Tammi

Tammi julkaisee Jan Vapaavuoren ja Minna Paajasen kirjan Pysy liikkeellä syksyllä 2023

Jaa
Pysy liikkeellä – Aktiivisempi arki, kestävämpi yhteiskunta -kirjassa pohditaan liikkumisen positiivista vaikutusta niin ikäihmisen kuin lapsenkin elämään.

Liikkumattomuus uhkaa yksilöitä ja yhteiskuntia ympäri maailman, ja siitä on virinnyt vilkas keskustelu myös Suomessa. Mistä puhumme, kun puhumme liikkumisesta, miksi istumme lähes puolet päivistämme ja mitä seuraa, kun alamme liikkua joka päivä enemmän?

Moderni yhteiskunta on monin tavoin passiiviseen elämäntapaan ohjaava, ja tällä on yksilötasolla vahvan kielteinen vaikutus niin terveyteen, jaksamiseen kuin mielen hyvinvointiin. Muutos parempaan alkaa ymmärryksestä, että liikunta ja liikkuminen ovat eri asioita.

”Liikkuminen on luontainen tapa olla ja elää. Ilman sitä sekä yksilöt että yhteiskunnat voivat huonosti”, toteaa Jan Vapaavuori.

”Kirja kertoo siitä, miksi ja miten liike lakkasi ja kuinka voimme palauttaa sen arkeemme”, jatkaa Minna Paajanen.

Jan Vapaavuori on entinen ministeri ja Helsingin pormestari. Hän toimii Suomen Olympiakomitean puheenjohtajana ja on aiemmin toiminut myös Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtajana.

Minna Paajanen on edistänyt liikuntaa ja liikkumista yli 15 vuoden ajan julkisella sektorilla. Hän työskentelee Helsingin kaupungilla Liikkumisen edistäminen -yksikön päällikkönä ja on aiemmin toiminut mm. valtion liikuntaneuvoston pääsihteerinä.

Kirja ilmestyy 23.10.2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt:
tiedotus@tammi.fi


Lisätietoja:
Kustantaja Markku Aalto, markku.aalto@tammi.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Kirjailija Satu Rämö vie seuraavaksi lapsilukijat seikkailuille Islantiin ja Suomeen2.11.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Islannissa asuva dekkaristi Satu Rämö kirjoittaa yhdessä kuvittaja ja kirjailija Satu Kontisen kanssa lastenkirjasarjaa, jossa ratkaistaan mysteerejä ja seikkaillaan kirjailijoiden omilla kotisaarilla, Islannissa ja Helsingin Lauttasaaressa. Huipputekijöiden lumoava Satujen saaret -kirjasarja kertoo serkuksista, Islannissa asuvasta Sagasta ja Suomessa asuvasta Sadusta. Tammen kustantaman kirjasarjan ensimmäinen osa Lottalehto ilmestyy keväällä 2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme