Helsingin juhlaviikot

Huvilanranta tuo Tokoinrantaan vaihtuvan ravintolavalikoiman ja maksutonta ohjelmaa

Jaa
Helsingin juhlaviikkojen festivaalikeskus ja merellinen kesäterassi Huvilanranta avautuu perjantaina 28. heinäkuuta. Tarjolla on viiden viikon ajan monipuolinen juoma- ja ruokavalikoima korealaisista katuruoka-annoksista villiruokaan. Luvassa on myös runsaasti maksutonta ohjelmaa kuten teemoitettuja klubi-iltoja, akustisia keikkoja ja lasten diskoja.
Vaihtuvat ravintolat palvelevat Huvilanrannassa, kuva:  Saara Autere
Vaihtuvat ravintolat palvelevat Huvilanrannassa, kuva: Saara Autere

Helsingin juhlaviikkojen ikoninen tapahtumapaikka Huvila sai viime vuonna ympärilleen laajan yleisölle avoimen festivaalikeskus Huvilanrannan. Arkkitehtuurin Finlandialla palkitun JKMM Arkkitehtien suunnittelema terassialue aukeaa tänä vuonna jo kolme viikkoa ennen Juhlaviikkojen alkamista ja on auki aina festivaalin loppuun asti. 

Vaihtuva ravintolatarjonta kutsuu herkuttelemaan jo ennen Juhlaviikkoja

Huvilanrannan ruoka- ja juomatarjonnasta vastaa useamman ravintolan valikoima räätälöidyin ruokalistoin. Terassin aukeamisesta Juhlaviikkojen alkuun 28.7.–16.8. Huvilanrannan kävijöitä palvelevat Helsingin parhaaksi lounaspaikaksi valittu Satama Bar & Bistro, ruokaisissa vegaanisissa annoksissa kunnostautunut Just Vege ja korealaisen katukeittiön vahvistus POCHA!.

Juhlaviikkojen aikana 17.8.–3.9. Huvilanrannan kävijöille makuelämyksiä tarjoilevat marokkolainen Casa Moro, villiruokaan erikoistunut Skutta sekä kaupungin parhaat tacot tarjoileva Lopez y Lopez. Bar Pommes Frites Powered by Mummon tarjoaa lisäksi yllätyksellisiä loaded fries -annoksia koko terassin aukiolon ajan. Huvilarannan juomatarjonnasta vastaa Helsinki Bryggeri.

Maksutonta ohjelmaa dj-illoista lasten diskoon

Huvilanranta tarjoaa viiden viikon ajan myös laajan kattauksen maksutonta ohjelmaa kuten dj- ja bändikeikkoja. Elokuun keskiviikko- ja torstai-iltaisin Huvilanrannan kävijöitä viihdyttävät tanssittavan diskomusiikin Under the Sun -klubi sekä vaihtuvien dj-vieraiden We Are Your Friends -klubi, jossa kuullaan muun muassa DJ Orkideaa ja Roberto Rodriguezia. Perjantai- ja lauantai-iltaisin sukelletaan erilaisten musiikkityylien maailmaan niin dj-musiikin kuin akustisten keikkojenkin myötä. 

Huvilanrannan avajaisviikonloppuna 28. ja 29. heinäkuuta kuullaan romurautaa ja kierrätysmateriaalia soittimina hyödyntävää Trash Drumming -yhtyettä sekä Olli Ojajärven ja Mitja Tuuralan jazzinlempeään tunnelmaan johdattava Jazz & Conversations -tapahtumaa. Perjantaina 4. elokuuta yleisöä villitsee suomalaisella musiikilla tanssittava dj-duo Paha Vaanii, ja lauantaina 5. elokuuta Elias Gould tuo kitaravetoisen indie-rockinsa Huvilanrantaan. Sunnuntaina 30.7. ja 6.8. taas viihdytään koko perheen Skidit-diskossa. 

Huvilanranta on auki 28.7.–16.8. arkisin klo 15–23 ja viikonloppuisin klo 13–23 sekä 17.8.–3.9. päivittäin klo 13–23. Ravintolatarjonta ja täydentyvä ohjelma löytyvät kokonaisuudessaan verkosta: helsinkifestival.fi/huvila.

Helsingin juhlaviikkoja vietetään 17.8.–3.9.2023. Kaikkien esitysten ja konserttien liput ovat myynnissä Ticketmasterissa tai lippu.fi:ssä. Lisätiedot: helsinkifestival.fi 

Juhlaviikkojen pääyhteistyökumppaneita ovat Helsingin Sanomat ja Elisa, sponsori Accenture ja palvelukumppanit Akun tehdas, Helsinki Bryggeri, Heku, Marski by Scandicja Renault.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Laura Gottleben, laura.gottleben@eventshelsinki.fi, puh. 050 468 7243

Kuvat

Vaihtuvat ravintolat palvelevat Huvilanrannassa, kuva:  Saara Autere
Vaihtuvat ravintolat palvelevat Huvilanrannassa, kuva: Saara Autere
Lataa
Huvilanranta elokuussa 2022, kuva: Pietari Purovaara
Huvilanranta elokuussa 2022, kuva: Pietari Purovaara
Lataa
Huvilanranta illalla, kuva: Sky Production
Huvilanranta illalla, kuva: Sky Production
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin juhlaviikot
Helsingin juhlaviikot
Kaasutehtaankatu 1
00540 Helsinki

http://helsinkifestival.fi

Helsingin juhlaviikot on Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Juhlaviikkojen taustaorganisaationa toimii Helsingin kaupungin perustama Helsingin tapahtumasäätiö. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin juhlaviikot

Helsingin juhlaviikot hakee taiteellista johtajaa8.6.2023 13:59:30 EEST | Tiedote

Helsingin juhlaviikot hakee taiteellista johtajaa viisivuotiskaudelle 2025–2029. Marko Ahtisaari on toiminut Juhlaviikkojen taiteellisena johtajana syksystä 2018 lähtien ja vastaa kuluvan vuoden sekä vuoden 2024 festivaalin ohjelmasta. Uusi taiteellinen johtaja valitaan syksyn aikana ja hän aloittaa työnsä vuonna 2024. Helsingin juhlaviikot on Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali ja Helsingin kesän päätösjuhla, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Festivaalin ja sen taiteellisen johtajan tehtävänä on tarjota helsinkiläisille sekä laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia ja monimuotoisia taide-elämyksiä. Taiteelliselta johtajalta odotetaan laaja-alaista kokonaisnäkemystä taiteellisesta suunnittelusta, joten työhön voidaan valita myös työpari tai -ryhmä. Juhlaviikkojen taiteellinen johtaja työskentelee festivaalia tuottavassa Helsingin tapahtumasäätiössä ja tekee läheistä yhteistyötä Juhlaviikkojen tuottajatiimin sekä festivaalin viestinnän, mar

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme