SDP

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen: Elinkeinoministeri Rydmanin rasismi vaarantaa vientiä ja altistaa Venäjän hybridivaikuttamiselle

Jaa

SDP:n 3. varapuheenjohtaja Matias Mäkynen pitää huolestuttavina tietoja, joiden mukaan Venäjän valtion rahoittama Russia Today olisi kääntänyt elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps.) rasistisia viestejä arabiaksi ja syöttänyt niitä laajasti Lähi-idän medioihin.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

Useat arabiankieliset mediat ovat viime päivinä uutisoineet näyttävästi Rydmanin islamofobisista ja arabeja halventavista, erittäin rasistisia termejä sisältävistä viesteistä. Suomen ulkoministeriön virkamieslähteistä kantautuneiden tietojen mukaan Rydmanin viestejä arabiaksi on kääntänyt Venajän valtion rahoittama ja maan propagandaa maailmanlaajuisesti levittävä Russia Today -uutiskanava. RT:n Suomessa estetyltä Twitter-tililtä on esimerkiksi jaettu Rydmanin kommentteja arabimaailmaan.

- On kestämätöntä, että Suomi altistaa itsensä rasistisia kommentteja laukoneen ministerin kautta Putinin hybridivaikuttamiselle. Ulkomailla on turha selitellä, että kyse on muutaman vuoden vanhoista yksityisviesteistä, SDP:n Mäkynen huokaa.

Hän muistuttaa, että muslimimaailmassa heidän uskontoaan halventaviin kommentteihin ja tekoihin suhtaudutaan äärimmäisen vakavasti.

- Ei tarvitse katsoa kuin Ruotsiin, minkälaisissa vaikeuksissa siellä nyt ollaan, kun maa on altistunut islamin vastaisille provokaatioille. Rydman ei voi tämän jälkeen osallistua esimerkiksi Lähi-itään suuntautuville vienninedistämismatkoille. Voi olla, ettei ministeriä edes päästetä näihin maihin ja kyse on kuitenkin Suomelle tärkeästä ja kasvavasta vientimarkkinasta, Mäkynen muistuttaa.

Mäkynen vaatii pääministeri Petteri Orpolta (kok.) ja ulkoministeri Elina Valtoselta (kok.) konkreettisia toimia, joilla syntynyt vahinko Lähi-idän maissa pyritään korjaamaan mahdollisimman nopeasti.

- Nyt ei ole aika olla risusavotassa mökillä ja lomailemassa, kun hallitus omalla toiminnallaan vaarantaa kansainvälisiä suhteitamme ja vientiteollisuutta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

SDP:n puoluejohdon erityisavustajaksi Mikko Valtonen29.9.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

SDP:n puoluejohdon erityisavustajaksi on valittu Mikko Valtonen. Valtonen siirtyy tehtävään Keskuskauppakamarin johtavan asiantuntijan tehtävästä, jossa hänen vastuullaan ovat olleet erityisesti osaamiseen, työelämään ja maahanmuuttoon liittyvät kysymykset. Ennen Keskuskauppakamaria hän on työskennellyt muun muassa Insinööriliitossa ja Jytyssä. Valtosella on pitkä kokemus sosialidemokraattisen liikkeen parissa. Aiemmin hän on toiminut muun muassa SDP:n puoluehallituksen jäsenenä sekä Uudenmaan piirin puheenjohtajana. Valtonen on myös aktiivisesti mukana Porvoon kuntapolitiikassa. - Olen innoissani, kun pääsen työskentelemään Suomen johtavaan tulevaisuuspuolueeseen. Haluan omalla panoksellani auttaa puoluejohtoa menestymään ja viedä puoluetta kohti vaalivoittoa tulevissa vaaleissa, sanoo Valtonen. Valtonen aloittaa tehtävässä lokakuun alkupuolella.

SDP:n verkkoviestinnän asiantuntijaksi Joanna Ahola28.9.2023 18:00:00 EEST | Tiedote

SDP:n verkkoviestinnän asiantuntijana aiemmin syyskuussa on aloittanut Joanna Ahola. Tehtävä on vanhempainvapaan sijaisuus ja tähän saakka tehtävää hoitanut Mona Roininen palaa SDP:n viestintään kesäkuussa 2024. Ahola siirtyy SDP:n puoluetoimistolle sosialidemokraattisesta eduskuntaryhmästä, jossa hän on työskennellyt poliittisena avustajana. Aiemmin Ahola on toiminut myös muun muassa Demarinuorten viestintäsuunnittelijana. – On hienoa päästä työskentelemään sosialidemokraattiselle liikkeelle uudessa roolissa. Nykyinen oppositioasetelma sekä uusi puoluejohto vaatii uutta otetta moneen ja olen innoissani tulevasta, työntäyteisestä vuodesta. On myös kiinnostavaa päästä heti mukaan SDP:n niin presidentin- kuin eurovaalikampanjan suunnitteluun, Ahola kertoo. – On hienoa saada Joanna Ahola mukaan SDP:n puoluetoimiston viestintään. Joannalla on monipuolinen kokemus poliittisesta viestinnästä erilaisissa tehtävissä puolueen parissa, SDP:n viestintäpäällikkö Miia Järvi kommentoi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme