Tammi

Tammi julkaisee Jan Vapaavuoren ja Minna Paajasen kirjan Pysy liikkeellä syksyllä 2023

Jaa
Pysy liikkeellä – Aktiivisempi arki, kestävämpi yhteiskunta -kirjassa pohditaan liikkumisen positiivista vaikutusta niin ikäihmisen kuin lapsenkin elämään.

Liikkumattomuus uhkaa yksilöitä ja yhteiskuntia ympäri maailman, ja siitä on virinnyt vilkas keskustelu myös Suomessa. Mistä puhumme, kun puhumme liikkumisesta, miksi istumme lähes puolet päivistämme ja mitä seuraa, kun alamme liikkua joka päivä enemmän?

Moderni yhteiskunta on monin tavoin passiiviseen elämäntapaan ohjaava, ja tällä on yksilötasolla vahvan kielteinen vaikutus niin terveyteen, jaksamiseen kuin mielen hyvinvointiin. Muutos parempaan alkaa ymmärryksestä, että liikunta ja liikkuminen ovat eri asioita.

”Liikkuminen on luontainen tapa olla ja elää. Ilman sitä sekä yksilöt että yhteiskunnat voivat huonosti”, toteaa Jan Vapaavuori.

”Kirja kertoo siitä, miksi ja miten liike lakkasi ja kuinka voimme palauttaa sen arkeemme”, jatkaa Minna Paajanen.

Jan Vapaavuori on entinen ministeri ja Helsingin pormestari. Hän toimii Suomen Olympiakomitean puheenjohtajana ja on aiemmin toiminut myös Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtajana.

Minna Paajanen on edistänyt liikuntaa ja liikkumista yli 15 vuoden ajan julkisella sektorilla. Hän työskentelee Helsingin kaupungilla Liikkumisen edistäminen -yksikön päällikkönä ja on aiemmin toiminut mm. valtion liikuntaneuvoston pääsihteerinä.

Kirja ilmestyy 23.10.2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt:
tiedotus@tammi.fi


Lisätietoja:
Kustantaja Markku Aalto, markku.aalto@tammi.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Tammen organisaatio uudistuu – yhteistyö kirjailijoiden kanssa vahvistuu16.8.2023 12:00:00 EEST | Tiedote

Tammen kustannusosastot uudistuvat. Organisaation muutoksilla parannetaan Tammen kilpailukykyä ja ennen kaikkea rakennetaan lisää aikaa olla kirjailijoiden tukena vaativassa luovassa prosessissa. Tänä vuonna 80 vuotta täyttävä Tammi näkee kirjallisuuden tulevaisuuden vahvana. Muuttuva toimintaympäristö pakottaa kustantamonkin jatkuvaan muutokseen, jotta kilpailukyky säilyy tulevinakin vuosikymmeninä.

Ikoniset maalaukset pääsivät kuvakirjoihin Ateneumin ja Tammen yhteishankkeessa16.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Taide kuuluu kaikille – myös meistä pienimmille. Juhlistaakseen Ateneumin uuden kokoelmanäyttelyn avautumista Tammi ja Kansallisgalleria ovat kutsuneet kotimaisia eturivin lastenkirjailijoita ja kuvittajia tulkitsemaan taideteoksia lapsia puhuttelevalla tavalla. Kuvakirjat ovat mainio tapa päästä taiteen äärelle. Kirjoihin ja kirjailijoihin voi tutustua Ateneumin Lasten lauantaissa 20.5.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme