Oulun yliopisto

6G Summit avattiin virtuaalisena ja samalla julkaistiin 6G Waves -lehden ensimmäinen numero

Jaa

6G-tutkimuksessa tapahtuu valtavasti jatkuvasti ja tänä vuonna on luvassa jälleen uusia edistysaskeleita sekä uusia yhteistyö- ja tutkimusmahdollisuuksia. Toinen 6G Summit -huipputapaaminen on paraikaa käynnissä, tällä kertaa virtuaalisesti olosuhteiden ohjaamana. Tapahtuman alussa julkaistiin juuri 6G Flagshipin uusi lehti 6G Waves.

Lehdessä kerrotaan alan viimeisimmästä tutkimuksesta. 6G Waves on uusi, kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä lehti, joka nostaa esille 6G-tutkimuksen nykytilanteen ja jatkon, esittelee kiinnostavimmat tutkimusaiheet sekä tietysti joukon ihmisiä 6G Flagshipin takana. Alkusanansa lehteen ovat kirjoittaneet Ian Oppermann, 6G Flagshipin tieteellisen johtoryhmän puheenjohtaja, Juha Ala-Mursula, 6G Flagshipin hallituksen puheenjohtaja sekä professori Matti Latva-aho, 6G Flagshipin johtaja Oulun yliopistosta.

6G Waves tarjoaa myös katsauksen kaikkeen siihen, mitä on tapahtunut 6G-tutkimuksen käynnistämisen eli toukokuun 2018 jälkeen. Yksi merkittävimmistä tilaisuuksista oli maailman ensimmäinen 6G-huipputapaaminen 6G Summit, joka pidettiin Levillä vuosi sitten. Tuon konferenssin keskustelujen pohjalta julkaistiin ensimmäinen 6G white paper -tutkimusartikkeli. Tämä yhteinen tutkimusartikkeli toimi lähtölaukauksena kaikkiaan 12 uudelle työryhmälle, jotka ovat työskennelleet 12 tutkijan johdolla jo pitkään. Ryhmät ovat valmistelleet uusia white paper -artikkeleita ja niiden julkaisuajankohta on kesällä. Nyt pidettävän konferenssin esitykset ja niistä käydyt keskustelut antavat suuntaa sisällöille.

6G Waves -lehti kertoo jatkossakin 6G-tutkimuksesta, sen tärkeimmistä kehitysaskeleista ja tulevaisuudesta.

Professori Matti Latva-ahon avajaispuhe
Siirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Tutkijat: Mikro- ja yksinyrittäjät tarvitsevat nopeasti suoraa tukea ja neuvontaa26.3.2020 15:07:33 EETTiedote

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne koskee taloudellisesti kriittisimmin mikroyrityksiä (alle 10 henkilöä), erityisesti yksinyrittäjiä. Kaikista Suomen yrittäjistä 69% on yksinyrittäjiä. Yksinyrittäjien yleisin yritysmuoto on toiminimi, joka jää mm. Business Finlandin tarjoaman kriisirahoituksen ulkopuolelle. Hallitus on myös reagoinut yksinyrittäjien ja toiminimien tilanteeseen edistämällä yrittäjien työttömyysturvaa. Sen toimeenpano täytyy tehdä mahdollisimman nopeasti ja lisäksi tarvitaan mikroyrityksille suunnattua suoraa tukea konkurssiaallon välttämiseksi, toteavat Oulun yliopiston Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTREn tutkijat.

Uusi professuuri vahvistaa Oulun yliopiston osaamista ajoneuvoalalla25.3.2020 13:00:00 EETTiedote

Oulun yliopiston kauppakorkeakouluun on perustettu autoalan liiketoiminnan professuuri, jonka tavoitteena on kehittää autoalan liiketoimintaa, vastata tulevaisuuden haasteisiin tutkimuksen avulla sekä edistää alan yliopistollista koulutusta. Uusi tehtävä täydentää hyvin Oulun yliopiston eri tiedekunnissa olevaa ajoneuvoalan laaja-alaista osaamista. Professuurin kautta tiivistetään myös vuoropuhelua ja yhteistyötä autoalan kansallisten ja kansainvälisten verkostojen kanssa.

Virtuaalisena järjestetty 6G Summit oli menestys23.3.2020 13:01:29 EETUutinen

Oulun yliopiston 6G Flagship -tutkimusohjelma järjesti viime viikolla ison 6G-konferenssin. Viime vuonna tapahtuma oli maailman ensimmäinen ja olosuhteiden vuoksi tänä vuonna maailman ensimmäinen virtuaalisesti pidetty. Tilanteet muuttuivat järjestelyiden osalta päivittäin viimeisen reilun viikon aikana. Kokonaan tapahtumaa ei kuitenkaan kuopattu vaan se päätettiin pika-aikataululla tehdä täysin verkossa tapahtuvaksi. Tämä sai kiitosta osallistuneilta yrityksiltä ja etenkin tutkijoilta. Yli 100 tutkijaa sai nyt esiteltyä ja julkaistua tutkimuspaperinsa konferenssissa. Perustutkimus ja yritysten valmistautuminen 2030-luvun teknologioiden kehittämiseen ei pysähtynyt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme