AVEK

Vuoden 2023 AVEK-palkinnon saajan valitsee Tornionlaakson taidehallin johtaja Theodor Ringborg

Jaa
Kokenut ruotsalainen kuraattori Theodor Ringborg valitsee seuraavan AVEK-palkitun ennalta laaditulta ehdokaslistalta. Suomen merkittävin mediataiteen palkinto jaetaan 6. syyskuuta.
Theodor Ringborg. Kuva: Pär Bäckström
Theodor Ringborg. Kuva: Pär Bäckström

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK jakaa nimikkopalkintonsa tänä vuonna 20. kerran. Vuoden 2023 palkitun valitsee ruotsalainen kuraattori Theodor Ringborg, joka on hiljattain aloittanut vielä rakennusvaiheessa olevan Tornionlaakson taidehallin johtajana.

”Suomalainen kulttuurikenttä on upea ja elinvoimainen. Saamani vastuu on suuri ja merkitsee minulle paljon”, Ringborg toteaa roolistaan AVEK-palkitun valitsijana.

Tohtorin tutkintonsa Goldsmithin yliopistossa Lontoossa suorittanut Ringborg on aiemmin työskennellyt esimerkiksi Tukholmassa Bonnierin taidehallin luovana johtajana. Tällä hetkellä hän on mukana perustamassa Tornionlaaksoon, Övertorneån pieneen Risuddenin kylään kansainvälistä kuvataidetta esittelevää kulttuuri-instituuttia.

Seuraavan AVEK-palkitun Ringborg valitsee ehdokaslistalta. Lista on koottu AVEKin tukemista taiteilijoista asiantuntijoiden antamien ehdotusten pohjalta.

”Olen saanut mahdollisuuden nähdä monia upeita teoksia, ja kokemus on ollut ainutlaatuinen. Arvostan suomalaista audiovisuaalista alaa suuresti”, Ringborg sanoo.

AVEK-palkinto myönnetään mediataiteen tai muun audiovisuaalisen kulttuurin piirissä toimivalle tekijälle tai ryhmälle. Palkinnon arvo on 15 000 €. Aiempina vuosina palkinnon ovat saaneet esimerkiksi mediataiteilija ja elokuvantekijä Azar Saiyar (2022), taiteilija Tuomas A. Laitinen (2021) ja taiteilija Jenna Sutela (2020). Vuoden 2023 palkinto jaetaan 6. syyskuuta.

Lisätietoja:

AVEKin johtaja Ulla Simonen
09 4315 2384
ulla.simonen(a)avek.kopiosto.fi

Kuraattori Theodor Ringborg
theodor(a)konsthalltornedalen.se

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Theodor Ringborg. Kuva: Pär Bäckström
Theodor Ringborg. Kuva: Pär Bäckström
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

AVEK
AVEK
Hietaniemenkatu 2
00100 HELSINKI

09 4315 2350https://www.kopiosto.fi/avek/

AVEK tukee monimuotoista kotimaista audiovisuaalista kulttuuria tekijänoikeusvaroin. Tuellamme syntyy uusia dokumenttielokuvia, animaatioita ja lyhytelokuvia sekä mediataideteoksia. Toimimme osana tekijänoikeusjärjestö Kopiostoa. Varamme ovat pääasiassa peräisin valtion budjetista saatavasta yksityisen kopioinnin hyvityksestä.
www.kopiosto.fi/avek

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta AVEK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme