Oulun yliopisto

Lähtisitkö kummiperheeksi Oulun yliopiston kansainväliselle opiskelijalle?

Jaa
Oulun yliopiston kummiperhe-ohjelma jatkuu jälleen syksyllä. Yliopisto etsii mukaan uusia, aktiivisia kummiperheitä tai -henkilöitä Oulun alueelta. Hakuaikaa on 1.9. asti.

Kummiperhe-ohjelma yhdistää paikalliset asukkaat ja yliopistoon tulevat kansainväliset opiskelijat. Ohjelman tavoitteena on edistää kulttuurienvälistä vaihtoa sekä tukea paikallisten asukkaiden ja kansainvälisten opiskelijoiden ystävyyssuhteiden syntymistä.

Kummiperhe-ohjelmaan voi hakea mukaan kuka tahansa Oulun alueella asuva perhemuodosta riippumatta. Mukana on vuosien aikana ollut niin eläkeläisiä, yksinasuvia kuin lapsiperheitäkin. Tärkeintä on kiinnostus kulttuurienväliseen kanssakäymiseen sekä sitoutuminen oman opiskelijan tapaamiseen ja yhteisen ajan viettämiseen. Lisäksi kummiperheenä toimivalta tai ainakin yhdeltä perheen jäseneltä odotetaan vähintään auttavaa vieraan kielen taitoa, esimerkiksi englantia.

Ohjelma pyörii aina lukuvuoden kerrallaan syyskuusta toukokuuhun. Perheet ja opiskelijat yhdistetään hakemusten perusteella. Syksyllä järjestetään tapahtuma, jossa perheet ja opiskelijat pääsevät tapaamaan toisensa. Tämän jälkeen perhe ja opiskelija sopivat keskenään, miten usein tapaavat ja mitä haluavat tehdä yhdessä. Tekemisen ei tarvitse olla maksullista tai erityisen juhlallista. Mukavaa tekemistä on esimerkiksi luonnossa kävely, ruoan laittaminen tai muu arkinen yhteinen aika. Kyse on vapaa-ajan toiminnasta eli opiskelijat asuvat omissa asunnoissaan eivät perheiden luona.

Ohjelma tukee Oulun alueen kansainvälistymistä. Samalla ohjelma tarjoaa kansainväliselle opiskelijalle mahdollisuuden tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan yliopistokampuksen ulkopuolella, ja siten rikastuttaa opiskelukokemusta Oulussa ja edesauttaa opiskelijan kotiutumista.

”Kummiperhe-ohjelma oli mahtava mahdollisuus minulle, koska meillä ei ole paljon mahdollisuuksia tavata paikallisia ihmisiä, jutella ja vaihtaa kulttuuria kansainvälisenä opiskelijana. Kummiperhe on kuin toinen perhe Suomessa”, kertoo ohjelmaan osallistunut opiskelija Jun Nakamura.

Kummiperhe-ohjelma on alkanut jo vuonna 1995, jolloin Oulun yliopistossa alettiin tarjoamaan ystäväperhetoimintaa yliopistoon saapuville vaihto-opiskelijoille.

Kummiperheeksi voi hakea täyttämällä hakemuksen Oulun yliopiston verkkosivuilla www.oulu.fi/fi/kummiperhe-ohjelma

                                                                                                                                                Lisätietoja:

Kummi Family Coordinator
Jun Nakamura
jun.nakamura@oulu.fi
050 452 5703

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopiston projektissa yhdistyvät 6G-teknologia ja autonomiset autot25.9.2023 06:47:00 EEST | Tiedote

6G-tutkimus on Oulun yliopistossa jo pitkällä, ja se on vahvaa. M3S-tutkimusryhmä on yksi Euroopan suurimmista ohjelmistoalan tutkimusyksiköistä, jossa on erikoistuttu muun muassa autojen ohjelmistoihin. Alkaneen 6G Visible -projektin päätavoite on selvittää 6G-teknologian mahdollisuuksia ajoneuvojen itsenäisen ajamisen kehittämisessä ja itsenäisen ajamisen 6G-teknologialle asettamia vaatimuksia.

Tutkimusta ihmisen ja tekoälyn vuorovaikutuksen parantamiseksi21.9.2023 11:22:15 EEST | Tiedote

Tekoälystä on tulossa yhä enemmän osa päivittäistä elämäämme. Nykyisellään tekoälyjärjestelmät ovat kuitenkin vielä liian kapea-alaisia, sillä usein niiltä puuttuu sosiaalista ja emotionaalista ymmärrystä, ja niiden käsitys todellisuudesta on rajoittunutta. Oulun yliopistossa ihmisen vahvuuksia digitalisoituvassa maailmassa ja erityisesti ihmisen ja tekoälyn vuorovaikutusta tutkitaan monitieteisesti Hybrid Intelligence (HI) -tutkimusohjelmassa. Tutkimusohjelma julkistetaan virallisesti 2. Arktisilla tekoälypäivillä Oulun yliopistossa 31.10.–1.11.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme