Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaan hyvinvointialueen taloustilanne heikentynyt edelleen – loppuvuoden ennusteessa nyt 95 miljoonaa alijäämää   

Jaa
Pirkanmaan hyvinvointialueen heinäkuun talouden toteuman pohjalta tehty ennuste vuoden 2023 alijäämästä on 95 miljoonaa euroa. Tilanne on huonontunut selvästi keväästä. Pääosa alijäämästä on syntynyt asiakkaille hyvinvointialueen ulkopuolelta ostettavista palveluista. Alkuperäinen talousarvio oli 63,5 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Talousjohtaja Pasi Virtasen mukaan taloudellinen tilanne edellyttää välittömiä toimia talouden tasapainottamiseksi. 

- Taloudellisen tilanteen syyt tulee arvioida huolella, ja ryhtyä heti sekä lyhyen että pitkän tähtäimen toimenpiteisiin, joilla alijäämää saadaan merkittävästi supistettua. 

Hyvinvointialueiden on lakisääteisesti katettava alijäämänsä tilinpäätöstä seuraavan kolmen vuoden aikana. Aluehallitus on hyväksynyt 14.2.2023 strategian toimeenpano-ohjelman, jossa on varauduttu myös talouden tasapainottamiseen. Alijäämäennusteen suuruuden vuoksi nyt tarvitaan uusiakin toimenpiteitä. 

Talousjohtajan mukaan talouden seurantaa on vaikeuttanut viime syksynä tehdyn talousarvion tietojen epävarmuus. Heinäkuun toteuma antaa kuitenkin jo selvästi varmemman kuvan talouden tilanteesta hyvinvointialueella. 

Hyvinvointialueen aluehallitus on saanut tiedon tilanteesta ja käsittelee taloudellista tilannetta ja päättää jatkotoimista kokouksessaan 11.9.2023. Myös alueellinen palveluiden verkoston suunnittelu jatkuu, useita eri kokonaisuuksia on valmistelussa ja ensimmäiset niistä kuulemiskierroksella. 

- Suomessa lainsäädäntö takaa kansalaisille riittävät palvelut. Uusia toimintatapoja ja käytäntöjä kuitenkin tarvitaan, jotta tulevaisuudessakin voidaan turvata toiminnallisesti ja taloudellisesti kestävä alueellinen palvelujärjestelmä, toteaa hyvinvointialuejohtaja Marina Erhola.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Ikäihmisten palveluista ja erityisryhmien asumispalveluista vuorossa keskustelukierros – laitoshoidon muutosten taustalla lainsäädännön vaatimukset18.9.2023 14:12:39 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti maanantaina lähettää ikäihmisten palvelujen kehittämisen ohjelmaluonnoksen sekä vammaisten ja mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden asumispalvelujen kehittämisehdotukset laajalle kuulemiskierrokselle yhteistyötoimikuntaan, vaikuttamistoimielimille, valiokunnille ja aluehallituksen jaostoille. Aluehallitus käsittelee kehittämisehdotuksia ja saatuja palautteita lokakuussa 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme