Satakunnan ELY-keskus

Satakunnassa oli 9 360 työtöntä työnhakijaa heinäkuussa

Jaa
Satakunnassa oli heinäkuun lopussa 9 360 työtöntä työnhakijaa, mikä on vajaat 40 henkeä (0,4 %) enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Heinäkuun aikana työttömien määrä nousi noin 440 hengellä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli heinäkuussa 9,8 %.

Kesän aikana työttömyydessä on ollut tavanomaista kausivaihtelun mukaista nousua. Lisäksi vaikka työttömyys on hieman noussut vuoden takaiseen verrattuna, on työttömyyden kehitys muuten alkuvuoden aikana seuraillut viime vuoden kehitysuraa. Eri ryhmissä työttömyyden kehitys on kuitenkin poikennut toisistaan. Yli 50-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden määrä vielä laskenut. Nousua on ollut etenkin ulkomaalaisten työttömyydessä.

Työvoiman kysyntä on hiljentynyt viime vuoteen verrattuna. Työ- ja elinkeinotoimistossa oli heinäkuussa Satakunnassa yhteensä 2 830 avointa työpaikkaa, joista kuukauden aikana avautuneita uusia työpaikkoja oli vajaat 1 300.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Satakunnan ELY-keskus:
työmarkkina-asiantuntija Hannu Ahvenjärvi, puh. 0295 022 114, hannu.ahvenjarvi@ely-keskus.fi
ylijohtaja Marja Karvonen, puh. 0295 022 111, marja.karvonen@ely-keskus.fi


Satakunnan TE-toimisto:
johtaja Juhani Sundell, puh. 0295 022 117, juhani.sundell@te-toimisto.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Satakunnan ELY-keskus
Satakunnan ELY-keskus
Yrjönkatu 20
28100 Pori

0295 022 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-satakunta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme