Korkein oikeus / Högsta domstolen

KKO: Sebastian Tynkkysen valituslupahakemus hylättiin

Jaa
Korkein oikeus (KKO) ei myöntänyt kansanedustaja Sebastian Tynkkyselle valituslupaa asiassa, jossa hänet oli tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi 4.10.2021 Tynkkysen sakkorangaistukseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Käräjäoikeus katsoi Tynkkysen asettaneen kunnallisvaalikampanjansa aikana vuonna 2017 yleisön saataville Facebook-viestejä, joissa paneteltiin ja solvattiin maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita. 

Hovioikeus ei myöntänyt Tynkkyselle asiassa jatkokäsittelylupaa. 

KKO:ssa Tynkkynen vaati asian palauttamista hovioikeuteen tai syytteen hylkäämistä. Tynkkysen valituslupahakemus hylättiin.

Asian diaarinumero KKO:ssa: R2022/905

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Esittelijä Juha Pihlamaa, p. 029 56 40043, juha.pihlamaa(at)oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Korkein oikeus / Högsta domstolen
Korkein oikeus / Högsta domstolen
PL/PB 301
00171 Helsinki / Helsingfors

02956 40000http://www.korkeinoikeus.fi

Korkein oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa riita- ja rikosasioissa sekä valvoo lainkäyttöä omalla toimialallaan. Korkeimman oikeuden keskeisin tehtävä on antaa ennakkopäätöksiä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein oikeus / Högsta domstolen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme