Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Konneveden Naisten viikko onnistui tavoitteissaan – kaikki konsertit lähes loppuunmyytyjä, odotettu kävijämäärä ylittyi reilusti

Jaa

Konneveden kotiseutumuseolla 18.–23. heinäkuuta järjestetty Naisten viikko tarjosi viime viikolla upean kokonaisuuden kulttuuria, perinnettä ja ajankohtaisuutta. Saunalla, sisulla ja kolmella kalalla -otsikolla kulkenut, erilaisiin teemapäiviin jaettu tapahtuma päättyi Barokkiorkesteri FiBOn koko perheen piknikin puhdistavaan tunnelmaan, jossa paikalla olleen sanoin “Hento sade peitti onnellisten askeleet”.

Laulaja-viulisti Vilma Jää ja Saarijärven kanteleen taitaja Hanna Ryynänen soittivat Konneveden museon savutuvassa tiistaina 18.7.  loppuunmyydyn konsertin, joka keräsi myös museon pihalle sankoin joukoin innokkaita kuulijoita.
Laulaja-viulisti Vilma Jää ja Saarijärven kanteleen taitaja Hanna Ryynänen soittivat Konneveden museon savutuvassa tiistaina 18.7. loppuunmyydyn konsertin, joka keräsi myös museon pihalle sankoin joukoin innokkaita kuulijoita.

Kolmatta kertaa järjestetty Naisten viikko houkutteli paikalle suuren yleisön museon kaikkiin tapahtumiin. Viikon iltakonsertit Konneveden museon akustisesti ainutlaatuisessa savutuvassa myytiin loppuun. Museoalue toimi hienosti kehyksenä korkeakulttuuriselle taidetapahtumalle ja festivaalikonsepti vakuutti monipuolisella ohjelmistollaan.

Naisten viikon ytimen muodostivat neljä Konneveden museon savutuvassa järjestettyä konserttia, joissa esiintyivät Vilma Jää Saarijärven kanteleensoittajan Hanna Ryynäsen säetyksellä, Tuomo & Markus -duo, kitaristi Timo Korhonen ja sopraano, keskiaikaisiin soittimiin erikoistunut Uli Kontu-Korhonen sekä Arja Saijonmaa pianisti Petri Somerin tahdittamana. Viides musiikkitapahtuma, Suomalaisen barokkiorkesteri FiBO:n konsertti kuultiin museon pihapiirissä sunnuntaina 23.7.

Lisäksi päästiin löytöretkelle sisäiseen voimaan tutkija ja sisu-mentori Emilia Elisabet Lahden täyden salin vetäneellä luennolla, metsäjoogaamaan kalevalaisin asanoin joogaohjaaja Virpi Poikolaisen johdolla, kuuntelemaan Lumous-kuoron voimallisen kaunista kuorolaulua ja koko perheen barokkipiknikille, jossa esiintyi Suomalainen barokkiorkesteri FiBO. Ilmaisen konsertin tarjosivat konnevetiset yrittäjänaiset. Yhteensä tapahtumassa vieraili kuuden päivän aikana liki 1000 henkilöä.

- Viime kesän rohkaisemana uskalsimme ottaa riskiä, satsata musiikkiin, ja se kannatti. Kaikki savutuvan konsertit olivat loppuunmyytyjä!, iloitsee Naisten viikon ohjelman kuratoinut tuottaja Kristiina Hurmerinta. 

- Rakastin viikon draaman kaarta! Lähdimme Vilma Jään pysäyttävästä Saatanan saalistajasta, joka käsittelee naisten vuosisatoja kestänyttä vähättelyä ja väärin kohtelua, josta siirryimme Tuomon ja Markuksen eriarvoisuutta vastustaviin, rakkautta ja tasa-arvoa vaaliviin lauluihin, myös  #metoo-teemaan, siitä ihmisyyden ja voiman ylistykseen Lumous-kuoron ohjelmistossa, sen jälkeen Uli Kontu-Korhosen ja Timo Korhosen naisten luostareissa kirjoittamiin lauluihin – ja lopulta Arja Saijonmaan kumouksellisiin, kansalaisaktivistisiin kappaleisiin, joiden yhteydessä kuultiin otteita myös Saijonmaan maailmankuulun Mikis Theodorakis -yhteistyön ajoilta.

- Ensi vuonna täytyy tehdä kovasti töitä, jotta yllämme samaan tunnelmaan kuin Saunalla, sisulla ja kolmella kalalla -tapahtumissa, mutta jos vapaaehtoistemme joukko on yhtä mahtavasti sitoutunut ja niin täydellä sydämellä mukana kuin tänä vuonna, kaikki tulee sujumaan kuin tanssi. Siispä 18.7.-23.7. 2024 HELMAT HEILUMAAN -ohjelman suunnittelu on jo käynnissä, ja tuntuu että isoja ihania ideoita on ilmassa kaiken tämän kesäisen rohkaisemana, Kristiina Hurmerinta paljastaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Maailmat kohtaavat WIFTI Helsinki Summitissa kun elokuvan ja television vaikuttajanaiset kertovat, miten maailmaa muutetaan tasa-arvoisemmaksi ja yhdenvertaisemmaksi29.8.2023 13:14:28 EEST | Tiedote

Espoon Hanasaaressa 22.-24. syyskuuta järjestettävä elokuva- ja televisioalan naisammattilaisten kansainvälinen huippukokous WIFTI Helsinki Summit 2023 – Facing the Future kokoaa yhteen Oscar-, Emmy-, Bafta- ja Jussi-palkittuja alan naisvaikuttajia Intiasta ja Nigeriaan ja Kaliforniasta Saamenmaalle. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävässä huippukokouksessa pohditaan globaalin elokuva- ja televisioalan ongelmia ja ratkaisuja ja etsitään keinoja yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen tulevaisuuden puolesta.

Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki -erikoisnäytös järjestetään Kinopalatsissa perjantaina 1.9. – ennen näytöstä keskustelu Kaija Saariahon säveltäjätyön monista ulottuvuuksista29.8.2023 08:49:31 EEST | Tiedote

Säveltäjä Kaija Saariahosta kertovasta elokuvasta Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki järjestetään erikoisnäytös tulevana perjantaina 1.9. Helsingin Kinopalatsi 2 -salissa. Ilta alkaa klo 18.00 keskustelutilaisuudella, jossa avataan erityisesti Kaija Saariahon säveltäjätyön monia ulottuvuuksia tilaustöiden säveltämisestä kollegiaaliseen yhteistyöhön. Elokuvan esitys alkaa klo 19.00. Näytöksen ja keskustelutilaisuuden järjestävät Teatro Productions ja Pirkanmaan elokuvakeskus yhteistyössä Finnkinon, Suomen Säveltäjät ry:n, Music Finlandin ja Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy:n kanssa.

Tuomo & Markus levytti maahanmuuttoaiheisen protestilaulun – Hecho en Mexicon teemat ovat hyvin ajankohtaisia myös Suomessa25.8.2023 13:04:49 EEST | Tiedote

Tuomo & Markus -yhtyeen perjantaina 25.8. ilmestyvä single ja video Hecho en Mexico on kauniiden lauluharmonioiden ja haikean mariachi-trumpettiteeman siivittämä balladi aikamme polttavista aiheista. Suurten tunteiden ja kontrastien värittämässä kappaleessa trumpettia soittaa Tuomo & Markus -yhtyeessäkin vaikuttava Verneri Pohjola, jolle Kaija Saariaho sävelsi viimeiseksi teoksekseen jääneen trumpettikonserton Hush. Hecho en Mexico -kappaleen alkuperäinen versio löytyy Tuomo & Markus -yhtyeen aiemmin tänä vuonna ilmestyneeltä ylistetyltä Game Changing -albumilta (mm. viisi tähteä Helsingin Sanomissa).

The Shubie Brothersin uusi albumi It Takes A Village “soitti itse itsensä – ilman minkäänlaista genrepurismia”18.8.2023 10:08:00 EEST | Tiedote

Mitä tekevät Suomen työllistetyimpiin kuuluvat muusikot, kun leipätöistä saa lomaa? Siihen kuullaan vastaus tänään elokuun 18. päivänä, kun The Shubie Brothersin uusi pitkäsoitto It Takes A Village ilmestyy. Muun muassa Ismo Alangon ja J Karjalaisen yhtyeissä vaikuttavista muusikkoystävistä muodostuneen, jo pitkäikäisen bändin uusi levy soi nimensä mukaisesti kuin soittamassa olisi pieni kylä – mutta kyseessä on viiden Shubie-veljen sulava yhteissoundi. Vierailijoita ei levyllä kuulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme