Kustannusosakeyhtiö Otava

Antiikin tutkijan uutuuskirja kuljettaa tosielämän velhojen ja loitsujen maailmaan

Jaa
Tunnetun antiikintutkijan Maijastina Kahloksen (FT) Taikakirja on kiehtova aikamatka magian syntysijoille. Miksi pöllö on velhojen lemmikki? Mistä ihmissusi- ja vampyyritarinat tulevat?

Magia, noidat ja velhot sijoittuvat fantasian maailmassa usein näennäiseen keskiaikaan. Todellisuudessa monet niitä koskevat käsityksemme periytyvät jo kreikkalais-roomalaisesta antiikista. 

Maijastina Kahloksen huikea, kulttuurihistoriallinen Taikakirja palauttaa magian antiikkiin ja pureutuu Kreikan ja Rooman magiaan vuosisatoina 400 eaa. – 600 jaa. Silloin elettiin maailmassa, jossa luonnontiede oli kehittymätöntä eikä mikrobeja tunnettu. Aikalaiset yrittivät kuitenkin parhaansa mukaan, usein epätoivoisesti ja suorastaan traagisesti, selviytyä vaarallisessa maailmassa. Loitsut, kiroukset, rohdot, ennustukset ja parantajat olivat arkipäivää. Näistä etsittiin ratkaisua lapsivuodekuolemiin, malariakuumeisiin, rasittaviin anoppeihin, erektiohäiriöihin, tungetteleviin ihailijoihin, saavuttamattomiin naisiin, sadon tuhoaviin raekuuroihin, tulviin ja mitä ihmeellisimpiin ongelmiin. Toisaalta noitia myös pelättiin ja vahingollinen magia oli ankarasti kielletty.   

“Kirjan tarkoituksena on tuoda esiin toisenlainen, värikkäämpi kuva antiikin maailmasta. Kuva ei ole ylevä. Se on värikäs, huvittava, vauhdikas, rietas ja pelottava”, toteaa Kahlos.  

Kirja on jäsennelty Harry Potterista tutun velhokoulu Tylypahkan oppiaineita seuraten, ja niinpä teoksesta löytyy omat lukunsa muun muassa loitsuille, taikaolennoille, muodonmuutokselle, lentämiselle ja numerologialle.  

Taikakirja on Maijastina Kahloksen Antiikki nyt! -trilogian kolmas osa. Aikaisemmin ovat ilmestyneet Rooman viimeiset päivät (Otava 2016) ja Roomalaiset ja barbaarit (Otava 2020). Rooman viimeiset päivät oli Kanava-tietokirjapalkinnon ehdokkaana 2017 ja sai Vuoden historiateos -kunniamaininnan Historian ystäväin liitolta 2017. 

Taikakirja on arvostelu- ja käsittelyvapaa 10.8. Teos ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Anniina Piiparisen lukemana äänikirjana.  

 

Haastattelupyynnöt, arvostelukappaleet ja tekijän haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Maijastina Kahlos. Kuva: Jonne Räsänen, Otava.
Maijastina Kahlos. Kuva: Jonne Räsänen, Otava.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutuuskirja pureutuu Venäjän ortodoksisen kirkon ja sen johtajan, patriarkka Kirillin, rooliin Ukrainan vastaisessa hyökkäyssodassa22.9.2023 10:54:05 EEST | Tiedote

Yksityiskoneella kymmenien palvelijoiden ja turvamiesten kanssa liikkuva patriarkka Kirill edellyttää niin kotimaassaan kuin ulkomaillakin samankaltaista kohtelua kuin valtionpäämiehet. Uutuuskirja tarkastelee, millainen on patriarkka Kirillin johtaman Venäjän ortodoksisen kirkon suhde Putinin hallintoon. Entä millainen rooli uskonnolla on Venäjän hyökkäyssodassa?

Ruotsalaisen Marianne Cedervallin juuri suomeksi käännetty hyvän mielen ja tumman huumorin sävyttämä uutuusdekkari Gotlannin idyllisistä maisemista on täydellinen kirja syksyyn.18.9.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Mulvaldsin murhat -sarja jatkuu Haudataan menneet -romaanilla! Marraskuu on saapunut gotlantilaiseen Mullvaldsin pitäjään, missä valmistellaan syksyn kohokohtaa, tryffelifestivaalia. Eläkepäiviään viettävä Anki osallistuu ystävineen tryffelisafarille, jonka lopuksi nautitaan kuuden ruokalajin illallinen pitäjän ravintolassa. Mutta ihanan aterian päätteeksi yksi vieraista kaatuu kuolleena maahan. Paikallinen ex-poliisi Tryggve on vakuuttunut siitä, ettei kuolema ollut luonnollinen. Niinpä Anki ja Tryggve joutuvat jälleen keskelle murhamysteeriä, eikä värikkäiden lehtien kirjoma syksy pääty ilman lisäuhreja tai kyyneleitä. Haudataan menneet on arvostelu ja käsittelyvapaa 28.9.2023. Teoksen on kääntänyt suomeksi Riie Heikkilä ja romaani ilmestyy myös e- ja äänikirjana. Äänikirjan lukija on Eija Ahvo. PDF-vedokset, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt ilmo.muuronen@otava.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme