Jyväskylän yliopisto

Jari Ojala aloittaa Jyväskylän yliopiston rehtorina

Jaa

Professori, filosofian tohtori Jari Ojalan kausi Jyväskylän yliopiston rehtorina alkaa 14.8.2023. Rehtorin toimikausi on viisi vuotta.

Rehtori Jari Ojala. Kuva Tommi Sassi/Jyväskylän yliopisto.
Rehtori Jari Ojala. Kuva Tommi Sassi/Jyväskylän yliopisto.

- Ensimmäiset viikot ja kuukaudet käytän toimintaan perehtymiseen ja keskusteluihin yhteisön jäsenten ja sidosryhmien kanssa. Tunnen Jyväskylän yliopiston toimintakentän hyvin, mutta haluan perehtyä huolellisesti yliopiston toimintaan myös uuden tehtäväni näkökulmasta. Hallituksen tiedepoliittisten linjausten konkretia alkaa myös hahmottua syksyn mittaan, rehtori Ojala sanoo.

Vertailevan liiketoimintahistorian professori Jari Ojala toimi Jyväskylän yliopiston humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan dekaanina vuodesta 2022. Ojala toimi tiedekunnan tutkimuksesta vastaavana varadekaanina vuosina 2018–2021 ja historian ja etnologian laitoksen johtajana 2008–2017.

Ojala on johtanut useita talous- ja liiketoimintahistoriaan sekä merenkulun historiaan liittyviä tutkimushankkeita. Ojala on Kansallisarkiston neuvottelukunnan puheenjohtaja ja hän on toiminut Suomalaisen Tiedeakatemian hallituksen jäsenenä vuosina 2020–2022. Jari Ojala on väitellyt Jyväskylän yliopistossa vuonna 1999 ja hoitanut nykyistä professuuriaan vuodesta 2009.

Jyväskylän yliopiston vararehtoreina jatkavat professorit Marja-Leena Laakso ja Henrik Kunttu.

Koulutuksesta vastaava vararehtori Marja-Leena Laakso toimii rehtorin ensimmäisenä varahenkilönä. Laakso työskenteli aiemmin kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan dekaanina. Hän on lapsi- ja kehityspsykologian professori.

Tutkimus- ja innovaatiotoiminnasta vastaava vararehtori, fysikaalisen kemian professori Henrik Kunttu, toimi ennen vararehtorikauttaan matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan dekaanina. Kunttu tunnetaan matalan lämpötilan kemian ja fysiikan sekä nanofotoniikan asiantuntijana.

Lisätietoja:

Rehtori Jari Ojala, puh. 0400 247 387, jari.ojala@jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylään yhteiskäyttöinen infrastruktuuriympäristö kvanttiteknologioiden kehittämistä varten4.10.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Merkittävä uusi Business Finland rahoitus vauhdittaa suomalaisen kvanttiteknologian edistymistä. Jyväskylän yliopiston nanotiedekeskukseen rakennetaan infrastruktuuriympäristö kvanttiteknologia-alustojen tutkimista ja kehittämistä varten. Infrastruktuuri tulee olemaan avoin sekä julkiselle että yksityiselle tutkimukselle, ja käyttäjät tulevat olemaan niin yliopistotutkijoita kuin start-up yrityksiä. Kyseessä on Suomen ainoa avoimesti käytettävissä oleva infrastruktuuri, joka keskittyy erityisesti puolijohde-pohjaisiin kvanttiteknologioihin. Kansainvälisestikin yhteiskäyttöiset infrastruktuurit ovat vielä harvinaisuuksia.

Kotimaan turisti etsii rentoutumista – ja arjen matkustaminen on ajanvietettä4.10.2023 01:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaisten kuluttajien liikkumiseen liittyviä arvoja, motiiveja ja asenteita sekä niissä tapahtuneita muutoksia selvitettiin Jyväskylän yliopiston Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksen valtakunnallisesti edustavassa kyselytutkimuksessa (N=2000). Tutkimus toteutettiin Viitoskäytävä – Kumppanuudella kehittyvä kasvuvyöhyke- hankkeen toimeksiantona. Viitoskäytävän alue kattaa Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Kainuun, Koillismaan ja Itä-Lapin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme