SDP

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen: Riikka Purra syyttää mediaa omista ja puoleensa virheistä

Jaa

Toisin kuin Riikka Purra Tampereen puoluekokouksen avauspuheenvuorossaan väittää, kuluneen kesän tapahtumissa ei ole kyse median tai minkään muunkaan tahon ajojahdista. Media tekee työtään, kuten se teki Marinin hallituksen aikana. Päättäjien arvot on tärkeää läpivalaista, eivätkä median vaientamisyritykset ole hyväksyttäviä.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

Demokratiaa ja sananvapautta hyvesignaloinut ja niiden puolesta moraaliposeerannut perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra hyökkää voimakkaasti vapaata lehdistöä vastaan. Puheessaan Purra heittää medialle löysiä syytöksiä jopa journalismin ohjeiden hylkäämisestä. Tuollaisten syytösten heittelyn ainoa tarkoitus on heikentää kansalaisten luottamusta mediaan.

Kaikilla on oikeus pyytää medialta oikaisuja tai tehdä kanteluita. Perussuomalaiset valitsee kuitenkin toimia toisin ja pyrkii heikentämään median toimintaedellytyksiä. Purra sivuutti puheessaan sen, miten hänen puolueensa kansanedustajat päättivät maalittaa yksittäisiä, työtään tekeviä journalisteja. Vaikuttaakin siltä, että perussuomalaisille maistuu sananvapaus ja mielipiteenvapaus vain silloin, kun se tukee heidän omaa agendaansa. Perussuomalaiset ei ole uhri, vaan se uhkaa median vapautta maalituksellaan ja yrittämällä tehdä mediasta ja toimittajista politiikan osapuolen.

Purra myös sivuutti esimerkiksi sen, miten hän aivan äskettäin puhui julkisesti ihmisroduista ja on suositellut lukemaan vanhoja kirjoituksiaan viime keväänä. Jokainen on vastuussa omista teoistaan ja puheistaan.

Päästäkseen hallitukseen Perussuomalaiset uhrasivat suomalaiset duunarit, jotta puolue pääsee toteuttamaan ydintehtäväänsä: kiusaamaan maahanmuuttajia. Takinkääntö on historiallinen ja hakee vertaistaan poliittisessa historiassa. Pienituloiset, duunarit ja maahanmuuttajat, joita PS on aiemmin asettanut vastakkain, häviävät kaikki. Maahanmuuttajien aseman heikennykset eivät tule suomalaisten työntekijöiden tai työttömien hyväksi.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

SDP:n puoluejohdon erityisavustajaksi Mikko Valtonen29.9.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

SDP:n puoluejohdon erityisavustajaksi on valittu Mikko Valtonen. Valtonen siirtyy tehtävään Keskuskauppakamarin johtavan asiantuntijan tehtävästä, jossa hänen vastuullaan ovat olleet erityisesti osaamiseen, työelämään ja maahanmuuttoon liittyvät kysymykset. Ennen Keskuskauppakamaria hän on työskennellyt muun muassa Insinööriliitossa ja Jytyssä. Valtosella on pitkä kokemus sosialidemokraattisen liikkeen parissa. Aiemmin hän on toiminut muun muassa SDP:n puoluehallituksen jäsenenä sekä Uudenmaan piirin puheenjohtajana. Valtonen on myös aktiivisesti mukana Porvoon kuntapolitiikassa. - Olen innoissani, kun pääsen työskentelemään Suomen johtavaan tulevaisuuspuolueeseen. Haluan omalla panoksellani auttaa puoluejohtoa menestymään ja viedä puoluetta kohti vaalivoittoa tulevissa vaaleissa, sanoo Valtonen. Valtonen aloittaa tehtävässä lokakuun alkupuolella.

SDP:n verkkoviestinnän asiantuntijaksi Joanna Ahola28.9.2023 18:00:00 EEST | Tiedote

SDP:n verkkoviestinnän asiantuntijana aiemmin syyskuussa on aloittanut Joanna Ahola. Tehtävä on vanhempainvapaan sijaisuus ja tähän saakka tehtävää hoitanut Mona Roininen palaa SDP:n viestintään kesäkuussa 2024. Ahola siirtyy SDP:n puoluetoimistolle sosialidemokraattisesta eduskuntaryhmästä, jossa hän on työskennellyt poliittisena avustajana. Aiemmin Ahola on toiminut myös muun muassa Demarinuorten viestintäsuunnittelijana. – On hienoa päästä työskentelemään sosialidemokraattiselle liikkeelle uudessa roolissa. Nykyinen oppositioasetelma sekä uusi puoluejohto vaatii uutta otetta moneen ja olen innoissani tulevasta, työntäyteisestä vuodesta. On myös kiinnostavaa päästä heti mukaan SDP:n niin presidentin- kuin eurovaalikampanjan suunnitteluun, Ahola kertoo. – On hienoa saada Joanna Ahola mukaan SDP:n puoluetoimiston viestintään. Joannalla on monipuolinen kokemus poliittisesta viestinnästä erilaisissa tehtävissä puolueen parissa, SDP:n viestintäpäällikkö Miia Järvi kommentoi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme