Museo Milavida

Museo Milavidassa luennoidaan kauniista morsiamista

Jaa
Tampereella Museo Milavidassa Näsilinnassa on parhaillaan esillä näyttely Kaunis morsian, joka esittelee paitsi häämuotia myös morsianten tarinoita. Nyt aiheeseen voi perehtyä tarkemmin maksuttomilla yleisöluennoilla torstai-iltaisin klo 17.
Kaunis morsian vuodelta 1908. Kuvaaja E. A. Bergius.
Kaunis morsian vuodelta 1908. Kuvaaja E. A. Bergius.

Ensimmäisenä luennoi 31.8. kirjailija, päätoimittaja Mirva Saukkola, joka kertoo morsiusmuodista eri aikoina, sekä siitä, miten siinä näkyvät muutokset yhteiskunnassa.

-          Häämuoti heijastaa omaa aikaansa, mutta myös sen naiskuvaa. Esimerkiksi sota-aikana moni neito avioitui lottapuvussa, kun taas heidän tyttäriensä ikäpolvi asteli alttarille minihameessa, kertoo Saukkola.

Ensi viikolla 7.9. kuullaan muotisuunnittelija Teemu Muurimäen luento hänen työstään morsiuspukujen suunnittelijana. Torstaina 14.9. tietokirjailija Hanna Kietäväinen-Sirén kertoo suomalaisen rakkauden ja intohimon historiasta. Viimeisellä luennolla 21.9. vaatturi Jaakko Mäkinen paljastaa, miten puku tekee miehen.

Kaunis morsian -näyttelyn luennot torstaisin 31.8., 7.9., 14.9., 21.9. klo 17 Museo Milavidan alakerrassa. Vapaa pääsy, tervetuloa.

To 31.8.2023 klo 17 Morsiusmuodin muutokset
FT, kirjailija, päätoimittaja Mirva Saukkola

To 7.9.2023 klo 17 Unelmien hääpuku muotisuunnittelijan kynästä
TaM, muotisuunnittelija Teemu Muurimäki

To 14.9.2023 klo 17 Suomalaisen rakkauden ja intohimon historiaa
FT, tietokirjailija Hanna Kietäväinen-Sirén

To 21.9.2023 klo 17 Kuinka miehiä tehdään
TaM, vaatturi, tutkija Jaakko Mäkinen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Intendentti Mari Lind, puh. 040 801 6547

Kuvat

Kaunis morsian vuodelta 1908. Kuvaaja E. A. Bergius.
Kaunis morsian vuodelta 1908. Kuvaaja E. A. Bergius.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Museo Milavida
Museo Milavida
Milavidanrinne 8
33210 Tampere

http://www.museomilavida.fi/

Museo Milavida on omaleimainen museokohde Tampereella. Päänäyttely perehdyttää kävijän Tampereen kosmopoliittien, Nottbeckien elämään. Museo Milavidassa on aina esillä myös vaihtuva muotia ja muotoilua esittelevä teemanäyttely. Museo Milavida kuuluu Tampereen historiallisiin museoihin, joita ovat myös museokeskus Vapriikki ja Amurin museokortteli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Museo Milavida

Vivienne Westwood -näyttely päättyy Museo Milavidassa7.2.2023 09:14:35 EET | Tiedote

Vivienne Westwood (1941-2022) oli yksi aikamme kiehtovimmista muotisuunnittelijoista. Pioneeri, muotimaailman kapinallinen ja punkmuodin äänekäs aktivisti. Palkitun ja arvostetun suunnittelijan muotiluomuksia on esillä vielä tämän viikon, 12.2.2023 saakka, Museo Milavidassa Tampereella. Näyttely on ollut 2015 avautuneen museon suosituin tähän saakka. Vivienne Westwood -muotia yksityiskokoelmasta -näyttely esittelee keräilijä Lee Pricen kokoelmaa eikä siis ole virallinen Vivienne Westwood Ltd:n tuottama näyttely.

Museo Milavidassa voi muistaa Vivienne Westwoodia3.1.2023 13:10:11 EET | Tiedote

Vivienne Westwood (1941-2022) oli yksi aikamme kiehtovimmista muotisuunnittelijoista. Pioneeri, muotimaailman kapinallinen ja punkmuodin äänekäs aktivisti. Palkitun ja arvostetun suunnittelijan muotiluomuksia on esillä 12.2.2023 saakka Museo Milavidassa Tampereella. Museon aulassa on esillä muistokirja, johon yleisö voi kirjoittaa omat jäähyväisensä torstaina 29.12. kuolleelle muoti-ikonille. Museo toimittaa näyttelyn päätyttyä kirjan Viviennen perheelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme