Demarinaiset

Demarinaiset tukevat Jutta Urpilaista SDP:n presidenttiehdokkaaksi

Jaa

Eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Vantaalla 16.-17.8.2023 SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin on pyytänyt Jutta Urpilaista SDP:n presidenttiehdokkaaksi. Päätös ehdokkaasta tehdään SDP:n puoluekokouksessa valittavien puolue-elinten toimesta loppuvuoden aikana. Jutta Urpilainen on luvannut harkita ehdokkuutta ja ilmoittaa päätöksestään lähteä ehdolle marraskuuhun mennessä. 

Demarinaiset tukevat Jutta Urpilaista SDP:n presidenttiehdokkaaksi. 

”Luottavaisin mielin voimme antaa tukemme Jutta Urpilaiselle. Urpilainen on toiminut tasa-arvon, ihmisoikeuksien ja demokratian puolesta niin Suomessa kuin Euroopassa komissaarina. Ehdokkaana hänen arvonsa ovat samoja, joita Demarinaiset ajavat”, iloitsee Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen.

Presidentin on ymmärrettävä maailmaa laajassa kuvassa. Suomelle on etu, että saisimme presidentin, joka on EU-myönteinen ja kokenut ulkopolitiikan ammattilainen. 

”Demarinaiset tukevat Jutta Urpilaista, jos hän päättää lähteä SDP:n ehdokkaaksi tuleviin presidentinvaaleihin. Jutta on komissaarin tehtävien lisäksi toiminut kansanedustajana, ministerinä kuin SDP:n puheenjohtajanakin. Jutasta saisimme arvojohtajan, joka aidosti ohjaisi Suomea demokratian ja tasa-arvon tiellä”, Tuppurainen päättää.

Demarinaisten hallitus päätti asiasta kokouksessaan 26.8.2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinaiset

Yksityisten palveluiden tukeminen hyvinvointialueiden sijaan on oikeistohallituksen arvovalinta2.10.2023 12:47:08 EEST | Tiedote

Oikeistohallitus ajaa hyvinvointialueet kriisiin leikkaamalla niiltä merkittävästi rahoitusta tulevina vuosina. Pelkillä tuottavuustoimilla ei korjata merkittävää vajetta, vaan hyvinvointialueet joutuvat leikkaamaan palveluista. Samaan aikaan hallitus tukee yksityisiä terveyspalveluyrityksiä, kun hallituksen budjettineuvotteluissa esitettiin, että Kela-korvausten määrää nostettaisiin hallituskauden aikana 335 miljoonaa eurolla. Tämä panostus yksityisiin terveysyrityksiin on Demarinaisten mielestä selkeä arvovalinta, joka hyödyttää niitä, joilla on jo varaa käyttää yksityisiä palveluja. Pienituloiset tai ihmiset, joilla on enemmän tarpeita terveyspalveluille ja joiden hoidon jatkuvuus olisi taattava, jäävät käyttämään hyvinvointialueiden palveluja. ”Näille rahoille olisi parempaa käyttöä hyvinvointialueilla, joita voitaisiin tukea palvelemaan niitä, joilla ei ole varaa käydä hoitamassa itseään yksityisellä lääkäriasemalla. Olisi tärkeämpää keskittyä takamaan kaikille tasa-arvoinen hoito

Noora Kettunen Demarinaisten toiminnanjohtajaksi1.9.2023 08:20:32 EEST | Tiedote

Demarinaiset ovat valinneet uudeksi toiminnanjohtajaksi Noora Kettusen. Kettunen on toiminut monissa eri rooleissa ja tehtävissä sosialidemokraattisen liikkeen parissa. Viimeisimmäksi hän on toiminut Demarinaisten poliittisena suunnittelijana ja toiminnanjohtajan sijaisena. Hän on myös toiminut edellisellä hallituskaudella pääministeri Marinin kabinetin koordinaattorina ja lisäksi aiemmin Savo-Karjalan Demarinuorten järjestösihteerinä. Koulutukseltaan Kettunen on filosofian maisteri, luokanopettaja. ”Etenkin tämä kesä on korostanut sitä, että meitä Sosialidemokraattisia Naisia tarvitaan ja työtä tasa-arvon, feminismin ja antirasismin eteen tarvitaan. Odotan innolla mahdollisuutta työskennellä yhdessä jäsenistön kanssa ja tehdä Demarinaisista entistä vaikuttavampi naisjärjestö,” kommentoi Noora Kettunen. ”Iloitsen, että saamme Nooran johtamaan Demarinaisia. Hänellä on laaja osaaminen tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden kentältä ja tämän avulla pystymme jatkamaan hyvää yhteistyötä muiden n

Tulevaisuuden tasa-arvotekoja31.8.2023 17:35:27 EEST | Tiedote

SDP kokoontuu pitämään puoluekokousta 1.–3.9. Jyväskylään. Demarinaisilla on viisi puoluekokousaloitetta, joilla edistetään tasa-arvoa tulevaisuudessa. Demarinaisten aloitteet ottavat huomioon tasa-arvon ja hyvinvoinnin monella elämän osa-alueella: kotona, koulussa ja työpaikalla. SDP:n puoluehallitus on yhtynyt näihin kaikkiin. Ensinäkin Demarinaiset haluaa tulevaisuudessa, että sukupuolittunutta koulutuspolkua muutetaan tasa-arvoisemmaksi. Lähitulevaisuudessa on kiinnitettävä erityistä huomiota oppisisältöihin, pedagogiikkaan ja kouluarkeen, jotta kaikille yksilöille voidaan taata mahdollisimman kattava koulutus riippumatta vanhoista toimintamalleista ja oletuksista. Toiseksi työmarkkinoilla on puututtava laajasti työelämässä esiintyvään raskaussyrjintään, jota ilmenee riippumatta työntekijän koulutustaustasta tai ammattialasta. Riski joutua syrjityksi raskauden ja perhevapaiden vuoksi on suuri erityisesti epävarmassa työmarkkinatilanteessa, kuten määräaikaisina, osa-aikaisina, vuokr

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme