Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston täydennyshaussa haettavana 122 opiskelupaikkaa

Jaa

Jäitkö korkeakoulujen yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa? Sinulla on vielä mahdollisuus ehtiä syksyn opintoihin mukaan täydennyshaussa!

Jyväskylän yliopisto on avannut toista kertaa uusimuotoisen täydennyshaun, jossa on haettavana 122 täyttämättä jäänyttä opiskelupaikkaa syksyllä alkaviin koulutuksiin. Haku käynnistyy 2.8.2023 ja päättyy ma 7.8.2023 klo 15.00. Haku tapahtuu Opintopolku-palvelun kautta.

Haettavana on opiskelupaikkoja seuraaviin kandi+maisterikoulutuksiin (suluissa aloituspaikat):

  • Kieliasiantuntija: ruotsi, saksa, ranska, venäjä (21 paikkaa)
  • Kielten aineenopettaja: ruotsi, saksa, ranska, venäjä (24)
  • Fysiikka (fyysikko tai fysiikan aineenopettaja) (24)
  • Kemia (kemisti tai kemian aineenopettaja) (14)
  • Matematiikka (15)
  • Matematiikan aineenopettaja (11)
  • Luonnonvarat ja ympäristö (2)
  • Tilastotiede ja datatiede (9)
  • Matematiikan tai kemian aineenopettaja ja luokanopettaja (2)

Opiskelijat valitaan todistusvalinnalla ylioppilastutkinnosta saatujen pisteiden perusteella. Täydennyshaussa ei ole käytössä ensikertalaisuuskiintiötä. Opettajankoulutuksiin vaaditaan lisäksi hyväksytty soveltuvuuskoesuoritus.

Hakukohteiden tulokset julkaistaan viimeistään 21.8. Valittujen opiskelijoiden opinnot alkavat syyskuun alussa.

- Täydennyshaku on mainio tilaisuus yrittää napata itselleen opiskelupaikka vielä tälle syksylle, jos kevään haussa jäi paikka saamatta. Viime vuonna ensimmäistä kertaa toteutetussa täydennyshaussa opiskelupaikan sai lähes viisikymmentä uutta hakijaa. Tarjolla on kevään haussa vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja, palvelupäällikkö Heta Koski kertoo.

Lisätietoja:

Täydennyshaussa hakemisesta: hakijapalvelut@jyu.fi

Täydennyshaun järjestämisestä: Palvelupäällikkö Heta Koski, puh. 040 670 1730, heta.h.koski@jyu.fi

Lisätietoja täydennyshausta: https://www.jyu.fi/fi/hakijalle/nain-haet/taydennyshaku/taydennyshaku

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Kansainvälinen mikroelektroniikan ja fotoniikan yhteistutkinto-ohjelma tarjoaa opiskelijoille varman työpaikan27.9.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Ensimmäiset Erasmus Mundus RADMEP (Radiation and its Effects on MicroElectronisc and Photonics Technologies) -ohjelman opiskelijat valmistuivat filosofian maistereiksi Jyväskylän yliopiston fysiikan laitokselta. RADMEP-ohjelma mahdollistaa työllistymisen mikroelektroniikan ja fotoniikan aloilla, jotka ovat mukana Euroopan unionin määrittelemällä kasvun mahdollistavien teknologisten alojen listalla. Melkein kaikki ohjelmasta valmistuneet ovat työllistyneet heti valmistumisen jälkeen.

Maahanmuuttaneille eväitä työhön ja opiskeluun maksuttomasta koulutuksesta26.9.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Koulutuksen tavoitteena on edistää korkeakoulutaustaisten ja -kelpoisten maahanmuuttaneiden tutkinto-opiskelijaksi hakemista tai omalle alalleen työllistymistä Suomessa. Vuoden pituinen maksuton koulutus yhdistää suomen kielen, akateemisten taitojen sekä oman alan sisältöjen opiskelun samaan pakettiin, samalla integroiden opiskelijaa suomalaiseen koulutusmaailmaan ja yhteiskuntaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme