Tulli

Lautalla lännestä - miniristeily Tullimuseossa

Jaa
Tervetuloa miniristeilylle Suomenlinnaan, ankkurit nostetaan Tullimuseossa! Oletko koskaan ajatellut, mikä merkitys Tullilla ja autolautoilla on toisiinsa? Entä mitä verovapaus tarkoitti autolautoilla matkustaville? Entä miten raskas liikenne vaikutti laivaliikenteeseen? Millainen oli GTS Finnjetin nopeusmittari? Tullimuseon Lautalla lännestä -näyttely antaa vastaukset kaikkiin näihin kysymyksiin.
Tullimuseo. Kuva: Aku Häyrynen / Tulli
Tullimuseo. Kuva: Aku Häyrynen / Tulli

Tullimuseon Lautalla lännestä -näyttelyssä pääset tutustumaan Itämeren autolauttojen menneisyyteen, jotka on suunniteltu kuljettamaan autoja, moottoripyöriä ja muita ajoneuvoja merien yli. Tämä näyttely on täydellinen paikka kaikille auto- ja laivaharrastajille sekä niille, jotka rakastavat matkustaa meriteitse. Näyttelyssä pääset tutustumaan historiallisesti merkittäviin autolauttoihin, ja saat kiehtovaa tietoa niiden käytöstä ja merkityksestä etenkin Tullin näkökulmasta.

Näyttely vie sinut nostalgiseen tunnelmaan, sillä esillä on muun muassa autolautoilla matkustaneille tuttuja esitteitä, taxfree-tuotteita ja matkamuistoja. Näyttelyssä pääsee tutustumaan myös siihen, kuinka raskas liikenne liikkuu autolautoilla ja miksi Tullin rooli on tärkeä autolauttojen toiminnassa. Museossa pääsee myös kokeilemaan, onko rekan kuorman sinetöinnit oikein ja arvioimaan sen kuntoa.

Tullimuseo löytyy Suomenlinnasta, joka on jo itsessään mainio kesälomakohde kaiken ikäisille. Linnoitukseen tutustuessa on helppo tulla käymään myös Tullimuseossa katsomassa Lautalla lännestä -näyttely.

Hyppää kyytiin Tullimuseon tarjoamalle miniristeilylle ja nauti matkastasi Itämeren autolauttojen ja Tullin yhteiseen menneisyyteen!

Tullimuseo on auki tiistaista sunnuntaihin klo 12.30–17.30 ja museo näyttelyineen on kaikille ilmainen.

Museon löydät osoitteesta Suomenlinna B 20 D (kurtiini Hamilton-Polhem).

www.tullimuseo.fi

Instagram: @tullimuseo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tullimuseo@tulli.fi
Tullin mediapalvelu p. 0295 527 150, viestinta@tulli.fi

Kuvat

Tullimuseo. Kuva: Aku Häyrynen / Tulli
Tullimuseo. Kuva: Aku Häyrynen / Tulli
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tulli
Tulli
PL 512 (Opastinsilta 12)
00101 Helsinki

https://tulli.fi

Tulli edistää tavarakaupan sujuvuutta ja varmistaa sen oikeellisuuden, tarjoaa asiakaslähtöisiä palveluita sekä suojaa yhteiskuntaa, ympäristöä ja kansalaisia. Tulli kantaa tehokkaasti tullit ja muut maahantuonnin verot ja maksut sekä torjuu ja tutkii rajat ylittävää rikollisuutta. Lisäksi Tulli laatii viralliset tilastot Suomen ulkomaankaupasta sekä tutkii elintarvikkeiden ja kulutustavaroiden turvallisuutta. Tulli on valtiovarainministeriön tulosohjaama virasto, joka toimii yhteistyössä elinkeinoelämän sekä kotimaisten ja ulkomaisten viranomaisten kanssa. Tullin palveluksessa on noin 2 000 henkilöä. Suomen tulli on osa Euroopan unionin tulliliittoa, jossa noudatetaan yhteistä kauppapolitiikkaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tulli

Cars registered in Russia can no longer enter Finland as of midnight today15.9.2023 16:01:01 EEST | Press release

As of 00.00 am on 16 September 2023, Finnish Customs will start implementing the national guidelines of the Ministry for Foreign Affairs of Finland concerning the explanatory note by the EU Commission regarding entry into Finland of cars registered in Russia. Immediately at the turn of day on Saturday, cars registered in Russia can no longer enter the EU via the Finnish border, but will be turned back to Russia by Customs.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme