Vaasan yliopisto

Tanja Risikko Vaasan yliopiston koulutuksen ja sidosryhmäsuhteiden vararehtoriksi

Jaa

Tekniikan tohtori Tanja Risikko on nimitetty Vaasan yliopiston koulutuksen ja sidosryhmäsuhteiden vararehtoriksi. Hän aloittaa työnsä 1. syyskuuta.

Tanja Risikko Vaasan yliopiston koulutuksen ja sidosryhmäsuhteiden vararehtoriksi. Kuva vapaasti käytettävissä. Kuvaaja: Karolina Isaksson.
Tanja Risikko Vaasan yliopiston koulutuksen ja sidosryhmäsuhteiden vararehtoriksi. Kuva vapaasti käytettävissä. Kuvaaja: Karolina Isaksson. Kuva: Karolina Isaksson

Risikko tulee Vaasan yliopistoon Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry:stä, jonka toiminnanjohtajana hän on toiminut vuodesta 2020 lähtien. Nykyisessä tehtävässään Risikko on johtanut Unifin toimintaa sen korkeakoulu- ja tiedepolitiikan vaikuttamistyössä sekä yliopistojen välisen yhteistyön edistämisessä.

Aiemmin Risikko on toiminut muun muassa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen johtajana. Hän on tehnyt pitkän uran niin yliopistokentällä kuin myös ammattikorkeakoulu- ja tutkimuslaitossektoreilla. Risikko on työurallaan korostanut erityisesti tieteenalojen välisen yhteistyön merkitystä sekä yliopistojen tiivistä suhdetta muuhun yhteiskuntaan.

– Olen todella iloinen, että saamme nyt vararehtoriksi Tanja Risikon, joka tuntee laajasti korkeakoulukenttää ja on vahva verkostojohtamisen ammattilainen. Haluamme vahvistaa näkyvyyttämme tiede- ja koulutuspoliittisessa keskustelussa ja päätöksenteossa sekä kansallisesti että EU-tasolla. Kansainvälisessä kilpailussa laadukkaalla, tulevaisuuden osaajatarpeisiin vastaavalla koulutuksella on yhä suurempi merkitys, ja koen, että Risikolla on oikeanlaista osaamista opetuksemme kehittämiseen yhdessä taitavan henkilöstömme kanssa, sanoo rehtori Minna Martikainen.

Risikon oli määrä aloittaa 1. syyskuuta Vaasan yliopiston sidosryhmäjohtajana. Yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen vahvistaminen sekä sidosryhmä- ja vaikuttamistyön kehittäminen tulee jatkossa sisältymään vararehtorin vastuualueeseen. Nykyinen koulutusasioista vastaava vararehtori Jyrki Vuorinen siirtyy yhteisellä sopimuksella yliopiston sisällä vanhemman asiantuntijan rooliin.  

Lisätietoja:
Rehtori Minna Martikainen, p. 029 449 8611
Vararehtori (1.9. alkaen) Tanja Risikko, p. 040 195 2037

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan yliopisto

Kyberhyökkäykset ovat uhka kriittisille infrastruktuureille – Vaasan yliopiston uusi virtuaalilaboratorio auttaa parantamaan kyberturvallisuutta14.9.2023 10:14:12 EEST | Tiedote

Vaasan yliopistoon on perustettu ainutlaatuinen virtuaalilaboratorio, jonka avulla voidaan parantaa sähköverkkojen ja muiden kriittisten infrastruktuurien kyberturvallisuutta. Lisäksi yliopiston johtamissa hankkeissa on kehitetty uutta laboratoriota hyödyntävä kurssi sekä ohjeistusta älykkäiden sähköverkkojen kyberturvallisuuden koulutukseen.

NextGen-hankkeessa etsitään ratkaisuja ruokahävikin vähentämiseen hotelleissa ja ravintoloissa12.9.2023 12:41:56 EEST | Tiedote

Ruokahävikin vähentäminen on yritysten vastuullisuustavoitteiden ja ruoka-alan kohoavien kustannusten myötä ajankohtaisempaa kuin koskaan. Vaasan yliopiston Tulevaisuuden hävikkiä vähentävä buffetruokailu eli NextGen-hankkeessa kehitetään ruokahävikkiä vähentäviä ratkaisuja matkailu- ja ravintola-alalle uuden teknologian ja sosiokulttuurisen muutoksen avulla. Valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään 11.–17. syyskuuta 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme