Kokoomuksen Keto-Huovinen: Hallitus tarttuu suomalaisnuorten ylivelkaantumiseen

Jaa
Kokoomuksen kansanedustaja Pihla Keto-Huovisen mukaan erityisesti nuorten ylivelkaantuminen on huolestuttavalla tasolla. Orpon hallitus tarttuu ongelmaan niin talousosaamisen lisäämisellä kuin velallisen palveluiden selkiyttämisellä.
Pihla Keto-Huovinen. Kuvaaja: Toni Pakarinen.
Pihla Keto-Huovinen. Kuvaaja: Toni Pakarinen.

Kokoomuksen kansanedustaja Pihla Keto-Huovinen kertoo yhä useamman suomalaisnuoren olevan vaikeasti velkaantunut. Intrumin teettämän selvityksen mukaan jopa 22 prosenttia oli vaikeasti velkaantuneita vuonna 2022.

”Peräänkuulutan talousosaamisen tarvetta. Monen kohdalla ongelmat olisi voitu välttää paremmalla informaatiolla ja ennakoinnilla. Tarvittavien taitojen puute yhdessä hankalasti tavoitettavan neuvonnan ja avun kanssa ovat myrkkyä, useat jäävät selviytymään yksin”, kuvailee Keto-Huovinen.

”Hallituksen ensisijaiset toimet kohdistuvat tietysti haittojen ehkäisyyn esimerkiksi talousosaamisen lisäämisellä ja peliongelmiin puuttumisella. Lisäksi ihmisten tulee saada neuvontaa, kun velkaa on päässyt kertymään. Lisäämme tietoisuutta yksityishenkilön velkajärjestelystä ja siihen liittyvistä mahdollisuuksista”, jatkaa Keto-Huovinen hallituksen toimista.

Orpon hallituksen työn pohjaksi tullaan tekemään kokonaistarkastelu velkaantumisilmiöstä ja maksukyvyttömyysmenettelyjen toimivuudesta. Samassa yhteydessä arvioidaan muutostarpeet.

”Ylivelkaantuminen on asia, jonka vaikutukset säteilevät useille elämänalueille ja se aiheuttaa merkittävää haittaa niin velkaantuneelle itselleen kuin hänen lähipiirilleen. On aivan selvää, että niin ulosottomenettelyissä kuin velkaneuvonnassa on parantamisen varaa ja näihin ongelmiin olemme nyt tarttumassa. Ihmisille pitää luoda väylä pois velkakuopasta”, summaa Keto-Huovinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pihla Keto-Huovinen. Kuvaaja: Toni Pakarinen.
Pihla Keto-Huovinen. Kuvaaja: Toni Pakarinen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme