Tuomioistuinvirasto

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden ylituomariksi Juhana Niemi

Jaa
Tasavallan presidentti on tänään nimittänyt hallinto-oikeustuomari Juhana Niemen Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden ylituomariksi seitsemän vuoden määräajaksi 1.7.2023 alkaen.

Juhana Niemi on nykyisin Hämeenlinnan hallinto-oikeuden hallinto-oikeustuomari, ja hän toimii siellä myös osaston johtajana. Aikaisemmin hän on toiminut esittelijänä korkeimmassa hallinto-oikeudessa ja hallinto-oikeudessa, verosihteerinä verovirastossa, ylitarkastajana maahanmuuttovirastossa ja tutkijana yliopistolla.

Niemi on myös tuomarinvalintalautakunnan varajäsen. Lisäksi hän on suorittanut johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon.

Hallinto-oikeus on vastikään muuttanut uusiin toimitiloihin Oulun oikeustaloon. Hallinto-oikeuteen on vuonna 2022 perustettu uusia virkoja tarkoituksessa vahvistaa edellytyksiä niin kutsutun vihreän siirtymän piiriin kuuluvien asioiden käsittelyyn.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden tuomiopiiriin kuuluvat Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin maakunnat, joissa asukkaita on yhteensä noin 670 000. Hallinto-oikeuden toimipaikka on Oulussa.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen saapui vuonna 2022 yhteensä 1884 asiaa ja ratkaistiin 1877 asiaa. Ratkaistujen asioiden keskimääräinen käsittelyaika oli 9,2 kuukautta saapumispäivästä laskettuna. Sosiaali- ja terveydenhuoltoasiat muodostavat selvästi suurimman pääasiaryhmän. Vuonna 2022 hallinto-oikeudessa oli työntekijöitä noin 60, joista tuomareita noin puolet.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden hallintopäällikkö Johanna Kivelä p. 050 3811 562, johanna.kivela@oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Tuomioistuinvirasto
Tuomioistuinvirasto
PL 100/PB 100
00085 Tuomioistuinvirasto/Domstolsverket

0295650500http://www.tuomioistuinvirasto.fi

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la.

Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme