Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keusote osallistaa lääkärit toiminnan kehittämiseen

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) rekrytoi kehittäjälääkäreitä ja luo kehittäjälääkäriyhteisön rakentamaan sujuvampaa perusterveydenhuoltoa ja terveysasemapalveluita. Kehittäjälääkäri käyttää yhden kokonaisen työpäivän viikossa työyhteisönsä kehittämiseen. Kliinisen työn ja yhteisöllisen kehittämisen yhdistävä toimintamalli on uutta Suomessa.

Kuva: Keusote / Kuvaaja Iiro Rautiainen
Kuva: Keusote / Kuvaaja Iiro Rautiainen Kuvaaja Iiro Rautiainen

Uusi toimintamalli mahdollistaa lääkäreille paremman mahdollisuuden paitsi työyhteisönsä kehittämiseen, myös omaan ammatilliseen kehittymiseen ja uran eteenpäin viemiseen. Kliinisen työn ja kehittämisen yhdistävässä mallissa lääkäri voi keskittyä kehittämiseen kerran viikossa kokonaisen työpäivän ajan (20 % viikoittaisesta työajasta). Kliinisen työn ja koko työyhteisön kehittämisen yhdistävä toimintamalli on ainutlaatuinen sote-alalla Suomessa.

- Haluamme panostaa vahvasti palveluidemme kehittämiseen ja vaikuttavuuteen, ja tähän tarvitsemme erilaisista taustoista tulevien lääkäreiden osaamista. Kehittäjälääkäri on keskeisessä roolissa arjen haasteiden tunnistajana ja koko terveysaseman osallistamisessa kehittämistyöhön. Jotta kehittäminen ei jää yksinäiseksi puurtamiseksi, luomme myös kehittäjälääkäriyhteisön, jolla on yhteisiä tapaamisia, kertoo vastaanottopalveluiden ylilääkäri Aino Rubini.

Kullekin kehittäjälääkärille pyritään löytämään omien kiinnostusten mukainen kehittämistehtävä ja kehittäjälääkäreiden yhteisön tuen lisäksi tarjotaan yksilöllistä tukea, kuten nimetty kehittämistyön ohjaaja.

- Kehittäjälääkärinä kehittämistyö voi olla esimerkiksi hoitopolkujen ja prosessien kuvaamista, henkilöstön osaamisen kehittämistä ja kasvattamista, moniammatillisuuden parempaa hyödyntämistä, digihoitopolkujen muotoilua, hoidon jatkuvuuden varmistamista, tiedolla johtamisen arkeen viemistä tai muuta muutos- ja projektijohtamista eri muodoissaan, täsmentää Rubini.

Elokuun loppuun asti käynnissä olevassa rekrytoinnissa haetaan niin kokeneita senioreja kuin nuoria uransa alkuvaiheessa olevia lääkäreitä sekä ulkoisella haulla että sisäisellä rekrytoinnilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme