Rakennusliike Lapti Oy

Vuorentaustan koulu laajenee Ylöjärvellä – keskiössä tilojen muunneltavuus ja monikäyttöisyys

Jaa

Vuorentaustan koulun laajennusosan rakentaminen vanhan peruskorjattavan rakennuksen yhteyteen alkaa elokuussa 2023 Ylöjärvellä. Laajennusosan suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy, joka voitti urakan erityisesti parhailla laatupisteillä. Rakennustyöt valmistuvat loppuvuodesta 2024, ja ensimmäinen lukukausi alkaa laajennusosassa alkuvuodesta 2025.

Laajennusosaan tulee yleisopetustilat vuosiluokkien 5–6 reilulle 140 oppilaalle. Lisäksi uuteen koulurakennukseen tulee taide- ja taitoaineiden tilat musiikille, kuvataiteelle, käsityön pehmeille materiaaleille ja liikunnalle. Muut koulun tilat sijaitsevat saneerattavassa vuonna 1995 valmistuneessa päärakennuksessa, jossa koulutyö jatkuu normaalisti laajennusosan rakentamisen ajan.

Kullekin luokalle tulee omat kotiluokkansa, mutta tiloja on mahdollista muunnella ja yhdistellä isomman avoimen oppimisympäristön luomiseksi. Lisäksi luokkien käytössä on myös pienryhmätiloja. Tilojen monipuolisuus ja joustava muunneltavuus mahdollistavat erilaisia työskentelytapoja ja vuorovaikutustilanteita.

Vuorentaustan koulussa järjestetään musiikkipainotteista opetusta, ja laajennusosaan tulee kolme erillistä musiikin opetuksen tilaa. Erityisesti akustiikkaan panostetaan hyödyntämällä muunneltavaa akustiikkaa, joka soveltuu vahvistetun ja akustisen musiikin tarpeisiin.

Laajennusosan aula ja liikuntasali muodostavat kokonaisuuden, joka tilojensa ja akustiikkansa puolesta mahdollistaa koulun omien ja iltakäyttäjien tilaisuuksien järjestämisen. Vieressä sijaitseva iso musiikkiluokka toimii myös näyttämönä ja on avattavissa sekä liikuntasalin että pääportaikkoon muodostuvan katsomon suuntaan.

Kaksikerroksinen laajennusosa on laajuudeltaan noin 2 080 brm². Laajennusosa sulautuu arkkitehtuuriltaan saneerausosan kanssa yhdeksi kokonaisuudeksi: arkkitehtuurissa on käytetty olemassa olevan rakennuksen arkkitehtonisia teemoja kuten punatiiltä ja valkoisia kattoja ja tehty niistä tämän ajan tulkinta.

”Tulemme rakentamaan oppilaiden ja opettajien käyttöön varustelultaan ja tekniikaltaan modernit opetustilat, jotka ovat muunneltavissa erilaisten opetustilanteiden tarpeisiin koulupäivän aikana. Lisäksi koko laajennusosan akustiikkaan on panostettu, mikä tukee tilojen monikäyttöisyyttä entisestään. Tilaajan ja tulevien käyttäjien toiveita on jo huomioitu laajennusosan tiiviissä suunnitteluvaiheessa ja jatkamme parhaiden ratkaisujen kartoittamista yhteistyössä koko rakentamisen ajan. Rakennuksen suunnittelussa ja toteutuksessa on huomioitu alan parhaat käytännöt ja hanke toteutetaan ympäristöystävällisesti, minkä RTS-ympäristösertifiointi osoittaa. Laadukkaan tilaajan ja käyttäjien toiveet huomioon ottavan kokonaisuuden toteuttaminen on myös kestävää rakentamista”, kertoo Laptin Pirkanmaan aluejohtaja Tuomo Turkkinen.

RTS-ympäristöluokitus antaa laajennusosalle kotimaisen ympäristötakuun

Koulun laajennusosalle haetaan Rakennustietosäätiön RTS-ympäristöluokitusmerkkiä. RTS-ympäristöluokitus on Suomen oloihin kehitetty ympäristöluokitus rakentamiselle ja kiinteistön ylläpidolle. RTS-luokitus varmistaa koulurakennukseen muun muassa energiatehokkuuden, kosteudenhallinnan, sisäilman sekä ylläpidon kannalta kestävät ratkaisut.

Laajennusosasta tulee A-energialuokkaa, ja siinä tähdätään pieneen E-lukuun. Lisäksi laajennusosassa käytetään uusiutuvia energialähteitä: rakennus lämpiää puupelleteillä ja sen katolle asennetaan aurinkopaneelijärjestelmä.

Lapti on toteuttanut aiemmin useita kouluja, kuten esimerkiksi Emäkosken koulun Nokialla ja Kaurialan koulun Hämeenlinnassa. Lisäksi Lapti rakentaa Ylöjärvelle Soppeenmäen päiväkodin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuomo Turkkinen, aluejohtaja, Rakennusliike Lapti Oy, p. 040 717 7576, tuomo.turkkinen@lapti.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Lapti lyhyesti

Lapti on vakavarainen rakentaja, joka keskittyy toiminnassaan kohtuuhintaisten asuntojen uudisrakentamiseen Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Laptin palveluvalikoimaan kuuluu lisäksi laadukkaiden liike- ja toimitilojen, koulujen ja terveydenhuoltokiinteistöjen sekä päivähoito- ja hoivakiinteistöjen rakentaminen maanlaajuisesti. Rakennusliike Lapti -konsernin palveluksessa oli tilikauden päättyessä noin 570 henkilöä. www.lapti.fi

Rakennamme huolella hyvän elämän puitteet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Uuden ympärivuorokautista hoivaa tarjoavan palvelutalon rakentaminen alkoi Seinäjoella14.11.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Seinäjoelle nousee uusi ikäihmisten 46-paikkainen palvelutalo korvaamaan alueen nykyisiä elinkaarensa loppupäähän tulevia hoivatiloja. Kiinteistö Oy Seinäjoen Kniipin omistukseen tulevan palvelutalon valvonnasta ja rakennuttajatehtävistä vastaa SARA Oy. Palvelutalon suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Palveluntuottajana ja vuokralaisena tulee toimimaan Attendo Oy. Palvelutalon rakentaminen on alkanut marraskuussa 2023 tontin raivaustöillä, ja talo valmistuu loppuvuodesta 2024.

Asumispalveluyksikkö Honkahovi valmistui etuajassa ja nollavirheluovutuksena Liperiin3.10.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Ylämyllyn taajamaan Honkalammen alueelle valmistui uusi ikäihmisten 30-paikkainen asumispalveluyksikkö Honkahovi. Asumisyksikkö valmistui etuajassa ja nollavirheluovutuksena vajaan vuoden kestäneiden rakennustöiden jälkeen. Pohjois-Karjalan hyvinvointialue aloittaa toiminnan asumispalveluyksikössä lokakuussa ja ensimmäiset asukkaat muuttavat lokakuun puolivälin jälkeen. Suomen Hoiva ja Asunto Oy:n omistaman asumisyksikön suunnittelusta ja rakentamisesta vastasi Rakennusliike Lapti Oy.

Opiskelijatornitalo UNO saavutti harjakorkeuden – opiskelijat pääsevät muuttamaan keväällä 20248.9.2023 14:30:00 EEST | Tiedote

Oulun 3. korkein asuinkerrostalo ja Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön historian korkein uudiskohde, 16-kerroksinen UNO on saavuttanut harjakorkeuden. Opiskelijoiden arjen kohtaamisiin ja yhteisöllisyyteen on panostettu tornitalossa tavalla, joka tuo tasapainoa yksinasumiseen ja etäopiskeluun. Yhteistoiminta on korostunut myös hankkeen suunnittelussa ja rakentamisessa. Opiskelijat pääsevät muuttamaan uusiin asuntoihin keväällä 2024.

Savitaipaleelle uusi hoivakoti ympärivuorokautisen hoivan asiakkaille4.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Hoivakodin rakentaminen alkaa syksyllä 2023, ja talo valmistuu loppuvuodesta 2024. Uudessa hoivakodissa on tilat 60 asukkaalle. Osa tiloista soveltuu ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikääntyneille ja osa yhteisölliseen asumiseen. Suomen Hoiva ja Asunto Oy:n omistukseen tulevan hoivakodin suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Tiloissa tuottavat palveluja Attendo Oy ja Etelä-Karjalan hyvinvointialue.

Ähtärin kampus yhdistää ammatillisen koulutuksen ja lukion saman katon alle – Lapti aloittaa rakentamisen elokuussa22.8.2023 09:30:00 EEST | Tiedote

Ähtäriin nousee uusi kampus, joka yhdistää Seinäjoen koulutuskuntayhtymän ammatillisen koulutuksen ja Ähtärin lukion saman katon alle Tuomarniemen alueelle. Rakentaminen käynnistyy elokuussa 2023. Rakennustyöt valmistuvat syksyllä 2025, ja opetustoiminta kampuksella alkaa vuoden 2025 loppupuolella. Kokonaisuuden pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Lapti Oy. Pääsuunnittelijana ja arkkitehtina toimii Mikko Pohjaranta UKI Arkkitehdit Oy:stä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme