HSL Helsingin seudun liikenne

Viisi vinkkiä pyöräilyn ja joukkoliikenteen yhdistämiseen

Jaa

Kesä on mahtavaa aikaa pyörällä liikkumiseen. Nämä vinkit tekevät pyöräilyn ja joukkoliikenteen yhdistämisestä helppoa ja hauskaa!

1. Jätä pyöräsi turvalliseen liityntäpysäköintiin

Joukkoliikenteen ja pyöräilyn yhdistäminen onnistuu kätevästi, kun jätät pyöräsi liityntäpysäköintiin ja jatkat matkaasi esimerkiksi junan, bussin tai ratikan kyydissä. Polkupyörän jättäminen liityntäpysäköintiin on ilmaista eikä siinä ole aikarajaa. Pyörien liityntäpysäköintipaikat löydät kartalta täältä

2. Ota pyöräsi mukaan!

Voit ottaa pyörän mukaan metroon, lähijuniin sekä Suomenlinnan ja Kruunuvuoren lautalle aina kun niissä on tilaa. Busseissa ja raitiovaunuissa ei ole turvallista tilaa pyörille, joten niissä voi kuljettaa ainoastaan taittopyörää, alle kouluikäisen lapsen pyörää sekä liikkumisesteisen lapsen apuvälineeksi tarkoitettua pyörää.

Kulje metrossa pyörän kanssa ovista, jotka on merkitty pyörätunnuksilla. Myös lähijunissa pyörän kuljettamiseen tarkoitetut tilat on merkitty tunnuksin. Pyörän kuljettaminen on maksutonta metrossa sekä lähijunassa. Suomenlinnan lautalla pyörämaksu edestakaiselle matkalle on tänä vuonna 9,5 €. Kruunuvuoren lautalla pyörän voi kuljettaa maksutta.

3. Suunnittele matkasi Reittioppaalla

Tiesitkö, että voit etsiä Reittioppaalla myös joukkoliikennettä ja pyöräilyä yhdistävän reitin? Palvelusta löydät lisäksi Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkipyöräasemien sijainnin ja pyörien saatavuustilanteen kaikilla asemilla.

4. Hyödynnä kaupunkipyöriä osana matkaasi

Kaupunkipyörät tekevät pyöräilyn ja joukkoliikenteen yhdistämisestä erityisen helppoa ja sujuvaa. Pyörän etukorissa kulkee esimerkiksi ostoskassi!

Kaupunkipyöriä on Helsingissä ja Espoossa lähes 4 600 ja ne sijoittuvat 460 pyöräasemalle. Kaupunkipyörien asemaverkosto on suunniteltu sujuvaan yhteiskäyttöön joukkoliikenteen kanssa, joten löydät pyöräaseman usein esimerkiksi bussipysäkin tai juna-aseman lähistöltä. Helsingissä ja Espoossa on yhteinen kaupunkipyöräjärjestelmä, Vantaalla omansa.

5. Käy jossain uudessa paikassa pyörän ja joukkoliikenteen avulla

Entä jos hyppäisit vaikkapa metroon tai junaan pyörän kanssa ja ajaisit takaisin pyörällä? Näin pääset näkemään paikkoja, joissa et normaalisti pyöräile, eikä sinun tarvitse ajaa samaa reittiä kahdesti. Voit esimerkiksi matkustaa pyöräsi kanssa metrolla idästä länteen ja pyöräillä paluumatkan ihaillen rannikon upeita maisemia.

Jäikö jokin askarruttamaan? Lisätietoja saat pyöräilysivultamme!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Helsingin seudun liikenne HSL vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta, tilaamisesta ja lipuista sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on noin 400 työntekijää. Vuonna 2022 HSL:n toimintakulut olivat 734 miljoonaa euroa ja toimintatuotot 815 miljoonaa euroa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin 304 miljoonaa nousua, mikä on suurin osa Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Suuret kaupunkiseudut peräänkuuluttavat valtiolta riittäviä panostuksia kestävään kasvuun13.9.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Seitsemän suurinta kaupunkiseutua esittävät yhteisessä kannanotossaan vakavan huolensa valtion niukoista resursseista kaupunkiseutujen kasvun tukemiseen. Pääministeri Petteri Orpon hallituksen ohjelma tunnistaa MAL-seutujen keskeisen merkityksen, mutta ei juurikaan varaa rahoitusta seutujen kehittämiseen. Seudut ovat määrätietoisesti kehittäneet kestävää yhdyskuntarakennetta ja peräänkuuluttavat pitkäjänteisyyttä myös valtiolta.

HSL ja Helsingin seudun kunnat kartoittavat liikkumistutkimuksella asukkaiden tekemiä matkoja ja kulkutapoja1.9.2023 09:20:16 EEST | Tiedote

Ensimmäiset kutsukirjeet vuoden 2023 Liikkumistutkimukseen, joka selvittää Helsingin seudun asukkaiden matkoja ja kulkutapoja, on postitettu. Kutsun saa lähes 42 000 satunnaisesti valittua Helsingin seudun asukasta. HSL kehottaa vastaamaan tutkimukseen, sillä sen avulla saadaan tärkeää tietoa liikennettä koskevien päätösten ja suunnitelmien pohjaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme