Fira

Firan ja Varman yhteistyö jatkuu - Kokonainen kerrostalo saneerataan Kalliossa

Jaa

Rakennusalan palveluyhtiö Fira ja työeläkeyhtiö Varma solmivat kevättalvella 2022 puitesopimuksen asumisen laadun jatkuvaan parantamiseen tähtäävästä viihtyvyysparannuskonseptista, joka tuo merkittävän muutoksen rakennusalan perinteiseen saneerausmalliin. Seuraava kohde sijaitsee Helsingin Kalliossa, Alppikatu 3:ssa.

Viihtyvyysparannusremontti alkaa työeläkeyhtiö Varman omistamassa kiinteistössä kesällä 2023. Kiinteistössä tehdään Firan ja Varman puitesopimuksen mukainen asuinhuoneistojen saneeraus, ja kokonaisuus sisältää myös muita merkittäviä peruskorjauksia.

 – Puitesopimuksen mukainen toteutusmalli mahdollistaa asuntojen systemaattisen, kustannustehokkaan ja laadukkaan remontoinnin, joilla asunnot päivitetään nykypäivään, Varman kiinteistökehityspäällikkö  Jarno Kuustonen sanoo.

– On hienoa nähdä, että korjausrakentamiseen investoidaan. Hyvin ajoitettu ja suunniteltu korjausremontti parantaa kohteen tuottavuutta ja houkuttelevuutta sekä tietenkin mahdollistaa kustannustehokkaan saneerauksen, kertoo Firan asuntokorjausten linjajohtaja Sami Kokkonen.

Urakassa vuonna 1964 valmistuneen talon 65 asuntoon suoritetaan peruskorjaus, joka sisältää muun muassa keittiöiden ja märkätilojen uusimisen sekä asunnon sisäpintojen saneerauksen. Huoneistojen lisäksi myös muualla kiinteistössä suoritetaan korjaustöitä. Esimerkiksi rappukäytävät peruskorjataan ja parvekkeet kunnostetaan. Lisäksi yleisiin tiloihin tehdään kunnostustöitä. 

Energiatehokkuuden parantamiseksi taloon suoritetaan julkisivukorjaus ja kiinteistössä otetaan käyttöön lämmön talteenotto kaukolämmön rinnalle. Taloon on tehty edellinen peruskorjaus vuonna 2006. Saneerausprojektin urakkamuotona on projektijohtourakkana tavoite- ja kattohinnalla. Urakka valmistuu maaliskuussa 2024.

Viihtyvyysparannuskonsepti tuo merkittävän muutoksen rakennusalan perinteiseen saneerausmalliin. Fira toimittaa saneeraukset valmiina palveluna sisältäen projektijohtamisen, suunnittelun ja ennusteet. Näin varmistetaan, että Varman asuntokanta pidetään jatkuvasti mahdollisimman korkeatasoisena asuntojen viihtyvyyden ja houkuttelevuuden osalta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Fira on rakennusalan rohkea uudistaja. Maailma muuttuu koko ajan ja uskomme, että rakennusalan tulee muuttua sen mukana. Tavoitteenamme on tarjota ylivoimaista palvelurakentamista, jonka keskiössä on asiakas – sekä tietysti ihmiset, jotka tiloja käyttävät. Siksi kehitämme rakentamisen ja asumisen ratkaisuja, jotka huomioivat ympäristön sekä ilahduttavat ja auttavat asiakasta ylittämään tavoitteensa. Olemme merkittävä rakentaja pääkaupunkiseudulla, ja liikevaihtomme oli 269 miljoonaa euroa vuonna 2022. Palvelualueitamme ovat asuntorakentaminen, toimitilarakentaminen, modernisointi sekä putkiremontit ja asuntokorjaukset.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fira

Yhteisöllisyydestään tunnettu Postipuisto tuo myös rakentajat yhteen – Postipuiston Kotipäivä esittelee aluetta laajasti toukokuun viimeisenä viikonloppuna17.5.2023 14:59:50 EEST | Tiedote

Helsingin Pohjois-Pasilaan, Keskuspuiston kupeeseen rakentuva Postipuiston asuinalue alkaa valmistua. Yhteisöllisyydestään tunnettu alue on saanut myös rakennusliikkeet ja rakennuttajat ideoimaan asuinalueen kehittämistä yhdessä. Sunnuntaina 28.5.2023 järjestetään Postipuiston Kotipäivä -tapahtuma, joka esittelee asuntojen lisäksi myös uutta asuinaluetta ja sen erityispiirteitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme