If Vakuutus

Ifille vahva tulos lisääntyneistä suurvahingoista huolimatta

Jaa

If jatkoi kasvua vuoden 2023 toisella vuosineljänneksellä. Suurvahinkojen poikkeuksellinen määrä vaikutti tulokseen negatiivisesti. Tästä huolimatta Ifin tulos vuoden toisella neljänneksellä ja koko ensimmäisellä vuosipuoliskolla on vahva.

Ifin toimitusjohtaja Morten Thorsrud
Ifin toimitusjohtaja Morten Thorsrud Fredrik Persson

Ifin bruttomaksutulo kasvoi vuoden 2023 ensimmäisellä vuosipuoliskolla 5,9 prosenttia kiintein valuuttakurssein vuoden takaiseen verrattuna. Ifin kasvu jatkui alkuvuonna kaikilla liiketoiminta-alueilla. Yhdistetty kulusuhde nousi ensimmäisellä vuosipuoliskolla lähinnä suurvahinkojen lisääntymisen myötä 82,7 prosenttiin viime vuoden 82,1 prosentista.

– Olemme onnistuneet ennakoimaan talouden kehitystä ja tarkistamaan hinnoitteluamme sen mukaisesti. Vahva tuloksemme ja vuosi vuodelta jatkuva kasvumme osoittavat, että olemme oikealla tiellä. Pitkän ajan strategiamme on oikea, kuvaa Ifin toimitusjohtaja Morten Thorsrud.

Tavallista suurempi suurvahinkojen määrä vaikuttaa merkittävästi tulokseen. Vahingot heijastuvat etenkin suurasiakkaiden liiketoiminta-alueen tulokseen.

Olemme korvanneet vuoden toisella neljänneksellä joitakin Ifin historian suurimmista vahingoista. Suurvahinkoja ei yleensä voi ennustaa, minkä vuoksi vakuutukset ovat tärkeitä. On myös tärkeää, että vakuutusyhtiö on riittävän iso ja taloudellisesti vakaa, jotta se pystyy huolehtimaan yhtäaikaisestikin tapahtuvista hyvin suurista vahingoista.

Vaikka suurvahingot vaikuttavat toisen vuosineljänneksen tulokseen, tuloksesta kertovat luvut ovat hyvät. If kasvaa, kulusuhteemme on matala ja inflaatio huomioiden olemme onnistuneet tarkistamaan hintojamme ajoissa. Näin pystyimme jälleen saavuttamaan vahvan tuloksen, kertoo Thorsrud.

If-konsernin tulos

  • Maksutulo kasvoi vuoden 2023 ensimmäisellä vuosipuoliskolla 5,9 prosenttia kiintein valuuttakurssein verrattuna samaan ajanjaksoon vuonna 2022. Vuoden toisella kvartaalilla maksutulo kasvoi 5,6 prosenttia.
  • Bruttomaksutulo vuoden toisella kvartaalilla oli 1 307 miljoonaa euroa (Q2/2022: 1 343 milj. e)
  • Vakuutuspalvelutulos vuoden toisella kvartaalilla oli 210 miljoonaa euroa (248 milj. e)
  • Rahoituksen nettotulos vuoden toisella kvartaalilla oli 112 miljoonaa euroa (475 milj. e)
  • Yhdistetty kulusuhde oli vuoden toisella kvartaalilla 82,9 prosenttia (80,3 %) ja koko ensimmäisellä vuosipuoliskolla 82,7 prosenttia (82,1 %).


Ifin toisen kvartaalin tulos Suomessa

  • Bruttomaksutulo oli 248 miljoonaa euroa (Q2/2022: 225 milj. e)
  • Vakuutuspalvelutulos oli 70 miljoonaa euroa (71 milj. e)
  • Yhdistetty kulusuhde oli 74,0 prosenttia (72,1 %)


Vuoden 2023 alusta If raportoi tuloksensa uusien raportointistandardien (IFRS 17 ja IFRS 9) mukaisesti. Vertailtavuuden vuoksi vuoden 2022 luvut on raportoitu IFRS 17 mukaisesti. Sijoitustoiminnan tuotto ei kuitenkaan ole IFRS 9 mukainen.

If kuuluu Sampo-konserniin. Lisää tietoa Ifin tuloksesta löytyy Sammon osavuosiraportista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ifin toimitusjohtaja Morten Thorsrud. Kuva: Fredrik Persson
Ifin toimitusjohtaja Morten Thorsrud. Kuva: Fredrik Persson
Lataa

 If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Me hoidamme vakuutusasiat mutkattomasti, helposti ja hetkessä. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 700 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme