Voodoo People Oy

Järjestimme Suomen kesäfestivaalien hinnat halvimmasta kalleimpaan

Jaa

Musiikkifestivaalit ovat merkittävä osa kesäisen Suomen kulttuuri- ja viihde-elämää. Järjestimme yli kuudenkymmenen festivaalin hinnat huokeimmasta hinnakkaimpaan.

Suomen musiikkifestivaalit - Hintavertailu
Kesäfestivaalien tunnelmaa Pexels

Kesä ja kärpäset... ja festarit

Kesän musiikkifestivaalit ovat merkittävä osa suomalaista kulttuuri- ja viihde-elämää. Ne tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden niin paikallisille kuin kauempaa saapuville uppoutua suomalaiseen musiikkimaailman ja vilpittömään yhteisöllisyyteen, usein samalla nauttien Suomen luonnosta kauniissa kesämiljöössä.

Tänäkin vuonna tarjolla on tapahtumia kaikissa väreissä ja muodoissa. Suuremmat festivaalit tarjoilevat kansainvälisiä hittiesiintyjiä ja piinkovia klassikoita, pienemmät usein enemmän paikallisia artisteja ja vasta nousemassa olevia nimiä.

Tarkastelussa lippujen hinnat

Festivaalien pääsylippujen hinnat ovat vuodesta toiseen jatkaneet nousuaan. Tähän on syynä yleinen hintataso, joka vaikuttaa kokonaisvaltaisesti tapahtuman järjestämiseen. Myös artistien keikkapalkkioiden kerrotaan kasvaneen entisestä.

Pääsylippuja on tarjolla tyypillisesti perinteisen päivälipun lisäksi useamman päivän paketteina sekä kalliimpina VIP-lippuina, jotka saattavat tarjota paremman näköalan, jonojen ohi kulkemisen tai vaikkapa siistimmät wc-tilat.

Yli 60 tapahtumaa vertailussa

Järjestimme yli kuudenkymmenen vuoden 2023 musiikkifestivaalin hinnat halvimmasta kalleimpaan. Vertailukohtana on laskennallinen päivälipun hinta hyvissä ajoin verkosta hankittuna*. Tulokset myös kuvaliitteenä.

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä voodoorock.fi, anna hyväksyntä sivun yläosasta.
Suomen kesäfestarien hinnat 2023

Vertailun tulokset

Suuri osa festivaalien lipunmyynnistä on ennakkomyyntiä. Tapahtumat houkuttelevat asiakkaita hankkimaan liput ajoissa mm. nostamalla lippujen hintaa tapahtuman ajankohdan lähestyessä. Perinteisesti monen festivaalin liput on myyty loppuun jo keväällä.

Lippuhintojen ero on korkeimmilaan noin 120 euroa. Kesän budjettia miettiessä kannattaa siis harkita, minkä festivaalin valitsee, sillä havitellessa päivän verran kesätunnelmaa, voi varsinkin useamman ihmisen lippujen kokonaishinnassa säästää merkittävästi.

Keskimääräistä perustasoa edustavan päivälipun hinta on noin 74 euroa. Korkeimman hinnan kärkipaikan nappaa Hyvinkään Rockfest 145,00 euron päivähinnalla, edullisimman lippuhuonnan löytyessä Liedon Voodoo Rockilta, jonne sisäänpääsy kustantaa 22,50 euroa.

Rockfestin%20logo
Rockfestin logo

Johtopäätös

Marginaalisempien festareiden koluaminen voi siis säästää huomattavasti rahaa, josta osan voi sijoittaa vaikkapa matkakustannuksiin ulkopaikkakunnalle juhlimaan siirtyessä.

Vertailun edullisin tapahtuma Voodoo Rock tarjoaa aimoannoksen varsinaissuomalaista talenttia raikkaassa ja leppoisassa maaseutumiljöössä. Festivaali käyttää tätä valttikorttinaan tarjoillessaan vain suppean valikoiman tunnettuja esiintyjiä.

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä www.youtube-nocookie.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.
Voodoo Rock 2023 -festivaalin mainosvideo

Koska lippuhintojen välillä on suuria eroja, kannattaa välkyn musiikkidiggarin ehdottomasti kartoittaa tarjonta hyvin. Näin tekemällä voit saavuttaa uusia kokemuksia, löytää tuoreita suosikkiartisteja sekä avata ovia elämää rikastuttavaan maakuntamatkailuun.

*) Voodoo People Oy ei vastaa hintojen oikeellisuudesta. Tarkista ajankohtainen hinta festivaalin virallisilta lipunmyyntisivuilta.

Avainsanat

Kuvat

Rockfest
Rockfest
Lataa
Voodoo Rock
Voodoo Rock
Lataa
Suomen kesäfestivaalien hinnat, 2023
Suomen kesäfestivaalien hinnat, 2023
Lataa

Liitteet

Linkit

Voodoo People Oy

Voodoo People Oy on Varsinais-Suomesta käsin toimiva levy-yhtiö ja ohjelmatoimisto. Toiminnassaan yritys panostaa huomisen klassikoihin – ei tämän päivän hetkessä unohdettuihin hitteihin.

Voodoo People Oy

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Voodoo People Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme