Finavia Oyj

Finavian investointi Kuusamon lentoasemalla on valmis – lennot jatkuvat 16.8.2023

Jaa
Lentoasemayhtiö Finavia on saanut valmiiksi 2,5 miljoonan euron investoinnin Kuusamon lentoasemalla. Remontissa uusittiin Kuusamon lentoaseman kiitotievalojärjestelmä ja uudelleen päällystettiin asemataso ja rullaustie. Investoinnin myötä Kuusamon lentoasema on valmiina uuteen talvikauteen.

‒Kuusamon lentoaseman remontti sujui hienosti. Pysyimme aikataulussa ja budjetissa, ja pystymme avaamaan lentoaseman lentoliikenteelle keskiviikkona 16. elokuuta 2023, sanoo Lapin lentoasemien aluejohtaja Jonna Pietilä Finaviasta.

Investoinnin kokonaisarvosta vajaa kaksi miljoonaa euroa kohdistui uuteen kiitotievalojärjestelmään, joka toteutettiin ympäristövaikutukset huomioiden. Uusia energiatehokkaita led-valaisimia asennettiin kiitotiehen yhteensä 160 kappaletta. Uusien valaisimien energiatehokkuus on 50 prosenttia parempi kuin nyt käytöstä poistettujen valaisimien.

Kesän kunnostustyöt käsittävät kiitotievalojärjestelmän lisäksi myös osan asematason ja koko rullaustien uudelleenpäällystyksen. Asematasolla ja kiitotiellä tehdyt parannustyöt ovat osa lentoaseman infrastruktuurin ylläpitoa ja mahdollistavat lentoyhtiöille sujuvan operoinnin.

Kuusamon lentoasemalla on vilkas talvisesonki, jonka aikana Euroopasta saapuu paljon sekä reitti- että tilauslentoja. Kuusamon lentoaseman kautta matkusti vuonna 2022 yli 117 000 matkailijaa, ja kotimaan ja kansainvälisiä matkustajalentoja oli 765. Vuoden 2023 tammi-kesäkuun aikana matkustajia oli 66 185 mikä on 8,5 prosenttia enemmän verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan.

‒Lapin taika houkuttelee matkailijoita Kuusamoon. On hyvin tärkeää, että lentoasemalla toimiminen on sujuvaa sekä lentoyhtiöille että matkailijoille. Lapin matkailun kehittäminen on lukuisten toimijoiden yhteinen tavoite. Haluamme Finaviassa varmistaa, että lentoasema on valmiina toivottamaan matkailijat tervetulleeksi Lappiin ja Kuusamoon, Pietilä jatkaa.

Peruskorjauksen toteuttamiseen osallistui useita paikallisia yrityksiä Kuusamon alueelta. Lisäksi projektin toteuttamisessa on mukana Finavian työntekijöitä Kuusamon, Oulun ja Kajaanin lentoasemilta.

Finavian käynnissä olevan vastuullisuusohjelman keskeinen tavoite on vähentää lentoasemien hiilipäästöt nettonollatasolle vuoden 2025 loppuun mennessä. Kuusamon, Kittilän ja Rovaniemen ja Ivalon lentoasemilla nettonollataso saavutetaan jo vuoden 2023 loppuun mennessä.

Finavia tekee aktiivista työtä lentoyhteyksien rakentamiseksi ja kehittää lentoasemien infrastruktuuriaja palvelutasoa vastaamaan kansainvälisten matkustajien tarpeita ja toiveita.

FINAVIA OYJ
Viestintä

Kuvia median käyttöön saa täältä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Finavia Oyj
Lentäjäntie 3
01530 VANTAA

https://www.finavia.fi/fi

Lentoasemayhtiö Finavia johtaa ja kehittää 20 lentoasemaa Suomessa. Sujuvat ja laadukkaat palvelut lentoyhtiöille ja matkustajille ovat meille sydämen asia. Kehitämme Suomen saavutettavuutta ja hyvä lentoyhteyksiä. Olemme sitoutuneet vastuulliseen toimintaan edistääksemme kestävää lentomatkailua. Finavia-konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 298 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 2 540.

www.finavia.fi
http://vuosikertomus.finavia.fi
www.facebook.com/finavia
www.facebook.com/helsinkiairport
www.twitter.com/finavia
www.twitter.com/helsinkiairport

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finavia Oyj

Helsinki-Vantaan historiallinen kehitysohjelma onnistuneesti päätökseen27.9.2023 13:01:57 EEST | Tiedote

Helsinki-Vantaan lentoaseman historian mittavin, reilun yhden miljardin, kymmenvuotinen kehitysohjelma on valmistunut. Kehitysohjelman avulla Finavia varmistaa Helsinki-Vantaan aseman Euroopan parhaimpiin kuuluvana lentokenttänä, kehittää asiakaskokemusta niin matkustajien kuin eri yhteistyötahojen näkökulmasta ja on valmis kasvuun ja vastaanottamaan 30 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme