Keski-Suomen ELY-keskus

Työttömyys kesäkuussa 12,7 prosenttia

Jaa
Keski-Suomessa oli kesäkuun lopussa yhteensä 15 796 työtöntä työnhakijaa. Se on 612 (4,0 %) enemmän kuin vuotta aikaisemmin ja 1 868 henkilöä enemmän kuin kuukausi aiemmin. Nousu kuukauden takaiseen on normaali kausi-ilmiö mm. koulujen päättymisen takia. Työttömien työnhakijoiden osuus maakunnan työvoimasta oli kesäkuussa 12,7 prosenttia.

Kesäkuun nostoja:

  • Työttömien ja lomautettujen määrä nousi vuoden takaiseen verrattuna
  • Pitkäaikaistyöttömien määrä jatkoi laskuaan
  • Uusia avoimia työpaikkoja oli selvästi vähemmän kuin vuosi sitten
  • Yhteensä kahdeksan kuntaa saavutti kesäkuussa alle 10 % työttömyyden

Työttömien työnhakijoiden määrä laski edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta seitsemässä kunnassa. Suhteellisesti eniten laskua tapahtui Kyyjärvellä (-16,1 %). Suhteellisesti eniten työttömiä työnhakijoita oli Äänekoskella (14,6 %) ja vähiten Kyyjärvellä (5,8 %). Yhteensä kahdeksan Keski-Suomen kuntaa saavutti alle 10 prosentin työttömyyden.

Keski-Suomessa oli uusia avoimia paikkoja kesäkuun aikana 1 673, mikä on 1 027 vähemmän kuin vuosi sitten. Kaikkiaan kesäkuussa oli avoinna 3 444 työpaikkaa, mikä on 3 018 vähemmän kuin vuosi sitten. Työpaikoista täytettiin kesäkuun aikana 264, joista 53 täyttyi työ- ja elinkeinotoimiston hakijalla.

Kesäkuun lopussa yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita pitkäaikaistyöttömiä oli 5 268, mikä on 169 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Pitkäaikaistyöttömistä yli kaksi vuotta yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli 2 834, mikä on 259 vähemmän kuin vuosi sitten.

Keski-Suomen työllisyyskatsaus kesäkuu 2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto:
Johtaja Tuula Säynätmäki, 0295 046 050
Palvelujohtaja Minna Orrainen, 0295 046 020
s-posti: etunimi.sukunimi@te-toimisto.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme