HSY

HSY parantaa asiointia Kivikon Sortti-asemalla – asema suljettu suurelta osin syys-marraskuun

Jaa
Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY uudistaa Kivikon Sortti-asemaa syksyllä. Asema saa uudet, toimivat asiakastilat. Sortti-asema on remontissa arviolta kolme kuukautta syyskuun alusta alkaen. Remontin aikana Sortti-asemalle voi tuoda ainoastaan risuja, omenoita, puutarhajätteitä, kiviaineksia sekä vaarallista jätettä.
Kuvassa näkyy tulevan asiakasinfopisteen havainnekuva. Infopiste siirtyy remontin yhteydessä lähemmäs sisäänajoa. Rakennusten julkisivuissa käytetään Kiasmasta purettua sinkkipeltiä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Virkkunen & Co.
Kuvassa näkyy tulevan asiakasinfopisteen havainnekuva. Infopiste siirtyy remontin yhteydessä lähemmäs sisäänajoa. Rakennusten julkisivuissa käytetään Kiasmasta purettua sinkkipeltiä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Virkkunen & Co.

Uusien tilojen myötä asiointi asemalla sujuvoituu ja jätteiden tuominen kierrätykseen on entistä helpompaa ja turvallisempaa. 

- Tarjoamalla toimivat puitteet asiointiin, asukkaiden on helppo tuoda jätteitään Sortti-asemillemme. Me huolehdimme sen jälkeen, että kaikki mahdollinen materiaali saadaan kiertoon ja siitä syntyy aina jotain uutta tai hyödyllistä, HSY:n Sortti-asemien toimintovastaava Eetu Keinänen perustelee hanketta.

Vaikka Sortti-asema on kiinni ja normaali kulkureitti on suljettu, pääsee remontin aikana toisen portin kautta tuomaan risuja, omenoita, puutarhajätteitä, kiviaineksia sekä vaarallista jätettä. Alueella on opasteet tätä varten. 

- Järjestämme vastaanoton muutamalle syksyn sesonkijätteelle, jotta muut Sortti-asemat eivät ruuhkaudu. Muista Sortti-asemista Ruskeasannan ja Konalan Sortti-asemat ovat lähimmät. Myös Koivukylän Sortti-pienasemalle voi viedä useita jätteitä, kertoo Keinänen.

Kivikon Sortti-asema on asemista vilkkain

Viime vuonna kaikilla viidellä asemalla kävi noin 550 000 asiakasta, ja näistä noin 155 000 juuri Kivikossa. 

- Kävijämäärät Sortti-asemilla ovat nousseet lähes vuosittain. Oletettavaa on, että asukkaat tuovat yhä enemmän jätteitään kiertoon, mikä näkyy asiakasmäärien kasvuna myös tulevina vuosina. Kivikon remontin aikana on hyvä tutustua esimerkiksi Ruskeasannan Sortti-asemaan, joka on avarampi ja asiakasmäärältään maltillisempi. Se on avoinna myös viikonloppuisin, Keinänen kannustaa. 

Asiakkaat voivat hyödyntää eSortti.fi-palvelua ja maksaa jätekuorman ennakkoon. Myös asemilla olevien itsepalvelulaitteiden käyttö nopeuttaa asiointia ruuhkatilanteissa.   

Sortti-asema pyritään rakentamaan mahdollisimman ekologisesti huomioiden käytettävien materiaalien ja ratkaisujen elinkaari, kierrätettävyys, energiatehokkuus sekä valmistuksen ja käytönaikaiset päästöt. Tästä esimerkkeinä ovat Kiasmasta puretut sinkkipellit, joita käytetään rakennusten julkisivuissa sekä betonirakenteissa käytettävä ympäristöystävällinen vihreä betoni. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuvassa näkyy tulevan asiakasinfopisteen havainnekuva. Infopiste siirtyy remontin yhteydessä lähemmäs sisäänajoa. Rakennusten julkisivuissa käytetään Kiasmasta purettua sinkkipeltiä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Virkkunen & Co.
Kuvassa näkyy tulevan asiakasinfopisteen havainnekuva. Infopiste siirtyy remontin yhteydessä lähemmäs sisäänajoa. Rakennusten julkisivuissa käytetään Kiasmasta purettua sinkkipeltiä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Virkkunen & Co.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tuotamme HSY:ssä kunnallisia vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. Teemme kanssasi maailman kestävimmän kaupunkiseudun.                         

HSY – Puhtaasti parempaa arkea

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSY

Tikkurilan alueen pääviemärin kapasiteetin nosto pienentää ylivuotoriskiä22.9.2023 10:31:08 EEST | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY korvaa Vantaan Satomäen ja Maarinkunnaan välisen pääviemärin Keravanjoen länsipuolelle rakennettavalla toimintavarmemmalla kahdennetulla paineviemärilinjalla. Tämän lisäksi rakennetaan neljä jätevedenpumppaamoa, jotta jätevedet saadaan johdettua uuteen paineviemäriin. Lisäämällä viemärikapasiteettia pienennetään riskiä, että jätevettä ylivuotaisi viemäristä maastoon ja lähivesistöön.

HSY:n hallituksen päätökset 22.9.202322.9.2023 10:29:24 EEST | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallitus päätti muun muassa hyväksyä hankesuunnitelman koskien Vantaan Tikkurilan pääviemäreiden saneerausta ja pumppaamojen rakentamista Satomäki-Maarinkunnas -alueella sekä hankesuunnitelman Espoon Mulby-Åminne -alueen vesihuollosta. Hallitus päätti valita LT Teollisuuspalvelut Oy:n urakoitsijaksi sako- ja umpikaivojen tyhjennyksiin ja lietteen kuljetukseen Espoon ja Kauniaisten urakka-alueilla. Lisäksi hallitus sai tiedoksi Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksen vuoden 2022 seurannan sekä osavuosikatsauksen HSY:n toiminnasta ja taloudesta tammi-elokuulta 2023. HSY tiedottaa erillisellä tiedotteella Tikkurilan alueen pääviemäreiden saneerauksen hankesuunnitelmasta. Kokouksessa käsitellyt muut asiat päätettiin ehdotusten mukaisesti. Kokouksen esityslista/pöytäkirja, jossa on lisää edellisistä sekä muut käsitellyt asiat: https://hsy10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames Ystävällisin terveisin He

Ennakkotiedote HSY:n hallituksen kokouksesta 22.9.202320.9.2023 07:53:17 EEST | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallituksen kokous pidetään perjantaina 22.9.2023. Kokouksen esityslista on nähtävissä osoitteessa https://hsy10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames Hallitus päättää muun muassa hankesuunnitelman hyväksymisestä koskien Vantaan Tikkurilan pääviemäreiden saneerausta ja pumppaamojen rakentamista Satomäki-Maarinkunnas -alueella. Hallitus päättää lisäksi Espoon Mulby-Åminne -alueen vesihuollon hankesuunnitelmasta sekä urakoitsijan valinnasta sako- ja umpikaivojen tyhjennyksiin ja lietteen kuljetukseen Espoon ja Kauniaisten urakka-alueilla. Hallitus saa tiedoksi Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksen vuoden 2022 seurannan sekä osavuosikatsauksen HSY:n toiminnasta ja taloudesta tammi-elokuulta 2023. HSY tiedottaa kokouksen jälkeen Tikkurilan alueen pääviemäreiden saneerauksen hankesuunnitelmasta. Ystävällisin terveisin Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä viestintäjohtaja Riitta-Liisa Hahtal

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme