Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry

Rakennusmestarit ja -insinöörit vaativat toimia työttömyyden torjumiseksi rakennusalalla

Jaa

Rakennusalan ahdinko pahenee, ja Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry:n liittohallitus vetoaa hallitukseen julkisten rakennusinvestointien ja ARA-tuotannon vauhdittamiseksi.

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry:n liittohallitus on huolissaan rakennusalan syvenevästä ahdingosta ja vetoaa voimakkaasti hallitukseen, jotta se vauhdittaisi ARA-tuotantoa ja julkisia rakennusinvestointeja uhkaavan laman torjumiseksi.

”Asuntorakentaminen on nyt ennusteitakin surkeammassa kunnossa, kun uudisasuntokauppa on seisahtunut. Aloitukset ovat puoliintuneet viime vuodesta, ja tilanne muistuttaa jo 1990-luvun lamaa”, RKL ry:n puheenjohtaja Jukka Lintunen toteaa.
RKL:n liittohallitus toivookin, että ARA-tuotantoa lisättäisiin nyt suhdannepoliittisena välineenä, ja julkisia rakennushankkeita myös kunnissa käynnistettäisiin ripeällä aikataululla.

”Työvoimapulasta pitkään kärsinyt ala ottaa nyt pahasti osumaa asuntokauppaa kurittavasta korko- ja inflaatiokriisistä. Seurauksena voi olla konkurssiaalto ja jopa 20 000 uutta työtöntä. Siksi julkiselta vallalta odotetaan nyt rivakoita toimia pahimpien uhkakuvien torjumiseksi”, liittohallitus summaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Puheenjohtaja Jukka Lintunen
0400 886 939
jukka.lintunen@srv.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL eli RKL on tunnettu ja luotettu 117-vuotias rakennusasiantuntijoiden valtakunnallinen järjestö. Sen jäseninä ovat eri puolilla Suomea toimivat paikallisyhdistykset (69), joiden henkilöjäsenet edustavat rakennusalan asiantuntija-ammatteja.

RKL:llä on valtakunnallisesti lähes 8000 asiantuntijaa. RKL kuuluu muun muassa Rakennusteollisuus ry:n johtamaan Kiinteistö- ja rakennusalan foorumiin, ja se on sekä Rakennustietosäätiön, Rakennustieto Oy:n että Rakennuslehden perustajaosakas.