Kustannusosakeyhtiö Otava

Mitä tehdä, jos kriisi muuttuu katastrofiksi?

Jaa
Asiantunteva opas varustaa lukijan tuhoisan onnettomuuden pitkäaikaisia seurauksia varten ja opastaa tulemaan toimeen, vaikka yhteiskunnan tukiverkko menisi rikki.

Jim Cobb: Varaudu pahimpaan ­– Näin selviät kriiseistä
Ilmestyy 25.9.

Taloudellisesti ja poliittisesti vakaina aikoina on helppo unohtaa, että ympärillämme olevat järjestelmät ja yhteisöt ovat yllättävissä muutostilanteissa hauraita. Tänä päivänä preppauksesta, varautumisesta yhteiskunnallisiin kriisitilanteisiin, on tullut yhä suositumpaa.

Viranomaisten neuvot keskittyvät muutaman päivän poikkeusoloista selviämiseen. Tilapäistä vedenjakelun häiriötä tai syysmyrskyä varten varautuminen ei pidä sinua ja läheisiäsi hengissä pandemian, sähköverkon romahduksen tai muun vakavan kriisin aikana.

Varaudu pahimpaan on kokonaisvaltainen opas, joka näyttää askel askeleelta, kuinka selvitä omien resurssien avulla jopa pitkäaikaisesta katastrofista. Kirjassa ei vain pakata selviytymisreppua, vaan opastetaan omavaraisuuteen suuronnettomuuden jälkeen.

Teoksesta löytyy varustelistojen lisäksi punnittuja neuvoja terveyden ja hygienian ylläpitoon sekä lämmityksen ja turvallisuuden takaamiseen. Se neuvoo puhdistamaan vettä ja luomaan ruokavaraston sekä antaa tärkeitä vinkkejä esimerkiksi kannettavien aurinkopaneelien hankkimiseen. Kriisin kestäessä myös viihteen, kaupankäynnin ja yhteisöllisyyden merkitykset korostuvat. Myös näihin näkökulmiin syvennytään kirjassa.

Varaudu pahimpaan -kirjan avulla jokainen voi testata omia valmiuksiaan ja varautumistaan. Se antaa tietopaketin, joka ei pilaannu ja jonka voi kuljettaa mukanaan. Teoksen avulla voi ratkaista ongelmia silloin, kun mikään ei palaa normaaliin viikkojen, kuukausien tai jopa vuosien aikana. Voi selviytyä, vaikka tapahtuisi se, mikä ei saa tapahtua.

Jim Cobb on kirjoittanut monta kriisiin valmistautumisen opaskirjaa. Hän on survivalweekly.com-sivuston toimittaja ja varautumisen konsultti. Cobb asuu bunkkerissa Yhdysvaltojen keskilännessä.

Lisätiedot, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: hanna-leena.soisalo@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

Nemo on osa kustannusosakeyhtiö Otavaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutuuskirja pureutuu Venäjän ortodoksisen kirkon ja sen johtajan, patriarkka Kirillin, rooliin Ukrainan vastaisessa hyökkäyssodassa22.9.2023 10:54:05 EEST | Tiedote

Yksityiskoneella kymmenien palvelijoiden ja turvamiesten kanssa liikkuva patriarkka Kirill edellyttää niin kotimaassaan kuin ulkomaillakin samankaltaista kohtelua kuin valtionpäämiehet. Uutuuskirja tarkastelee, millainen on patriarkka Kirillin johtaman Venäjän ortodoksisen kirkon suhde Putinin hallintoon. Entä millainen rooli uskonnolla on Venäjän hyökkäyssodassa?

Ruotsalaisen Marianne Cedervallin juuri suomeksi käännetty hyvän mielen ja tumman huumorin sävyttämä uutuusdekkari Gotlannin idyllisistä maisemista on täydellinen kirja syksyyn.18.9.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Mulvaldsin murhat -sarja jatkuu Haudataan menneet -romaanilla! Marraskuu on saapunut gotlantilaiseen Mullvaldsin pitäjään, missä valmistellaan syksyn kohokohtaa, tryffelifestivaalia. Eläkepäiviään viettävä Anki osallistuu ystävineen tryffelisafarille, jonka lopuksi nautitaan kuuden ruokalajin illallinen pitäjän ravintolassa. Mutta ihanan aterian päätteeksi yksi vieraista kaatuu kuolleena maahan. Paikallinen ex-poliisi Tryggve on vakuuttunut siitä, ettei kuolema ollut luonnollinen. Niinpä Anki ja Tryggve joutuvat jälleen keskelle murhamysteeriä, eikä värikkäiden lehtien kirjoma syksy pääty ilman lisäuhreja tai kyyneleitä. Haudataan menneet on arvostelu ja käsittelyvapaa 28.9.2023. Teoksen on kääntänyt suomeksi Riie Heikkilä ja romaani ilmestyy myös e- ja äänikirjana. Äänikirjan lukija on Eija Ahvo. PDF-vedokset, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt ilmo.muuronen@otava.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme