Omakoti- ja paritaloasujat tekevät mielellään pientä pintaremonttia itse, mutta kerrostaloissa tukeudutaan enemmän ammattilaisen apuun pienissäkin remonteissa

Jaa

Omakoti- tai paritalossa asuvat suomalaiset tekevät pintaremontteja usein itse, mutta isommissa remonteissa turvaudutaan ammattilaisiin. Kerrostaloasujat ovat hanakampia turvautumaan ammattilaisen apuun pienemmissäkin projekteissa selviää Starkin teettämästä tutkimuksesta*.

68 prosenttia omakotitalo- tai pariasujista hyödyntää kylpyhuoneremonteissa ammattilaisia. Lisäksi puolet heistä (50 %) kertoo käyttävänsä ammattilaisia keittiöremonteissa.

– Kylpyhuone- ja keittiöremonteissa käytetään usein ammattilaisia jo suunnitteluvaiheessa. Nämä ovat pieniä pintaremontteja isompia investointeja, jolloin halutaan varmistaa onnistunut lopputulos. Ammattilaisia tarvitaan tietysti myös sellaisiin työvaiheisiin, joita tavallinen kuluttaja ei itse saa tehdä. Mielelläni rohkaisen ihmisiä kokeilemaan remontointitaitojaan, mutta erityisesti suurempien remonttien kohdalla on järkevää pohtia, onko ammattilaisen käyttäminen kuitenkin viisaampaa, Stark Suomen toimitusjohtaja Harri Päiväniemi muistuttaa.

Ammattilaisten hyödyntäminen kylpyhuoneremonteissa on myös tutkimuksen mukaan yhä yleisempää, sillä viime vuoteen verrattuna ammattilaisten käyttö on lisääntynyt kuudella prosenttiyksiköllä.

– Kylpyhuoneremonteissa muun muassa vesieristykset ja vesiputkien siirrot ovat ammattilaisten tehtäviä. Tämä on myös vastuukysymys. Vesivahingon sattuessa tee-se-itse-putkimies voi olla pahoissa vaikeuksissa, sillä remontoija on itse vastuussa aiheuttamastaan vahingosta, Päiväniemi kertoo.

Omakotitalo- tai paritaloasujista jopa 57 prosenttia hyödyntää ammattilaisia myös energiaremonteissa.

– Energiaremonteissa tarvitaan vähintäänkin ammattilaisen arvio siitä, minkälaisia toimenpiteitä kohteessa voidaan ja kannattaa toteuttaa ja paljonko talon energiatehokkuus paranee remontin myötä, Päiväniemi toteaa.

Kerros- ja rivitaloissa ammattilaisia hyödynnetään myös pintaremontointiin

Omakotitalo- ja paritaloasujista alle 15 prosenttia kertoo tekevänsä pintaremontteja, kuten tapetointia ja maalausta, ammattilaisten avustuksella.

– Netti on täynnä ammattilaisten hyviä tapetointi- ja maalausohjeita, joiden avulla voi onnistua tekemään erinomaista jälkeä. Osaavalta rakennustarvikemyyjältä puolestaan saa hyviä neuvoja materiaalien ja työvälineiden valintaan, Päiväniemi sanoo.

Kerrostaloasujat käyttävät myös pintaremontoinnissa omakotitalo- ja paritaloasujia enemmän ammattilaisia.

– Ammattilaiset ovat syystä ammattilaisia, sillä heidän työnsä jälki on usein laadukkaampaa ja sujuu nopeammin kuin itse tehden. Silläkin on merkitystä, kuinka kauan koti on remontin keskellä, Päiväniemi toteaa.

*Suomalaiset remontoivat ja rakentavat 2023 -kysely tehtiin Stark Suomen toimeksiannosta. Tutkimuksen suunnitteli ja analysoi Pohjoisranta BCW. Kysely toteutettiin Bilendin M3 Research -verkkopaneelissa helmikuussa 2023. Kyselyyn vastasi 1 000 suomalaista. Otos on iältään, sukupuoleltaan ja alueellisesti kansallisesti edustava.

Yhteydenotot ja lisätietoja:

Harri Päiväniemi, toimitusjohtaja, Stark Suomi Oy, puh. 040 643 1800
Satu Otala, viestintäjohtaja, Stark Suomi Oy, puh. 044 475 7483, satu.otala@stark-suomi.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

STARK - reilusti rakentajan asialla.
Olemme jokaisen rakentajan reilu ja luotettava kumppani, joka tekee työtään intohimolla ja tinkimättömällä ammattiylpeydellä. Meitä 
starklaisia on noin 1 100 ympäri Suomen ja valtakunnallinen 26 myymälän verkostomme, jakelukeskuksemme sekä verkkokauppamme palvelevat ajasta ja paikasta riippumatta. Stark on osa Pohjois-Euroopan suurinta rakennustarvikeyritystä STARK Groupia.

www.stark-suomi.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stark Suomi Oy

Porin Stark muuttaa uusiin tiloihin keväällä 202424.11.2023 12:30:00 EET | Tiedote

Stark Pori muuttaa keväällä 2024 uusiin tiloihin. - Uusien tilojen myötä lujitamme markkina-asemaamme Porin seudulla. Katettu noutopiha ja toimiva myymälätila mahdollistavat miellyttävän asioinnin ja erinomaisen palvelun asiakkaillemme Satakunnan alueella. Starkissa vahvistamme määrätietoisesti kilpailu- ja palvelukykyämme katsoen tämänhetkisen rakennusalan markkinatilanteen yli eteenpäin ja tulevaisuuteen, Stark Suomen toimitusjohtaja Harri Päiväniemi sanoo. Muuton jälkeen Starkin Porin toimipisteessä on noin 3 200 neliötä myymälätilaa ja noin 5 000 neliön kokoinen katettu noutopiha. Prisma Raudalta vapautuneet tilat Porissa Tikkulantie 4:ssä soveltuvat mainiosti Starkin rakennustarvikekaupan tarpeisiin. - Kauppapaikka on erinomainen sekä liikenteellisesti että asiakasvirroiltaan. Tila mahdollistaa meille myös paikallisen valikoiman kehittämisen ja asiointipolkujen hyvän suunnittelun siten, että ne palvelevat asiakkaitamme tehokkaasti ja sujuvasti, Päiväniemi jatkaa. Starkissa sekä ra

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme