Kalevala Koru Oy

Kalevala Koru esittäytyy Kööpenhaminan muotiviikoilla yhdessä Rolf Ekrothin kanssa

Jaa
Kalevala Koru on ensimmäisenä suomalaisena korubrändinä mukana Kööpenhaminan muotiviikoilla. Uraauurtavan KALEVALA Pidetty -malliston second hand -korut ovat osa Rolf Ekrothin ja Kalevala Korun yhteismallistoa, joka lanseerataan muotiviikoilla 8. elokuuta. KALEVALA Pidetty -korujen ja Rolf Ekroth -yhteistyön esitteleminen Kööpenhaminan muotiviikoilla tukee Kalevala Korun kansainvälisen kasvun strategiaa tekemällä Suomen tunnetuinta korubrändiä tutuksi myös laajemmalle kansainväliselle yleisölle.

Kalevala Korun ja Rolf Ekrothin yhteismallisto esitellään Pohjois-Euroopan tärkeimmässä muotitapahtumassa, Kööpenhaminan muotiviikoilla, 8. elokuuta. Kansainvälistä huippumuotia esittelevään tapahtumaan valitaan kattaus tämän hetken kiinnostavimpia vastuullisen muodin edelläkävijöitä.

Suomalainen huippusuunnittelija Rolf Ekroth suunnitteli Missing – Rolf Ekroth Linked by Kalevala -nimeä kantavaan mallistoon joukon erivärisiä huppareita. Näyttävän KALEVALA-logon lisäksi jokaista hupparia koristaa oma uniikki kierrätetty KALEVALA Pidetty -koru. Kööpenhaminan näytöksen katseenvangitsijana tullaan lisäksi näkemään kierrätetyistä KALEVALA-pronssiketjuista käsinkudottu mekko, joka painaa peräti 2,5 kiloa.

–      Pitkän historiansa aikana Kalevala Koru on jatkuvasti rikkonut korumuotoilun konventioita. Yhteismallisto alleviivaa sitä, että KALEVALA-korujen voima säilyy vuosikymmeneltä toiselle. Niiden ajaton muotoilu sopii yhä tähän päivään. Myös Kalevala Korun uudet mallistot suunnitellaan samojen periaatteiden mukaan. Korut ovat kuin veistoksia, jotka voi pukea ylleen, sanoo Kalevala Korun uusi luova johtaja Aino Ahlnäs.

KALEVALA Pidetty on Kalevala Korun viime vuoden lopulla ensimmäisenä suomalaisena korubrändinä lanseeraama pysyvä mallisto, joka koostuu kokonaan kierrätetyistä ja uuden veroisiksi kunnostetuista koruista. Mallisto tuo menneiden vuosikymmenien kiinnostavimmat korut jälleen saataville. Korujen kasvava suosio kertoo siitä, että myös uudet sukupolvet ovat löytäneet näyttävät korut osaksi pukeutumistaan.

Kiertotalous on tärkeä osa Rolf Ekrothin suunnittelufilosofiaa, ja siksi suunnittelija halusi juuri KALEVALA Pidetty -korut osaksi uutta Missing-mallistoaan. Malliston keskiössä ovat suunnittelijan omat muistot.

–      Menneiden vuosikymmenten uniikit KALEVALA Pidetty -korut sopivat täydellisesti mallistoon, joka on syntynyt kaipuusta menneisyyden muistoihin ja nostalgiaan monen sukupolven ajalta, kertoo muotisuunnittelija Rolf Ekroth.

Kiertotalous ja second hand kiinnostavat yhä enemmän globaalia muotimaailmaa

Kalevala Korun toimitusjohtaja Kirsi Paakkarin mukaan kiertotalous ja second hand kiinnostavat nyt erityisen paljon globaalissa muotimaailmassa, ja siksi Kalevala Korukin uskoo vahvasti kiertotalouden mahdollisuuksiin korubisneksessä. Kalevala Korun omien kanavien myynnistä jo melkein 15 prosenttia tulee second hand -koruista, ja yhtiön tähtäimessä on, että vuonna 2025 osuus olisi peräti 25 prosenttia.

–      KALEVALA Pidetty -korujen Rolf Ekroth -yhteistyön esitteleminen Kööpenhaminan muotiviikoilla tukee upeasti Kalevala Korun kansainvälisen kasvun strategiaa tekemällä 85-vuotiasta kotimaista korubrändiä tutuksi laajemmalle kansainväliselle yleisölle. Kalevala Koru haluaa tulla tunnetuksi maailmalla vahvan perintönsä ja pohjoisen luonnon inspiroivan designinsa lisäksi juuri vastuullisuudestaan ja edelläkävijyydestään monella eri saralla, Paakkari kertoo.

Paakkari sanoo vastuullisuuden olevan osa Kalevala Korun DNA:ta ja myös valttikortti maailmalla: Esimerkiksi kaikki Kalevala Korun tuotteet valmistetaan kotimaisena käsityönä yhtiön tehtaalla Helsingissä ja korujen valmistamiseen käytetystä kullasta 100 prosenttia ja hopeasta yli 99 prosenttia on kierrätettyä.

Kööpenhaminan muotiviikot järjestetään 7.–11. elokuuta. Tapahtumasta on kasvanut nopeasti yksi Euroopan tärkeimmistä vastuullisen muodin tilaisuuksista, jonka missiona on kirittää eurooppalaisen muotiteollisuuden alati kunnianhimoisempaa kestävää kehitystä. Kööpenhaminan muotiviikoille tarkkaan valittavien brändien on täytettävä tapahtuman kolmivuotisessa vastuullisuussuunnitelmassa määritellyt tiukat vastuullisuusvaatimukset, joissa korostuvat muun muassa kiertotalous ja kestävät materiaalit.

Kalevala Koru

Suomalaisten naisten perustama ja omistama Kalevala Koru on enemmän kuin muotoilutalo. Jo 85 vuotta se on ollut ajattoman kauneuden, voimaannuttavien tarinoiden ja kestävien arvojen maailma. Se on suomalaisia, Suomessa käsin tehtyjä koruja, joilla tehdään hyvää. Se on perintöä, joka elää. Lue lisää Kalevala Korun tarinasta. Instagram: @kalevalaofficial.

Rolf Ekroth

Rolf Ekroth on suomalaissuunnittelijan nimeä kantava muotibrändi, joka on tunnettu kestävästä ja inklusiivisesta suunnittelufilosofiastaan. Rolf Ekroth suunnittelee sukupuolesta riippumattomia vaatteita kaikille vartalotyypeille ja suosii mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja. Lue lisää rolfekroth.com. Instagram: @rolf_ekroth.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kalevala Koru Oy
Kalevala Koru Oy
Hankasuontie 11 A
00390 Helsinki

https://www.kalevala.fi

Vuonna 1937 perustettu Kalevala Koru on Suomen rakastetuin korutalo ja merkittävin kultaseppien ja korualan ammattilaisten työllistäjä Suomessa. Kalevala-korut valmistetaan käsityönä yrityksen omalla tehtaalla Helsingin Konalassa yli 80 Korulaisen voimin. Kotimainen valmistus ja sosiaalinen vastuu ovat tärkeitä arvoja yrityksen toiminnassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kalevala Koru Oy

Ruusut puhkeavat pimeässä – Kalevala Koru lanseeraa vaatesuunnittelija Anni Ruuthin suunnitteleman korusarjan19.1.2023 12:00:00 EET | Tiedote

Kalevala Korun kevään uutuuskokonaisuuden avaa tänään julkistettava Kesäyön ruusu. Korusarjan on suunnitellut ylellisistä juhla-asuistaan tunnettu vaatesuunnittelija Anni Ruuth. Vintage pronssi -sävyinen Kesäyön ruusu -korusarja ammentaa suomalaisen kesäyön taiasta, menneiden aikojen lumosta ja kauniiden hetkien viattomuudesta. Se kannustaa haaveilemaan ilosta ja kauneudesta aikana, jona jokainen meistä odottaa muutosta parempaan. Kesäyön ruusu on ensimmäinen Anni Ruuthin suunnittelema korumallisto.

85 vuotta nuori – Kalevala Koru panostaa vastuullisuuteen ja kiertotalouteen, mutta hyvän tekeminen on edelleen kaiken ytimessä8.12.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Suomalaisten naisten perustama ja omistama Kalevala Koru on aina ollut enemmän kuin muotoilutalo. Perustamisestaan lähtien yrityksen missiona on ollut naisten ja tyttöjen aseman vahvistaminen. Tänään 85 vuotta täyttävässä Kalevala Korussa hyvän tekemisen perinne elää vahvana edelleen: Tavoitteena on, että yhtiön vuosittaisesta tuloksesta kolmasosa jaetaan työntekijöille ja hyvän tekemiseen. Tänä vuonna yhtiö on ottanut monta merkittävää askelta matkallaan – niin vastuullisuudessa, hyvän tekemisessä kuin kansainvälistymisessäkin.

Kalevala Koru lähtee hakemaan kasvua second handista – “Haluamme osoittaa, että myös korubisnes voi rakentua vahvasti kiertotalouteen”15.11.2022 09:34:51 EET | Tiedote

Kalevala Koru lähtee ensimmäisenä suomalaisena korubrändinä rakentamaan liiketoimintaansa kiertotalouden varaan. Uusi korumallisto Kalevala Pidetty on kiertotalousponnistus, jonka kautta Kalevala myy uudenveroisiksi kunnostettuja korujaan. Tähtäimessä on, että vuoteen 2025 mennessä käytettyjen korujen myynti kattaa yhtiön suorasta kuluttajakaupasta neljänneksen.

Vammaisten tyttöjen ja naisten asema Suomessa on edelleen heikko – Kalevala Koru ja Rusetti ry nostavat näkyvyyttä yhteiskunnassa11.5.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Vammaiset naiset ja tytöt ovat edelleen syrjitty ja näkymätön vähemmistö yhteiskunnassamme. Vammaisten naisten hyvinvointia ja näkyvyyttä parantaakseen Kalevala Koru on valinnut kotimaan uudeksi hyväntekeväisyyskumppanikseen vammaisten tyttöjen ja naisten järjestön Rusetti ry:n. Kalevala Korun ja Rusetin yhteistyön tavoitteena on muuttaa tilanne ja nostaa vammaiset tytöt ja naiset näkyviksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme