Power Finland Oy

Millainen puhelin koululaiselle? 4 vinkkiä järkeville ostoksille

Jaa

Peruskoulut alkavat elokuun toisella viikolla. Nyt moni vanhempi miettii, millainen puhelin koululaiselle hankitaan, jotta yhteydenpito uudessa arjessa onnistuu. Powerin myymäläpäällikkö Mikko Yrjölä antaa vinkit fiksuille ostoksille.  

Käytetty puhelin on fiksu valinta koulunsa aloittavalle. Kuva: Melissa Laitila
Käytetty puhelin on fiksu valinta koulunsa aloittavalle. Kuva: Melissa Laitila Melissa Laitila

1. Käytetty puhelin on järkivalinta
Lasten touhuissa puhelimella on aito vaara rikkoontua tai unohtua matkasta. Mitä kalliimpi puhelin, sitä suurempi on yleensä vanhemman harmitus kännykän rikkoutuessa tai kadotessa. ”Käytetty kännykkä on hinta–harmitussuhteeltaan parempi valinta”, myymäläpäällikkö Mikko Yrjölä Powerilta vinkkaa. Monelle koululaiselle älypuhelin on joka tapauksessa uusi kokemus, joten uutuudenhohtoa on joka tapauksessa luvassa.

2. Koko, joka sopii käyttäjän käteen
Älypuhelinten uusien mallien koko on kasvanut viime vuosina. Koululaisen puhelinta hankkiessa on kuitenkin tärkeä miettiä, että puhelin sopii pieneen käteen. Kun lapsi saa puhelimesta hyvän otteen, pysyy se myös vauhdissa paremmin mukana putoamatta. 

iPhonen vanhemmat mallit, kuten iPhone SE, iPhone 6, 7 ja 8 ovat kooltaan uusimpia malleja pienempiä. Näissä malleissa on riittävä kamera videopuheluihin vanhempien ja kaverien kanssa. 
Uudemmissa malleissa on yksi yllättäjä: iPhone 11 Pro, joka on edellä lueteltuja malleja vain aavistuksen isompi. iPhone 11 Pro:n kolme kameraa ja syväterävyystehosteen luova muotokuvatila kelpaavat teinillekin. 

3. Suojakuori ja näytönsuoja ovat halpa huolivakuutus
Kännykän suojakuori on ehdoton varuste suojaamaan lapsen puhelinta kolhuilta. Ja vaikka käytetyn puhelimen väri ei olisi se kaikkein mieluisin, suojakuori peittää usein puhelimen perusvärin ja lapsi voi ilmaista itseään juuri mieleisellään suojakuorella. 

Näytönsuoja eli ns. panssarikalvo on näytön päälle asennettava suoja, joka ottaa kolhut vastaan. Näytönsuoja ei kokonaan estä näytön rikkoutumista, mutta se suojaa alle jäävää puhelimen omaa lasia. Lasin vaihtaminen on usein jopa useampia satasia maksava operaatio, kun taas panssarilasin saa alle neljälläkympillä. 


4. Kestävä akku tuo mielenrauhaa vanhemmille

Kun lapsi opettelee kännykän käyttöä, akun lataaminen on rutiini, joka pitää opetella. Joskus lataaminen saattaa lapselta unohtua, joten kestävä akku on koululaisen puhelimen tärkeä ominaisuus. Mitä parempi akun kesto puhelimessa on, sitä varmemmin vanhempi saa lapsensa puhelimella kiinni.

Kun ostaa käytetyn puhelimen niihin erikoistuneelta toimijalta, esimerkiksi Power-liikkeen RePOWER-valikoimasta, akun kapasiteetti on testattu ja tarvittaessa akku on vaihdettu uuteen. 

Koulujen alku on hyvä syy hankkiutua eroon myös kotien kaappien perukoille unohtuneista varapuhelimista, sillä juuri nyt kaupoilla on monta ensipuhelimen ostajaa, joille käytettykin puhelin on uusi ja tärkeä kokemus. 

Mikä on RePOWER? 

  • RePOWER on kodinelektroniikkaketju Powerin kiertotalouteen pohjaava palvelu, jossa Power vastaanottaa asiakkailta sekä käyttökelpoista ja uudelleen myytäväksi sopivaa että kierrätykseen päätyvää elektroniikkaa. 
  • Power maksaa käyttökelpoisesta elektroniikasta asiakkaalle kilpailukelpoisen hyvityksen ja ainoana kodinelektroniikkaliikkeenä Suomessa kierrätykseen päätyvästä elektroniikastakin pienen palkkion.
  • Myytäväksi kelpaavat tuotteet tarkastetaan, korjataan, huolletaan ja nollataan tietoturvallisesti ennen myyntiä.  
  •  RePOWER-laitteilla on 1 vuoden takuu ja 30 päivän vaihto- ja palautusoikeus. 
  • Käytettyä elektroniikkaa ostamalla asiakas säästää rahaa ja luonnonvaroja

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pieniin käsiin sopii pienemmän kokoinen puhelin, joita löytyy esimerkiksi iPhonen vanhemmista malleista. Kuva: Melissa Laitila
Pieniin käsiin sopii pienemmän kokoinen puhelin, joita löytyy esimerkiksi iPhonen vanhemmista malleista. Kuva: Melissa Laitila
Lataa
Käytetynkin älypuhelimen ominaisuuksissa on koulunsa aloittavalle monesti uutuudenviehätystä. Kuva: Melissa Laitila
Käytetynkin älypuhelimen ominaisuuksissa on koulunsa aloittavalle monesti uutuudenviehätystä. Kuva: Melissa Laitila
Lataa
Suojakuori ja näytänsuoja auttavat koululaisen puhelinta pysymään ehjänä. Kuva: Melissa Laitila
Suojakuori ja näytänsuoja auttavat koululaisen puhelinta pysymään ehjänä. Kuva: Melissa Laitila
Lataa

Linkit

Power Finland Oy

Power Finland kuuluu Power International AS -konserniin, joka omistaa Power-ketjut Norjassa, Tanskassa, Suomessa sekä Ruotsissa. Pohjoismainen keskusvarasto sijaitsee Ruotsissa. Konsernin liikevaihto on lähes 1,5 miljardia euroa. Power-ketju perustuu äärimmäiseen kustannustehokkuuteen ja sen tavoitteena on tarjota asiakkaalle myymälöissä aina sama hinta kuin Power.fi-nettikaupassa. Suomessa on yli 40 Power-myymälää. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Power Finland Oy

Kiertotalouden kyselytutkimus: suomalaiset ovat esimerkillisiä kierrättäjiä, mutta 66,9 % jättää elektroniikan kierrättämättä – onko raha paras kannuste, joka saisi suomalaiset osallistumaan elektroniikan kiertotalouteen?9.5.2023 07:20:00 EEST | Tiedote

Suomalaiset kokevat olevansa kierrättäjinä esimerkillisen taitavia ja aktiivisia. Silti elektroniikka ei päädy kiertoon. Suomen kiertotaloudelle ja luonnonvarojen kestävälle käytölle kierrätysinnon kasvattaminen olisi kriittistä. Kodinelektroniikkaketju Power vastaa haasteeseen RePOWER-palvelulla, jossa asiakas saa hyvityksen elektroniikkalaitteista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme