Idea Group

Sokerijuurikkaan hinta vuodelle 2024 säilyy historiallisen korkealla tasolla

Jaa
Sucros ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto (MTK) ovat solmineet vuoden 2024 toimialasopimuksen. Sokerijuurikkaan hinta pysyy historiallisen korkealla tasolla, sillä hintaratkaisu vastaa vuoden 2023 hintaa.
Juurikkaan hinta nousi historiallisen korkealle tasolle vuodelle 2023, ja uudessa hintaratkaisussa se myös säilyy samalla tasolla vuodelle 2024.
Juurikkaan hinta nousi historiallisen korkealle tasolle vuodelle 2023, ja uudessa hintaratkaisussa se myös säilyy samalla tasolla vuodelle 2024.

Sucroksen ja MTK:n sokerijuurikkaan neuvotteluryhmän väliset neuvottelut vuoden 2024 toimialasopimuksesta ovat valmistuneet. Juurikkaan hinta nousi historiallisen korkealle tasolle vuodelle 2023, ja uudessa hintaratkaisussa se myös säilyy samalla tasolla ensi vuodelle.

Juurikkaan perushinta vuonna 2024 on 42 euroa juurikastonnia kohti. Tilahinta, joka kattaa puhtaiden juurikkaiden rahdin Säkylän tehtaalle 160 kilometriin asti, säilyy myös vuoden 2023 tasolla.

– Sokerijuurikkaan viljelyn kannattavuus on kilpailukykyisellä tasolla. Sopimusviljelijöidemme tuottama juurikasraaka-aine on meille ensisijaisen tärkeää, ja tarkoituksemme on lisätä sokerintuotantoa Säkylän tehtaalla, kertoo maatalousjohtaja Fanni Heinonen Sucrokselta.

Sucroksen ja MTK:n yhteisenä tavoitteena on kasvattaa sokerijuurikkaan viljelyalaa.

– Juurikkaan viljelyala kasvoi 30 prosenttia tälle vuodelle, ja haluamme jatkaa kasvua, Heinonen korostaa.

Kannattava kasvi tilan viljelykierrossa

– Ajoissa saavutettu sopimusratkaisu tuo toimintaan pitkäjänteisyyttä ja mahdollistaa myös tulevan satovuoden suunnittelun hyvissä ajoin, toteaa MTK:n sokerijuurikkaan neuvotteluryhmän puheenjohtaja Juha Wikström.

Vuonna 2023 uusia sopimusviljelijöitä saatiin mukaan yli 100. Kehityssuunnan toivotaan jatkuvan samansuuntaisena. Uuden sopimusratkaisun uskotaan herättävän kiinnostusta sekä nykyisten että uusien viljelijöiden keskuudessa.

– Juurikas on viljelykiertoa monipuolistava viljelykasvi, joka myös tukee tilan riskinhallintaa. Juurikkaan hinta koko sadolle on kiinnitetty jo sopimuksentekohetkellä, Wikström muistuttaa.

Viljelysopimusten teko vuodelle 2024 alkaa Okra-messuilla Sucroksen osastolla B17. Messut järjestetään 5.–8.7. Oripään lentokentällä.

Lisätietoja:

Fanni Heinonen, maatalousjohtaja, Sucros Oy, p. 044 509 0491, fanni.heinonen@nordzucker.com

Juha Wikström, MTK:n sokerijuurikkaan neuvotteluryhmän pj, puh. 040 775 7565, juha.wikstrom@taamarla.fi

Avainsanat

Kuvat

Juurikkaan hinta nousi historiallisen korkealle tasolle vuodelle 2023, ja uudessa hintaratkaisussa se myös säilyy samalla tasolla vuodelle 2024.
Juurikkaan hinta nousi historiallisen korkealle tasolle vuodelle 2023, ja uudessa hintaratkaisussa se myös säilyy samalla tasolla vuodelle 2024.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Idea Group
Idea Group

20100 TURKU

https://ideagroup.fi

Sucros Oy vastaa sokerijuurikkaan viljelyttämisestä ja sokerijuurikkaan jalostamisesta sokeriksi Säkylän juurikassokeritehtaalla. Yritys jalostaa noin 500 miljoonaa kiloa sokerijuurikasta vuosittain. Sucros on osa Nordzucker-konsernia, joka on Euroopan johtavia sokeriyrityksiä. Samaan konserniin kuuluva Suomen Sokeri Oy vastaa raakasokerin puhdistamotoiminnasta ja pakkaamisesta Porkkalan tehtaalla Kirkkonummella sekä sokerin markkinoinnista ja myynnistä Suomessa. Sucroksen palveluksessa on noin 85 henkilöä ja Suomen Sokerin palveluksessa noin 120 henkilöä. www.sucros.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Idea Group

Kierrätetty elektroniikka kiinnostaa julkista sektoria ja yrityksiä – käytetty kannettava keventää hiilijalanjälkeä noin 467 kiloa15.11.2023 08:53:36 EET | Tiedote

Vaatteet, huonekalut ja nykyisin myös käytetty elektroniikka kiinnostaa: yhä useampi suomalainen ostaa kännykkänsä tai tietokoneensa kierrätettynä ja kunnostettuna. Myös yritykset ja organisaatiot valitsevat aikaisempaa useammin käytetyn tietokoneen. Ympäristönäkökulma sai Turun Steiner-koulun valitsemaan käytetyt kannettavat lukiolaisilleen Nordic IT Solutionsilta.

Tubettajien Youtube Allstars -ottelu täytti Gatoraden viikossa – harjoitusten liput tulevat myyntiin tänään kello 12.0010.11.2023 12:00:21 EET | Tiedote

Turussa 9.3.2024 järjestettävän Youtube Allstars -jääkiekko-ottelun istumapaikat on myyty loppuun. Jotta kaikki halukkaat pääsevät kuitenkin katsomaan suosikkitubettajiaan jäällä, avaa Gatorade Center ovensa joukkueiden harjoituksiin, jotka pidetään 8. maaliskuuta. Liput harjoituksiin tulevat myyntiin tänään 10.11. kello 12.00.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme