Valokuitunen Oy

Valokuitusen verkko on Suomen suurin avoin valokuituverkko - verkko ulottuu nyt jo yli 200 000 kotitalouteen

Jaa

Valokuitusen avoimen valokuituverkon piiriin on tullut tänä vuonna 75 000 uutta kotia ja nyt elokuussa rakennettujen tai rakenteilla olevien verkkojen kattavuus ylitti jo yli 200 000 kotitalouden rajan. Valokuitusen verkko on Suomen suurin avoimen palvelun verkko, jossa asiakkaalla on valittavanaan laaja valikoima eri nettiliittymien tarjoajia ja niiden palveluita.

Valokuidun kaivaminen kadulla.
Valokuidun kaivaminen kadulla.

Valokuitusen avoin valokuituverkko tarjoaa yli 200 000 kotitaloudelle Suomessa mahdollisuuden valita kotinsa tietoliikenneratkaisuksi valokuituyhteyden. Valokuitu kiinnostaa tällä hetkellä laajasti, ja sen kysyntä kasvaa koko ajan. Kun Valokuitunen perustettiin vuonna 2020, yrityksen tavoitteena oli kasvattaa verkko ulottumaan 200 000 kotitalouteen vuoteen 2025 mennessä.

- Tavoitteemme verkon laajuudesta täyttyi kolmessa vuodessa. Valokuitusen verkkoinvestoinnit nousevat tänä vuonna lähes 100 miljoonaan. Olemme Suomessa ylivoimaisesti eniten tänä vuonna kiinteään tietoliikenneinfraan investoiva yritys, toimitusjohtaja Heikki Kaunisto kertoo.

Kesän aikana Valokuitunen on rakentanut alihankkijoidensa kanssa noin 30 kunnan alueella valokuituyhteyksiä. Kaiken kaikkiaan verkkoa on saatavilla 80 paikkakunnalla ympäri maata.

- Avoimen valokuidun valinneiden suomalaisten ei tarvitse miettiä enää seuraaviin vuosikymmeniin tietoliikenneyhteyksiään. Valokuitu on kiistatta paras saatavilla oleva tietoliikenneyhteys, koska se on nopea, luotettava ja häiriötön. Se ei pätki kesken etäpalaverin tai elokuvastriimauksen.

Valokuitunen rakentaa avointa valokuituverkkoa, jossa asiakkaalla on mahdollisuus valita palvelunsa usean eri tarjoajan valikoimasta. Valokuitusen verkossa asiakas tilaa erikseen kuituyhteyden ja sen lisäksi tarvittavan nettiyhteyden. Nettiyhteys hankintaan vasta sitten, kun valokuituyhteys on käyttövalmis. Asiakas ei joudu sitoutumaan yhteen ainoaan nettiliittymäoperaattoriin. Nettiyhteyden voi valita täysin itsenäisesti omista lähtökohdistaan verkon runsaasta palvelutarjonnasta.

- Norjassa parhaillaan avataan suljettuja valokuituverkkoja, jotta kuluttajien nettipalveluiden hinnat eivät karkaisi käsistä. Suomessa viranomaiset ovat kertoneet, että meillä ei vastaavaa pakotettua avaamista voida tehdä. Siksi kuluttajan on syytä olla tarkkana, ettei tule sitoutuneeksi loppuelämäksi ratkaisuun, jolle ei ole riittävän laadukasta muuta vaihtoehtoa, Kaunisto toteaa.

Heinäkuussa Valokuitunen solmi uuden rahoitussopimuksen, jonka myötä Valokuitunen kykenee investoimaan Suomen taajamien valokuiduttamiseen yli 400 miljoonaa euroa lähivuosina. Tämä takaa avoimeen verkkoon perustuvan valokuituliittymämahdollisuuden jopa 400 000 suomalaiselle kotitaloudelle seuraavien vuosien aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Valokuitunen Oy rakentaa valokuituyhteyksiä taajamien koteihin ja yrityksiin valtakunnallisesti sinne, missä kysyntää on eniten. Valokuitu on paras saatavilla oleva kiinteä yhteys, joka ei pätki verkon kuormittumisen tai sääolosuhteiden takia. Valokuidulla kotitaloudet saavat tiedonsiirtoyhteydet kerralla kuntoon seuraavaksi vuosikymmeniksi. Kytkemme pientalojen valokuituyhteydet Telian ylläpitämään Avoin Kuitu -runkoverkkoon, jossa asiakas voi nyt ja jatkossa valita nettiliittymänsä usealta eri palveluntarjoajalta. Lähivuosina Valokuitunen investoi satoja miljoonia valokuituverkkoihin Suomessa, jo pelkästään vuoden 2023 aikana investoimme 100 miljoonaa verkkojen rakentamiseen. Valokuitusen verkkojen rakentamisen pääyhteistyökumppani on Eltel. Meidät omistavat suomalainen sijoitusyhtiö CapManin Infra-rahasto ja Telia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valokuitunen Oy

Monopoli-asetelma on nostanut hintoja ja laskenut laatua – Norja avaa suljettuja tietoliikenneverkkojaan15.8.2023 08:44:07 EEST | Tiedote

Norjan viranomaiset haluavat avata maan tietoliikenneverkkoja, kuten valokuituverkkoja, avoimelle kilpailulle. Norjan viestintävirasto kertoo tietoliikenneverkoissa tarjottavien palveluiden, kuten nettiliittymien, hintojen nousseen merkittävästi, kun tietoliikenneverkko-operaattorit eivät ole mahdollistaneet verkoissaan palveluntuottajien välistä kilpailua. Norjan viranomaisten aloittama keskustelu on huomionarvoinen, sillä Suomessa suuri osa valokuituverkoista on suljettuja verkkoja.

Valokuitunen solmi uuden lähes 400 miljoonan euron lainarahoituspaketin – Avointen valokuituverkkoyhteyksien piiriin pääsee jopa 400 000 kotitaloutta Suomessa21.7.2023 10:01:45 EEST | Tiedote

Suomen suurin valokuituyhteyksien rakentaja Valokuitunen Oy on solminut uuden 285+100 miljoonan euron lainarahoituksen. Uuden velkarahoituksen myötä Valokuitunen kykenee investoimaan Suomen taajamien valokuiduttamiseen yli 400 miljoonaa euroa. Tämä takaa avoimeen verkkoon perustuvan valokuituliittymämahdollisuuden jopa 400 000 suomalaiselle kotitaloudelle. Valokuitunen vahvistaa asemaansa Suomen suurimpana valokuituverkkorakentajana ja varmistaa osaltaan, että suomalainen tietoliikenneinfrastruktuuri pystyy vastamaan datan määrän räjähdysmäiseen kasvuun lähivuosina.

Nettiyhteys vaikuttaa uuden kodin hankinnassa - hyvä verkkoyhteys asunnonhankkijoille kuin vesijohtovesi tai sähköverkko13.7.2023 07:45:00 EEST | Tiedote

Suomalaisista 61 prosenttia on sitä mieltä, että nopea ja toimintavarma nettiyhteys on ehdottoman tärkeä asia uutta kotia hankittaessa. Jokseenkin samaa mieltä asiasta on 32 prosenttia kansalaisista. Uuden kodin verkkoyhteys on yhtä lailla keskeinen naisille ja miehille, mutta iäkkäämmät suomalaiset arvostavat hyvää verkkoyhteyttä nuorempia enemmän, selviää Valokuitusen YouGovilla teettämästä kyselytutkimuksesta.

Valokuiturakentaminen alkoi Pispalassa – arkeologi valvoo historiallisen ympäristön työmaata4.7.2023 07:35:00 EEST | Tiedote

Valokuitusen yksi historiallisimmista projekteista alkoi kesäkuun lopussa, kun Tampereen Pispalassa käynnistyivät valokuituverkon rakennustyöt. Asuinalueen koteihin ei ole aiemmin ollut saatavilla valokuitua. Kapeat, mäkiset tiet sekä suojellut kohteet aiheuttavat omat haasteensa valokuituverkon rakentamiseen. Lähes kaikki maanrakennustyöt tehdään asfaltilla ja kapeita teitä on suljettava liikenteeltä kokonaan. Pispalan verkon rakentaminen on Valokuitusen suurin yksittäinen projekti Tampereen seudulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme