Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Maantien 717 jalkakäytävä ja pyörätie välillä Höstvesi – Kolkin siltatie (mt 17746), Mustasaari ja Vaasa

Jaa
Varsinais- Suomen ELY- keskus ja Destia Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen maantien 717(Vähäkyröntie) jalkakäytävän ja pyörätien rakentamisesta.

Suunnitelma kokonaisuudessaan kattaa noin 7 km:n osuuden välillä Höstvesi-Kolkin siltatie, mutta nyt käytettävissä olevalla rahoituksella rakennetaan noin 2,5 km:n osuus välillä Höstvesi-Martoinen. Hankkeen rahoittajina toimivat ELY- keskus, Mustasaaren kunta sekä Vaasan kaupunki. Hankkeen rakentamisen kokonaiskustannus on noin 0,8 M€.

Hankkeen tavoitteena on parantaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta Vähäkyröntiellä (maantie 717).

Rakennustyöt aloitetaan viikolla 29. Hankkeen alueella pohjamaa on herkästi painuvaa ja tästä syystä väylän asfaltoinnit suoritetaan vasta alkukesästä 2024.

Tietyö tulee ajoittain aiheuttamaan jonkin verran häiriötä maantien 717 liikenteelle, ja nopeusrajoituksia joudutaan tilapäisesti alentamaan. Työmaan aikainen pääasiallinen nopeusrajoitus on 50 km/h.

Urakka on valmis heinäkuun 2024 loppuun mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Tilaaja: ELY-keskus, Projektipäällikkö Teppo Leppäaho, puh. 050 350 9897, teppo.leppaaho@ely-keskus.fi (lomalla viikot 26-29). Sijainen Rami Viita-aho, p. 050 312 8875, rami.viita-aho@ely-keskus.fi


Rahoittajat:
Mustasaaren kunta, Tiemestari Kjell Sundsten, puh. 050 69616. kjell.sundsten@korsholm.fi
Vaasan kaupunki, Projekti. insinööri Samuli Huusko puh. 040 3545 778, samuli.huusko@vaasa.fi
Urakoitsija: Destia Oy, Työpäällikkö Hannu Huhtala, puh. 040 7445676, hannu.huhtala@destia.fi, työmaapäällikkö Anton Toppinen, puh. 040 1945466, anton.toppinen@destia.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme