SDP

SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm: Perussuomalaisten kylmä linja heikentää palkansaajien ostovoimaa

Jaa

Työn raskaan raatajille on luvassa kovat ajat: palvelut heikkenevät ja palkkapussi pienenee. Perussuomalaiset veivät hallitusohjelmaan pitkän listan palkansaajien aseman heikennyksiä, mutta tavoittelevat niitä vielä lisää. Hyvinvointivaltion purkutalkoiden lisäksi perussuomalaiset haluavat laskea palkansaajien ansioita muun muassa leikkaamalla sunnuntaina tehtävän työn korvausta, Niina Malm sanoo.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

Perussuomalaisten Purran linja näyttää olevan täynnä kauniita sanoja ja kovia tekoja. Linjapuheessaan Purra maalaili sunnuntaityön kalleutta. Käytännössä tämä tarkoittaa halua mennä palkansaajien kukkarolle heikentämällä sunnuntaina tehtävän työn korvausta.

Sunnuntailisien leikkaus olisi tuntipalkkaiselle kova leikkaus, jos työskentelee alalla, jossa viikonlopputyö on osa työviikkoa. Sillä korvataan muun muassa menetystä ajasta perheen kanssa viikonloppuna. Arvostus viikon ja mahdollisesti vuorokauden ympäri työskenteleviä kohtaan on siis nolla.

Puhe sunnuntaityönkalleudesta on vain yksi esimerkki perussuomalaisten täydellisestä ymmärtämättömyydestä tavallisen, työtätekevän ihmisen perusarjesta. Viestiä Purralle ovat yrittäneet tuoda julkisuudessakin monet perussuomalaiset luottamusmiehet, jotka ovat järkyttyneitä puolueensa halusta heikentää palkansaajien asemaa työelämässä.

Luottamusmiehet ovat pyytäneet ymmärrystä puoluejohdolta palkansaajaa kohtaa, mutta Purran puheen perusteella ymmärrystä ei tavallisille duunareille löydy. On selvää, että hallitusohjelmassa olevat kylmäävät heikennykset tulivat yllätyksinä monille perussuomalaisia äänestäneille. Purra ei kuitenkaan omiensa esittämään kritiikkiin vastannut, tai ei siitä välittänyt.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme