SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kim Berg: Työvoiman saatavuuden ongelmia ei voida ohittaa

Jaa

SDP:n kansanedustaja, eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kim Bergin mukaan Petteri Orpon hallituksen on kiireesti tarkistettava työperäistä maahanmuuttoa koskevia linjauksiaan. 

Jukka-Pekka Flander Vapaasti julkaistavissa, kuvaaja mainittava

- Suomen talousasiantuntijat ja yritysjohtajat ovat tehneet selväksi, että maahamme tarvitaan työvoimaa myös ulkomailta. Petteri Orpo markkinoi hallitustaan kasvumyönteisenä, mutta työvoiman saatavuuteen liittyvät ongelmat se ohittaa täysin. Mihin hallituksen
maahanmuuttolinjan ristiriitaisuus suhteessa työllisyyspolitiikkaan perustuu? Mitä hallitus tekee sitten, kun kokonaisia toimialoja lamaantuu työvoiman puutteessa? Berg kysyy. 

- Sen sijaan, että tehdään työperäinen maahanmuutto mahdollisimman vaikeaksi ja poistetaan ulkomaalaisia työntekijöitä kolmen kuukauden työttömyyden jälkeen maasta, tulisi keskittyä mieluummin itse ongelmien ratkaisuun. Mikäli ollaan esimerkiksi huolissaan siitä, että maahanmuuttajat tulevat Suomeen polkemaan palkkoja, kannattaisi säätää alipalkkauksen kriminalisoimisesta, Berg kommentoi. 

- Keppien sijaan tulisi työmarkkinoiden toimivuutta kehittää suunnitelmallisesti. Esimerkiksi Marinin hallituksen käynnistämä Pohjoismaista työvoimapalvelumalli tarjoaa hyvän toimintamallin työllistymisen tukemiseen eri ammattiryhmissä ja tätä kannattaa jatkaa, Berg sanoo. 

Yhteyshenkilöt

Kim BergEduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja - riksdagsledamot

Puh:050 514 3196

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme