HSY järjestää vaarallisen jätteen keräyskierroksen syys–lokakuussa

HSY:n Sortti-keräysauto vaaralliselle jätteelle kiertää Espoossa 4.9.–11.9., Helsingissä 13.9.–4.10., Vantaalla 4.10. ja Kirkkonummella 12.9. Yhteensä pysähdyspaikkoja on 74. Kierrokselle valituilla alueilla ei ole kiinteitä keräyspaikkoja vaaralliselle jätteelle, joten HSY tuo palvelun asukkaiden lähelle.
Keräyskierroksen pysähdyspaikat ja aikataulut löytyvät HSY:n verkkosivuilta hsy.fi/vjkerayskierros.
Asukkaat voivat maksutta tuoda keräykseen vaarallisia jätteitään, kuten maalia, jäteöljyä, vanhentunutta bensiiniä, siivouskemikaaleja, loisteputkia ja energiansäästölamppuja, käyttämättä jääneitä aerosolipurkkeja ja -pulloja sekä kynsilakkaa.
- Haluamme helpottaa vaarallisten jätteiden viemistä keräykseen, jotta ne päätyvät asianmukaiseen käsittelyyn. Ympäristölle ja terveydelle vaarallisia jätteitä ei missään tapauksessa saa kaataa viemäriin, laittaa roskikseen tai etenkään heittää luontoon, HSY:n toimintovastaava Maarit Kiviranta painottaa.
Asukkaat löysivät viime syksynä keräyspalvelun hyvin
Kokeilimme erillistä vaarallisen jätteen keräystä Helsingissä ja Espoossa viime syksynä. Tänä syksynä keräysautot käyvät myös Vantaalla ja Kirkkonummella.
- Viime syksyn kokeilukierros onnistui hyvin. Autoilla kävi noin 1200 asukasta ja he toivat autoihin lähes 8 700 kg vaarallista jätettä. Tämä on lähes yhtä paljon kuin kevään kierroksella, kun sen suhteuttaa pysähdyspaikkojen määrään, Kiviranta kertoo.
Kokeilun tulosten perusteella arvioidaan palvelun jatkamista tulevaisuudessa. Syksyn keräyksessä ei oteta vastaan sähkö- ja metalliromua kuten keväisin järjestettävässä keräysautokierroksessa.
Vaarallisen jätteen vastaanotto on maksutonta vuoden ympäri
Asukkaat voivat ympäri vuoden viedä vaarallista jätettä maksutta HSY:n Sortti-asemille sekä vaarallisen jätteen Sortti-keräyskontteihin. Kaikki keräyspaikat löytyvät verkkosivulta Kierratys.info, kun valitsee valikosta vaarallinen jäte.
Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus järjestää samoihin aikoihin oman Hyvä kiertää -keräyskierroksensa pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella. Sen keräyspaikoille asukkaat voivat tuoda siistiä, ehjää ja puhdasta uudelleenkäyttöön soveltuvaa kodin pientavaraa, tekstiileitä sekä kaiken kuntoista pienelektroniikkaa ja polkupyöriä.
Näin tunnistat vaarallisen jätteen
Vaarallisella jätteellä tarkoitetaan sellaisia jätteitä, joilla on joku vaaraominaisuus. Ne voivat esimerkiksi olla palavia, myrkyllisiä tai vaaraksi ympäristölle. Vaarallisen jätteeseen kuuluvat aineet, joiden etiketistä löytyy varoitusmerkki. Vanhoissa pakkauksissa voi näkyä aiemmin käytössä olleita oranssipohjaisia varoitusmerkkejä.
Lisäksi loisteputket- ja lamput, akut ja paristot, jäteöljyt, lääkkeet sekä eräät kosmetiikkatuotteet kuuluvat vaarallisiin jätteisiin. Lääkkeiden vastaanotto on apteekeissa, muita kodin vaarallisia jätteitä vastaanotamme Sortti-asemilla, vaarallisen jätteen keräyskonteissa sekä kiertävässä keräyksessä. Vaarallisen jätteen vastaanotto on asukkaille maksutonta.
Yhteyshenkilöt
Maarit KivirantaToimintovastaavaHSY
Puh:040 833 3254maarit.kiviranta@hsy.fiKuvat


Tietoja julkaisijasta
Tuotamme HSY:ssä kunnallisia vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. Teemme kanssasi maailman kestävimmän kaupunkiseudun.
Tehdään yhdessä maailman kestävin kaupunkiseutu!
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta HSY
HSY:n uusi hallitus on valittu27.6.2025 10:56:50 EEST | Tiedote
Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän yhtymäkokous päätti 27.6.2025 kokouksessaan asettaa hallituksen ja tarkastuslautakunnan nelivuotiskaudeksi 2025 - 2029. Toimielinten kokoonpano määräytyy HSY:n perussopimuksen mukaisesti jäsenkuntien asukaslukujen ja kunnallisvaalien tuloksen perusteella. Kokoonpanossa on otettu huomioon myös sukupuolten välinen tasa-arvo. Hallitus vastaa kuntayhtymän hallinnosta ja taloudenhoidosta sekä valmistelee ja panee täytäntöön yhtymäkokouksen päätökset ja valvoo kuntayhtymän etua. Hallitus edustaa kuntayhtymää työnantajana ja vastaa kuntayhtymän henkilöstöpolitiikasta, huolehtii kuntayhtymän toimintojen yhteensovittamisesta ja omistajaohjauksen toteuttamisesta sekä vastaa kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä. Hallitus koostuu 14 varsinaisesta jäsenestä, joista jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Jäsenistä seitsemän on Helsingistä, kolme Espoosta, kolme Vantaalta ja yksi Kauniaisista. Hallituksen puheenjohtaja
Asukkaat toivat HSY:n Sortti-keräysautoihin yhteensä 156 000 kiloa jätettä26.6.2025 07:07:00 EEST | Tiedote
HSY järjesti maalis–kesäkuussa Sortti-keräysautokierroksen, joka pysähtyi lähes 300 pysähdyspaikalla ympäri pääkaupunkiseutua ja Kirkkonummea. Keräysautot vastaanottivat kierroksen aikana kotitalouksien vaarallista jätettä sekä metalli-, sähkölaite- ja elektroniikkaromua yhteensä 156 000 kiloa.
Pääkaupunkiseudun kasvihuonekaasupäästöt laskivat 11 prosenttia18.6.2025 09:10:05 EEST | Tiedote
Pääkaupunkiseudun ilmastopäästöt vähenivät vuonna 2024 noin 11 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, kertoo HSY:n julkaisema päästöseuranta. Kasvihuonekaasupäästöt vähenivät pääkaupunkiseudun kaikissa kunnissa. Päästöjä pienensi erityisesti se, että kivihiilen käyttö väheni ja biopolttoaineiden osuus kasvoi lämmöntuotannossa.
Viisi vinkkiä vähäpäästöisempään saunomiseen17.6.2025 09:10:06 EEST | Tiedote
Puusaunan piipusta tulevan savun väri kertoo, lämmitätkö saunaa oikein. Jos savu on tummaa tai ruskeaa, päästöt ovat suuria. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY antaa viisi vinkkiä, joilla saunanlämmitys onnistuu vähäpäästöisemmin. Tavoitteena on saada savu värittömäksi.
Asumisen tonttivaranto jatkaa kasvuaan ennätysvauhdissa pääkaupunkiseudulla16.6.2025 09:10:00 EEST | Tiedote
Asuntotuotantoa mahdollistava tonttivaranto kasvoi pääkaupunkiseudulla jälleen uuteen ennätykseen vuonna 2024, kertoo HSY:n tonttivarantokatsaus. Pääkaupunkiseudulla on jäljellä käyttämätöntä rakennusoikeutta jopa yli 100 000 uuden asunnon rakentamista varten. Erityisesti kerrostalovaranto on kasvanut vauhdilla viime vuosina.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme