MEDIAKUTSU: Uusi työkalu helpottamaan ruokajärjestelmään liittyvien ympäristötekojen oikeudenmukaisuuden arviointia

Jaa

Tervetuloa Reiluustyökalun julkistuswebinaariin torstaina 24.8.2023 klo 10.00!

Jotta ympäristötekojen oikeudenmukaisuutta olisi mahdollista arvioida, Just food on kehittänyt Reiluustyökalun, joka auttaa arvioimaan ympäristötoimia oikeudenmukaisuuden näkökulmasta. Julkisen hallinnon, yritysten, ruokapalveluiden ja järjestöjen käyttöön suunniteltua työkalua voidaan hyödyntää ympäristötekojen suunnittelussa, päätöksenteossa, seurannassa ja arvioinneissa. 

Työkalua voidaan käyttää jo ennakkoarvioinnissa, kun uusia toimia ollaan vasta suunnittelemassa, mutta siitä on hyötyä myös seurannassa ja esimerkiksi hankkeiden loppuarvioinneissa. Työkalua voidaan käyttää myös vastuullisuusraportoinnissa sosiaalisen vastuullisuuden kysymysten jäsentämisen apuna.

Käyttäjilleen ilmainen Reiluustyökalu on saatavilla 24.8.2023 alkaen osoitteesta www.reiluustyokalu.fi.

Ilmoittaudu julkistuswebinaariin

Reiluustyökalun julkistuswebinaari järjestetään verkossa torstaina 24.8.2023 klo 10.00–11.00.
Ilmoittaudu mukaan webinaariin tästä (Webropol)

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja työkalusta:

Just food hankkeen tutkija, tutkijatohtori Teea Kortetmäki, Jyväskylän yliopisto, teea.kortetmaki@jyu.fi, puh. 040 183 4918

Lisätietoja webinaarista:

Just food hankkeen vuorovaikutusvastaava, vanhempi asiantuntija Marjatta Selänniemi, E2 Tutkimus, marjatta.selanniemi@e2.fi, puh. 050 365 1481

Just food -hanke tutkii, miten siirtymä ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä kestävästi, hyväksyttävästi ja oikeudenmukaisesti. Hanketta johtaa Suomen ympäristökeskus (Syke) ja tutkimuskonsortiossa ovat mukana myös Jyväskylän yliopisto, E2 Tutkimus, Luonnonvarakeskus Luke, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ja Bernin yliopiston Centre for Development and Environment (CDE). Just food -hanketta rahoittaa Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen neuvosto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediapalvelu Suomen ympäristökeskuksessa

Suomen ympäristökeskuksen mediapalvelu välittää tietoa ympäristökeskuksessa tehtävästä tutkimuksesta, auttaa toimittajia löytämään asiantuntijoita haastateltaviksi ja tarjoaa valokuvia median käyttöön.

Yhteydenottoihin vastaavat viestintäasiantuntijat. Palvelemme arkisin klo 9-16.

Puh:029 525 1072syke_ajankohtaiset@syke.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen ympäristökeskus

Miljöskadliga stöd bedömdes – orsakandet av naturförlust bör identifieras i beskattningen18.9.2023 11:20:00 EEST | Tiedote

Genom att slopa statens ekonomiska stöd för verksamhet som förstör miljön kan man både förbättra miljöns och statsfinansernas tillstånd. Rapporten Miljöskadliga stöd i Finland. En översikt av stöd som påverkar klimatet och biologisk mångfald (på finska) som Finlands miljöcentral publicerat idag går igenom utvecklingen av bedömningsmetoderna för miljöskadliga stöd och bedömt de skadliga effekterna av stöden särskilt på klimatet och den biologiska mångfalden.

Ympäristölle haitallisia tukia arvioitiin – luontokadon aiheuttaminen olisi tunnistettava verotuksessa18.9.2023 11:00:00 EEST | Tiedote

Poistamalla valtion taloudellinen tuki ympäristöä pilaavalta toiminnalta voidaan kohentaa sekä ympäristön että valtiontalouden tilaa. Suomen ympäristökeskuksen tänään julkaisemassa raportissa Ympäristölle haitalliset tuet Suomessa. Katsaus ilmastolle ja luonnon monimuotoisuudelle haitallisiin tukiin on käyty läpi ympäristölle haitallisten tukien arviointimenetelmien kehitystä ja arvioitu tukien haitallisia vaikutuksia erityisesti ilmastolle ja luonnon monimuotoisuudelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme