Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

The Shubie Brothersin uusi albumi It Takes A Village “soitti itse itsensä – ilman minkäänlaista genrepurismia”

Jaa

Mitä tekevät Suomen työllistetyimpiin kuuluvat muusikot, kun leipätöistä saa lomaa? 

Siihen kuullaan vastaus tänään elokuun 18. päivänä, kun The Shubie Brothersin uusi pitkäsoitto It Takes A Village ilmestyy. Muun muassa Ismo Alangon ja J Karjalaisen yhtyeissä vaikuttavista muusikkoystävistä muodostuneen, jo pitkäikäisen bändin uusi levy soi nimensä mukaisesti kuin soittamassa olisi pieni kylä – mutta kyseessä on viiden Shubie-veljen sulava yhteissoundi. Vierailijoita ei levyllä kuulla.

The Shubie Brothers. Vas: Miikka Paatelainen, Abdissa "Mamba" Assefa, Janne Haavisto, Jussi Jaakonaho, Jukka Kiviniemi.
The Shubie Brothers. Vas: Miikka Paatelainen, Abdissa "Mamba" Assefa, Janne Haavisto, Jussi Jaakonaho, Jukka Kiviniemi.

Bändissä soittavat Jussi Jaakonaho (kitarat), Miikka Paatelainen (kitarat), Jukka Kiviniemi (basso), Abdissa "Mamba" Assefa (lyömäsoittimet) ja Janne Haavisto (rummut). Kokoonpanossa varsinaisen solistin ja keulahahmon puuttuminen on alusta asti tuonut bändiin poikkeuksellisen demokratian ja paineettomuuden tilan, ilman minkäänlaista genrepurismia tai ennalta-arvattavuutta. The Shubie Brothers on itseohjautuva organismi, joka osaa yllättää jäsenensäkin.

Kokoonpanon edellisen albumin Casual (2020) tekeminen ja siitä saatu palaute olivat niin positiivisia kokemuksia, että uusia biisejä alkoi syntyä saman tien lisää. 

– Uusi levy syntyi kuin itsestään. Yhdessä soittaessa musa kuulostaa heti vain ja ainoastaan tältä bändiltä. Edelliseen levyyn verrattuna ollaan entistä rohkeampia ja musiikissa on enemmän mystiikkaa. Itse en hahmota useinkaan, miten tähän ollaan päädytty. Tämä levy toden totta soitti itse itsensä!, kitaristi Jussi Jaakonaho heittää. 

– Tuntuu, että tämä bändi kehittyy ja syvenee täysin tiedostamatta ja varta vasten yrittämättä. Bändissä on ihan mihin tahansa maailman instrumentaalibändiin verrattuna poikkeuksellisen vahvasti sävellyksellistä, rytmillistä ja solistista voimaa, Jaakonaho kiteyttää The Shubie Brothersin nykytilan.

– Mulle "It Takes A Village" tarkoittaa muun muassa sellaista yhteisöllisyyttä, johon olen törmännyt vaikkapa Austinissa, Texasissa ja Helsingin Roihuvuoressa. Sellaista, jossa skidit otetaan alusta asti messiin elämään, myös keikoille, jossa perinteet musasta ruokaan siirtyy luontevasti sukupolvelta toiselle. Siinä on jotain todella kaunista!, rumpali Janne Haavisto summaa levyn nimen ja biisien alkulähteiden taustaa.

Levytyssessiot käynnistyivät Mamba Assefan äänityksillä Ambience-studiolla syksyllä 2022. Äänityksiä jatkettiin Sipoon E-studiolla tammikuussa 2023 Jyri Riikosen johdolla. Miksauksesta vastasi Janne Haavisto Shubie Sound Studiolla ja masteroinnista Pauli Saastamoinen Finnvox Studiolla. Kannen viimeisteli Haaviston tekemien valokuvakollaasien pohjalta Egotripistäkin tuttu Knipi.

The Shubie Brothersia työllistävät Suomen eturivin solistit keikkailevat ensi vuonna harvemmin, ja se mahdollistaa bändin jalkautumisen studiosta enenevässä määrin keikkalavoille. Tilanne päästää soittajat paikkaan, johon he aina vääjäämättä palaavat – ja palavat halusta palata – kun vaan muilta pesteiltään ehtivät: Shubie-veljiksi!

Tulkoon vuodesta 2024 koko maailman rytmeissä kelluvan rautalangan ilosanoman vuosi!

It Takes A Village -albumin julkistusta juhlitaan maanantaina 21.8. Huvilateltassa. The Shubie Brothers aloittaa illan ennen etiopialaisjazzin mestaria Mulatu Astatkea.

Liput Huvilateltan 21.8. klo 19.00 alkavalle levynjulkistuskeikalle täältä

It Takes A Village -albumin kappaleet:

1. Angles Morts
2. Aurora
3. It Takes A Village
4. Snake Island
5. Longing
6. Back To Normal
7. Arid
8. Sam The Flower
9. Hattaraa
10. Discordia
11. Faux Madness

Katso tuore video Angles Morts -singlestä täältä.

The Shubie Brothersin levyt ovat kuultavissa suoratoistoissa.  

The Shubie Brothers Instagram

The Shubie Brothers Facebook

Yhteyshenkilöt

Kuvat

The Shubie Brothers: It Takes A Village -levyn kansi. Levy on saatavilla vinyylinä. CD:nä sekä digitaalisena versiona suoratoistopaiveluista.
The Shubie Brothers: It Takes A Village -levyn kansi. Levy on saatavilla vinyylinä. CD:nä sekä digitaalisena versiona suoratoistopaiveluista.
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Maailmat kohtaavat WIFTI Helsinki Summitissa kun elokuvan ja television vaikuttajanaiset kertovat, miten maailmaa muutetaan tasa-arvoisemmaksi ja yhdenvertaisemmaksi29.8.2023 13:14:28 EEST | Tiedote

Espoon Hanasaaressa 22.-24. syyskuuta järjestettävä elokuva- ja televisioalan naisammattilaisten kansainvälinen huippukokous WIFTI Helsinki Summit 2023 – Facing the Future kokoaa yhteen Oscar-, Emmy-, Bafta- ja Jussi-palkittuja alan naisvaikuttajia Intiasta ja Nigeriaan ja Kaliforniasta Saamenmaalle. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävässä huippukokouksessa pohditaan globaalin elokuva- ja televisioalan ongelmia ja ratkaisuja ja etsitään keinoja yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen tulevaisuuden puolesta.

Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki -erikoisnäytös järjestetään Kinopalatsissa perjantaina 1.9. – ennen näytöstä keskustelu Kaija Saariahon säveltäjätyön monista ulottuvuuksista29.8.2023 08:49:31 EEST | Tiedote

Säveltäjä Kaija Saariahosta kertovasta elokuvasta Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki järjestetään erikoisnäytös tulevana perjantaina 1.9. Helsingin Kinopalatsi 2 -salissa. Ilta alkaa klo 18.00 keskustelutilaisuudella, jossa avataan erityisesti Kaija Saariahon säveltäjätyön monia ulottuvuuksia tilaustöiden säveltämisestä kollegiaaliseen yhteistyöhön. Elokuvan esitys alkaa klo 19.00. Näytöksen ja keskustelutilaisuuden järjestävät Teatro Productions ja Pirkanmaan elokuvakeskus yhteistyössä Finnkinon, Suomen Säveltäjät ry:n, Music Finlandin ja Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy:n kanssa.

Tuomo & Markus levytti maahanmuuttoaiheisen protestilaulun – Hecho en Mexicon teemat ovat hyvin ajankohtaisia myös Suomessa25.8.2023 13:04:49 EEST | Tiedote

Tuomo & Markus -yhtyeen perjantaina 25.8. ilmestyvä single ja video Hecho en Mexico on kauniiden lauluharmonioiden ja haikean mariachi-trumpettiteeman siivittämä balladi aikamme polttavista aiheista. Suurten tunteiden ja kontrastien värittämässä kappaleessa trumpettia soittaa Tuomo & Markus -yhtyeessäkin vaikuttava Verneri Pohjola, jolle Kaija Saariaho sävelsi viimeiseksi teoksekseen jääneen trumpettikonserton Hush. Hecho en Mexico -kappaleen alkuperäinen versio löytyy Tuomo & Markus -yhtyeen aiemmin tänä vuonna ilmestyneeltä ylistetyltä Game Changing -albumilta (mm. viisi tähteä Helsingin Sanomissa).

Konneveden Naisten viikko onnistui tavoitteissaan – kaikki konsertit lähes loppuunmyytyjä, odotettu kävijämäärä ylittyi reilusti27.7.2023 10:42:48 EEST | Tiedote

Konneveden kotiseutumuseolla 18.–23. heinäkuuta järjestetty Naisten viikko tarjosi viime viikolla upean kokonaisuuden kulttuuria, perinnettä ja ajankohtaisuutta. Saunalla, sisulla ja kolmella kalalla -otsikolla kulkenut, erilaisiin teemapäiviin jaettu tapahtuma päättyi Barokkiorkesteri FiBOn koko perheen piknikin puhdistavaan tunnelmaan, jossa paikalla olleen sanoin “Hento sade peitti onnellisten askeleet”.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme