Hedin Automotive Oy

Hedin Automotive ostaa porilaisen Ford-jälleenmyyjä Auto Oy Vesa-Matin

Jaa
Hedin Automotive Oy jatkaa kasvustrategiaansa Suomessa hankkimalla porilaisen Ford-jälleenmyyjän, Auto Oy Vesa-Matin. Yrityskaupan myötä Hedin Automotiven Ford-liiketoiminta laajenee myös Satakuntaan.

Hedin Automotive Oy ostaa Auto Oy Vesa-Matin koko osakekannan. Auto Oy Vesa-Matti on Porissa ja Satakunnan alueella vaikuttava Ford-jälleenmyyjä. Kaupan myötä Hedin Automotiven omistukseen siirtyy myös Kiinteistö Oy Puinnintie 18–20, jossa yritys toimii. 

”Suomalainen autokauppa konsolidoituu nopeasti ja kannattava liiketoiminta edellyttää riittävän kokoista markkinaosuutta ja mittakaavaetuja. Auto Oy Vesa-Matin hankinta tarjoaa meille hienon mahdollisuuden kehittää Ford-liiketoimintaamme Satakunnassa, ja kauppa on linjassa kasvustrategiamme ja tavoitteidemme kanssa. Toivotamme Auto Oy Vesa-Matin koko henkilökunnan lämpimästi tervetulleeksi nopeasti kasvavaan ja kehittyvään Hedin Automotiveen”, sanoo Mikko Mykrä, Hedin Automotive Oy:n toimitusjohtaja.

Auto Oy Vesa-Matin liiketoimintaan kuuluu Ford-merkkisten henkilö- ja hyötyajoneuvojen myynti, vaihtoautot ja valtuutettu huolto. Yrityksen liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa ja se myy vuosittain noin 800 uutta ja käytettyä autoa. Yrityksen palveluksessa on 22 henkilöä ja he siirtyvät Hedin Automotivelle vanhoina työntekijöinä.

”Auto Oy Vesa-Matti on vuonna 1974 perustettu perheyritys ja olemme edustaneet Fordia Satakunnan talousalueella alusta asti. Toimintamme alkoi Harjavallassa, ja vuonna 1985 siirryimme Herralahteen Puinnintielle, jossa toimimme edelleen. Olemme kehittäneet yritystä määrätietoisesti vuosien saatossa niin kiinteistön kuin sisäisten prosessien ja järjestelmien osalta. Olen iloinen, että perheyrityksemme saa uuden kodin kunniahimoisesta Hedin Automotivesta, joka maalaa autokaupan tulevaisuutta Suomessa”, sanoo Juha Koskinen, Auto Oy Vesa-Matin toimitusjohtaja.

Hedin Automotivella on Ford Storet Helsingissä ja Raisiossa sekä Ford-myyntipisteet Espoossa, Porvoossa ja Varkaudessa. Kaupan vahvistamisen jälkeen Hedin Automotiven Ford-edustus laajenee myös Poriin, minkä jälkeen sillä on noin 30 prosentin osuus Fordin valtakunnallisesta myynnistä. 

Tavoitteena on saada kauppa päätökseen kuluvan vuoden kolmannen vuosineljänneksen aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Mykrä
Toimitusjohtaja, Hedin Automotive Oy
Puh. 050 306 4117
mikko.mykra@hedinautomotive.fi


Juha Koskinen
Toimitusjohtaja, Auto Oy Vesa-Matti
Puh. 040 059 3840
juha.koskinen@vesamatti.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hedin Automotive Oy
Hedin Automotive Oy
Mekaanikonkatu 12
00880 Helsinki

010 214 8100http://www.hedinautomotive.fi

Hedin Automotive Oy on Hedin Mobility Groupin Suomen maayhtiö. Yhtiön autoliiketoiminnasta vastaavat Hedin Automotive Finland Oy ja Bavaria Finland Oy, jotka myyvät vuosittain noin 25 000 autoa ja suorittavat yli 200 000 huoltokäyntiä. Hedin Automotive Oy edustaa Suomessa yhtätoista automerkkiä: BMW, Citroën, Ford, INEOS Grenadier, Mazda, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Škoda ja Subaru. www.hedinautomotive.fi   

Hedin Mobility Group on yksi Euroopan suurimmista autokaupan toimijoista, jolla on yli 8 000 työntekijää ja toimintaa 13 maassa. Vuonna 2022 liikevaihto oli 4,8 miljardia euroa ja konserni myi yli 180 000 ajoneuvoa. Hedin Mobility Group toimii kolmella pääliiketoiminta-alueella: maahantuonnissa, vähittäiskaupassa ja liikkuvuusratkaisuiden tarjoana. Konserni toimii BYD:n, Dodgen ja RAMin, Fordin ja Ford F-150:n, Hongqin, INEOS Grenadierin, MG:n sekä Renaultin, Dacian ja Alpinen maahantuojana. Yli 40 merkin tuotevalikoiman ja noin 270 oman jälleenmyyjäliikkeen eurooppalaisen jälleenmyyjäverkoston ansiosta konserni tarjoaa yksityis- ja yritysasiakkaille täyden palvelun tarjontaa uusista ja käytetyistä henkilöautoista, hyötyajoneuvoista ja kuorma-autoista. www.hedinmobilitygroup.com

Auto Oy Vesa-Matti on Porissa toimiva, vuonna 1974 perustettu perheyritys ja Ford-automerkin henkilö- ja -hyötyajoneuvojen jälleenmyyjä. Yritys tarjoaa autoilijalle saman katon alta kaikki autoiluun liittyvät palvelut, kuten automyynnin, varaosat, huollon ja korikorjaamopalvelut. www.vesamatti.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hedin Automotive Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye