Oulun yliopisto

6G Summit avattiin virtuaalisena ja samalla julkaistiin 6G Waves -lehden ensimmäinen numero

Jaa

6G-tutkimuksessa tapahtuu valtavasti jatkuvasti ja tänä vuonna on luvassa jälleen uusia edistysaskeleita sekä uusia yhteistyö- ja tutkimusmahdollisuuksia. Toinen 6G Summit -huipputapaaminen on paraikaa käynnissä, tällä kertaa virtuaalisesti olosuhteiden ohjaamana. Tapahtuman alussa julkaistiin juuri 6G Flagshipin uusi lehti 6G Waves.

Lehdessä kerrotaan alan viimeisimmästä tutkimuksesta. 6G Waves on uusi, kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä lehti, joka nostaa esille 6G-tutkimuksen nykytilanteen ja jatkon, esittelee kiinnostavimmat tutkimusaiheet sekä tietysti joukon ihmisiä 6G Flagshipin takana. Alkusanansa lehteen ovat kirjoittaneet Ian Oppermann, 6G Flagshipin tieteellisen johtoryhmän puheenjohtaja, Juha Ala-Mursula, 6G Flagshipin hallituksen puheenjohtaja sekä professori Matti Latva-aho, 6G Flagshipin johtaja Oulun yliopistosta.

6G Waves tarjoaa myös katsauksen kaikkeen siihen, mitä on tapahtunut 6G-tutkimuksen käynnistämisen eli toukokuun 2018 jälkeen. Yksi merkittävimmistä tilaisuuksista oli maailman ensimmäinen 6G-huipputapaaminen 6G Summit, joka pidettiin Levillä vuosi sitten. Tuon konferenssin keskustelujen pohjalta julkaistiin ensimmäinen 6G white paper -tutkimusartikkeli. Tämä yhteinen tutkimusartikkeli toimi lähtölaukauksena kaikkiaan 12 uudelle työryhmälle, jotka ovat työskennelleet 12 tutkijan johdolla jo pitkään. Ryhmät ovat valmistelleet uusia white paper -artikkeleita ja niiden julkaisuajankohta on kesällä. Nyt pidettävän konferenssin esitykset ja niistä käydyt keskustelut antavat suuntaa sisällöille.

6G Waves -lehti kertoo jatkossakin 6G-tutkimuksesta, sen tärkeimmistä kehitysaskeleista ja tulevaisuudesta.

Professori Matti Latva-ahon avajaispuhe
Siirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Sukusiitos lyhentää varpusten elinikää ja poikasten määrää riippumatta lintuyhteisön koosta tai elinympäristöstä26.6.2020 07:30:00 EESTTiedote

Sukusiitos lyhentää erittäin voimakkaasti villien varpusten elinikää ja niiden aikuisikään selviävien poikasten määrää. Sukusiitoksen vaikutukset olivat samanlaisissa kaikissa lintuyhteisöissä riippumatta niiden erilaisista elinympäristöistä tai populaatioiden koosta, todettiin uudessa suomalais-norjalaisessa tutkimuksessa. Tulos on luonnonsuojelun kannalta merkittävä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme