Kierrätysteollisuus ry

Purkupäivä 2023 -ilmoittautumisaika päättyy tänään

Jaa
Rakennusten purkamisessa syntyy vuosittain miljoonia tonneja jätettä. EU tavoittelee purkujätteen 90 %:n kierrätysastetta, mikä tuo uusia haasteita käytännön tekijöille. Suomen purkualan vuoden päätapahtuma Purkupäivä kokoaa alan toimijat 7.9.2023 Helsinkiin. Media voi ilmoittautua tapahtumaan maksuttomasti vielä tänään 25.8. osoitteessa https://fda.fi/purkupaiva/.

Purkupäivässä käsitellään alan avainteemoja: Purettujen rakennusosien uudelleenkäyttöä kehitetään. Purkumateriaalien irrotus, keräys, lajittelu ja kierrätys kehittyy. Asbestin ja muiden haitta-aineiden käsittely on entistä tarkempaa. Uudelleenkäyttöä ja kierrätyksen käytäntöjä edistetään niin Suomessa kuin koko Euroopassa. Samalla varmistetaan purkutyön turvallisuus sekä tekijöille että ympäristölle. Uusi rakentamislaki sekä purkumateriaali- ja rakennusjäteselvitysasetus tuovat uusia vaatimuksia. Purkupäivässä myös palkitaan Vuoden purkuhanke ja Vuoden haitta-ainepurkuhanke.

Purkupäivä 2023 on Suomen Purkuliikkeiden liitto FDA:n järjestämä purkualan vuoden päätapahtuma. Paikalla ovat purkamisen, haitta-aineiden sekä rakennus- ja purkujätteiden käsittelyn ja hyödyntämisen ammattilaiset.

Purkupäivä 2023 järjestetään Sokos Hotel Presidentissä (Eteläinen Rautatiekatu 4, 00100 Helsinki) torstaina 7.9.2023 kello 9.30–16.30.

Tervetuloa mukaan!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kierrätysteollisuus ry
Kierrätysteollisuus ry
Eteläranta 10
00131 Helsinki

https://kierratysteollisuus.fi/

Kierrätysteollisuus ry on Suomessa toimivien kierrätys- ja kiertotalousalan yritysten toimialajärjestö. 

Kierrätysteollisuuden yritykset tarjoavat käytännön ratkaisuja materiaalien kierrättämiseen ja kiertotalouden vauhdittamiseen vihreässä siirtymässä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kierrätysteollisuus ry

Vuoden purkuhanke Suomen suurin korjaushanke7.9.2023 12:36:38 EEST | Uutinen

Purkualan vuoden päätapahtuma kokosi yli 120 osallistujaa purkamisen kiertotalouden ja onnistuneiden purkuhankkeiden ääreen Helsinkiin. Rakennusten purkamisessa syntyy vuosittain miljoonia tonneja jätettä, ja EU tavoitteleekin purkujätteen 90 %:n kierrätysastetta, mikä tuo uusia haasteita käytännön tekijöille koko Euroopassa. Tapahtumassa palkittiin onnistuneita purkuhankkeita ja käsiteltiin purkamisen käytäntöä ja tulevaisuutta niin Suomessa kuin koko Euroopassa. Tapahtuman keynote-puhuja, kehitysjohtaja Miimu Airaksinen SRV Yhtiöistä haastoi rakentamisen kiertotalouden tekijöitä kehittämään ratkaisuja, joilla kierrätysmateriaaleista tehdään korkealaatuisempia kuin purkutyöstä talteen otetuista jätemateriaaleista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme