Kokoomuksen Satonen: Polarisoitunut yhteiskunta on toiveuni ulkoisille vaikuttajille

Jaa
Työministeri, kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen puhui lauantaina Kansanvallanpäivässä Sastamalassa. Kansanvallanpäivää vietetään vuoden 1919 Suomen hallitusmuodon vahvistamisen kunniaksi.
Arto Satonen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Arto Satonen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Työministeri, kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen puhui lauantaina Kansanvallanpäivässä Sastamalassa. Kansanvallanpäivää vietetään vuoden 1919 Suomen hallitusmuodon vahvistamisen kunniaksi. 

”Demokraattisissa valtiossa kansalaisten elintason ja hyvinvoinnin parantaminen on kaikkien puolueiden tavoite, vaikka keinot ovatkin erilaisia. Sen sijaan autoritäärisissä maissa, kuten Venäjällä ja myös Kiinassa, ihmisoikeudet ja hyvinvointi eivät ole keskeinen asia, vaan valtion menestystä arvioidaan sen vaikutusvallalla suhteessa muihin maihin”, Satonen sanoi.

Satonen korosti puheessaan äänestämisen merkitystä. Satosen mukaan kansalaisten osallistuminen vaaleihin on yksi demokratian kulmakivistä.

”Seuraamme juuri parhaillaan, kun Ranskassa kymmenet tuhannet nuoret mellakoivat ja osoittavat mieltään. Kokemus siitä, ettei tule kuulluksi tai koe olevansa osa yhteiskuntaa, on vahva. Yhteiskuntaan osallistumisen lisäksi on tärkeää kokea olevansa aidosti osa yhteiskuntaa. Ulkopuolisuuden kokemus näyttäytyy pahimmillaan juuri levottomuuksina ja järjestelmän vastustamisena”, Satonen sanoi.

Satonen korosti puheessaan myös sananvapauden vastuullista käyttämistä.

”Rasismille pitää olla nollatoleranssi eikä ääriliikkeille pidä antaa tilaa”, Satonen sanoi.

Satosen mukaan sosiaalisen median myötä vastakkainasettelu on kiihtynyt myös demokraattisissa valtioissa. Satosen muistutti, että kansan jakautuminen liberaaleihin ja konservatiiveihin on mennyt Yhdysvalloissa niin pitkälle, että molemmilla on omat tiedotusvälineensä ja some-kanavansa.

”Ihmisiä jopa muuttaa arvojensa vuoksi osavaltiosta toiseen. Suomessa identiteettipoliittinen vastakkain-asettelu ei ole vielä näin pitkällä, mutta huolestuttavia merkkejä on ilmassa. Polarisoitunut yhteiskunta on myös toiveuni ulkoisille vaikuttajille. Pienen kansakunnan vahvuus on sen yhtenäisyys ja siksi sitä pitää Suomessa erityisesti vaalia”, Satonen sanoi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Arto Satonen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Arto Satonen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme