Jyväskylän yliopisto

Kännykkäkiellot, uupuvat opettajat, romahtava lukutaito – miten ylläpidetään uskoa tulevaisuuteen?

Jaa

Kännykät pois luokasta, opettajat uupuvat, lasten lukutaito romahtaa, PISA-tulokset heikkenevät, yhteiskunnallinen eriarvoistuminen huolettaa. Miten ylläpitää ja vahvistaa uskoa tulevaisuuteen, kun saamme toistuvasti lukea ja kuulla näitä yliampuvia kommentteja? Muun muassa tällaisia teemoja käsitellään valtakunnallisilla Opettajankoulutuspäivillä Jyväskylässä.

Opettajankoulutuspäivät järjestetään 16.–17.8. Jyväskylän yliopistolla teemalla Opettajankoulutus ja polarisaatio – mitä meidän tulee tehdä toisin? Pääpuhujina konferenssissa kuullaan Vuoden 2022 tieteentekijä Tuija Saresmaa ja kansanedustaja Petri Honkosta. Luvassa on myös runsaasti ajankohtaisia polarisaatioon liittyviä tieteellisiä esityksiä ja posteriesityksiä, paneelikeskustelu sekä mielenkiintoisia näytteilleasettajia.

Opettajankoulutuspäivät on opettajankoulutuksen konferenssi, jonka painopiste on kollegiaalisessa kohtaamisessa, korkeatasoisissa paperiesityksissä ja yhdessä oppimisessa. Osallistujat pääsevät tutustumaan uusiin oppimisympäristöihin Jyväskylässä sekä osallistumaan 160-vuotta täyttävän Jyväskylän yliopiston ja opettajankoulutuksen juhlahumuun.

Lisätietoja ja tarkempi ohjelma: https://www.eted.fi/opettajankoulutuspaivat2023

Yhteyshenkilöt

Piia Näykki
Apulaisprofessori
Opettajankoulutuslaitos
piia.t.naykki@jyu.fi
p. +358 50 594 8136

Linkit

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Kansainvälinen mikroelektroniikan ja fotoniikan yhteistutkinto-ohjelma tarjoaa opiskelijoille varman työpaikan27.9.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Ensimmäiset Erasmus Mundus RADMEP (Radiation and its Effects on MicroElectronisc and Photonics Technologies) -ohjelman opiskelijat valmistuivat filosofian maistereiksi Jyväskylän yliopiston fysiikan laitokselta. RADMEP-ohjelma mahdollistaa työllistymisen mikroelektroniikan ja fotoniikan aloilla, jotka ovat mukana Euroopan unionin määrittelemällä kasvun mahdollistavien teknologisten alojen listalla. Melkein kaikki ohjelmasta valmistuneet ovat työllistyneet heti valmistumisen jälkeen.

Maahanmuuttaneille eväitä työhön ja opiskeluun maksuttomasta koulutuksesta26.9.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Koulutuksen tavoitteena on edistää korkeakoulutaustaisten ja -kelpoisten maahanmuuttaneiden tutkinto-opiskelijaksi hakemista tai omalle alalleen työllistymistä Suomessa. Vuoden pituinen maksuton koulutus yhdistää suomen kielen, akateemisten taitojen sekä oman alan sisältöjen opiskelun samaan pakettiin, samalla integroiden opiskelijaa suomalaiseen koulutusmaailmaan ja yhteiskuntaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme