Satakunnan ELY-keskus

Uusi verkkosivusto palvelee satakuntalaisia yrityksiä kansainvälisissä rekrytoinneissa ja houkuttelee osaavaa työvoimaa maakuntaan

Jaa
Satakunnan työ- ja opiskelumahdollisuuksia esittelevä Work & Study in West Coast Finland -sivusto kokoaa ensimmäistä kertaa yhden osoitteen alle tietoa ja palveluja Satakuntaan muuttoa harkitseville kansainvälisille osaajille ja tukee alueen yrityksiä kansainvälisissä rekrytoinneissa.

Satakunnan väestö vähenee Tilastokeskuksen ennusteen mukaan vuoteen 2040 mennessä lähes 25 000 hengellä. Väestön vähenemisestä aiheutuvaa työvoimapulaa on mahdollisuus tasapainottaa houkuttelemalla maakuntaan osaavaa työvoimaa myös ulkomailta.

Uusi verkkosivusto kokoaa tiedon helposti saataville

Work & Study in West Coast Finland -sivustolle on koottu tietoa ja palveluja Satakuntaan muuttoa harkitseville kansainvälisille osaajille ja heidän työllistämisestään kiinnostuneille työnantajille. Osaajille suunnatut sisällöt käsittelevät asumista, opiskelua, työntekoa ja yrittämistä Satakunnassa. Yrityksille sivusto tarjoaa tietoa kansainvälisiä rekrytointeja tukevista valtakunnallisista ja alueellisista palveluista. Sivusto palvelee tällä hetkellä suomen ja englannin kielellä.

– Tämä kokoava sivusto helpottaa niin maakuntaan muuttavien kansainvälisten osaajien kuin kansainvälisiä rekrytointeja suunnittelevien satakuntalaisten yritysten tarpeita. Sivustoa voivat vapaasti hyödyntää kaikki alueelliset toimijat. Moni toimija maakunnassa on kokenut, että tarvittava tieto ja palvelut ovat olleet aiemmin hajautunutta ja vaikeasti löydettävää, kertoo Satakunnan ELY-keskuksen kehittämisasiantuntija Elina Iso-Oja.

Sivusto on rakennettu satakuntalaistoimijoiden yhteistyönä

Work & Study in West Coast Finland -verkkosivustoa on ollut kehittämässä laaja yhteistyöverkosto, jonka jäseninä oli asiantuntijoita Porin ja Rauman kaupungeista, Satakuntaliitosta, Prizztech Oy:stä, Satakunnan ammattikorkeakoulusta sekä Satakunnan ELY-keskuksesta ja TE-toimistosta.

– Satakunnassa työ- ja koulutusperusteisen maahanmuuton kehittämistyö on saatu hyvään vauhtiin. Tavoitteena on jatkaa kehitystyötä muun muassa uudenlaisilla palvelupiloteilla yhdessä Porin ja Rauman kaupunkien kanssa, kertoo yksikönpäällikkö Maija Saari Satakunnan ELY-keskuksesta.

Sivustoa rahoitetaan Pohjois-Savon ELY-keskuksen Satakuntaan myöntämällä kansainvälisten rekrytointien alueellisten kehittämistoimien määrärahalla sekä Porin kaupungin, Rauman kaupungin ja Satakuntaliiton osarahoituksella. Sivusto toteuttaa osaltaan valtakunnallista Talent Boost -toimenpideohjelmaa.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Kehittämisasiantuntija Elina Iso-Oja, Satakunnan ELY-keskus, puh. 0295 022 028
Työllisyys-, yrittäjyys- ja osaaminen -yksikönpäällikkö Maija Saari, Satakunnan ELY-keskus, puh. 0295 022 116
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Satakunnan ELY-keskus
Satakunnan ELY-keskus
Yrjönkatu 20
28100 Pori

0295 022 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-satakunta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme