Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

KUTSU MEDIALLE: Miksi yritykset jäävät usein vaille lain turvaa?

Jaa
EVAlla on ilo kutsua median edustajat tilaisuuteen, jossa keskustellaan yritysten oikeusturvasta.

Tiistaina 5. syyskuuta klo 9.0010.00

Paikka: Etänä tai Sanomatalo, Flikin Eliel-sali, 1. krs, Töölönlahdenkatu 2

Yritykset toimivat oikeudellisesti yhä vaikeammassa ympäristössä. Sääntely paisuu, valitusprosessit venyvät, julkiselle ja yksityiselle toimijalle on eri säännöt, eivätkä viranomaiset neuvo.

Tervetuloa Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn tilaisuuteen, jossa puhutaan yritysten oikeusturvasta EVAn johtaja Emilia Kullaksen johdolla. Lupaamme ratkaisuehdotuksia. Keskustelemassa ovat muun muassa EVAn johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää, Nordean Suomen toimintojen lakiasiainjohtaja Sakari Wuolijoki ja Liikku-liikuntakeskuksen toimitusjohtaja Johanna Riihijärvi. Tapahtumassa julkaistaan Emmiliina Kujanpään ja oikeustieteen professori Juha Raition kirjoittama EVA Analyysi Hiekkaa rattaissa.  

Pyydämme ilmoittautumista maanantaihin 4.9. kello 20.00 mennessä: viestintäpäällikkö Heini Larros, heini.larros@eva.fi tai +358 40 526 97 28. Lähetämme webinaarilinkin ilmoittauduttuasi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 686 9200http://www.eva.fi

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA on elinkeinoelämän think tank, jonka tavoitteena on edistää suomalaisen yhteiskunnan pitkän aikavälin menestystä.EVA tuottaa tietoa ja näkemyksiä ajankohtaiseen julkiseen keskusteluun sekä esittää reformeja poliittisille päättäjille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

Jäykkä sääntely ja viranomaistoiminta haittaavat yritystoimintaa Suomessa5.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Yritysten oikeusturvassa on viisi suurta ongelmaa: sääntely on lisääntynyt hallitsemattomasti, valitusprosessit hidastavat investointeja, säännöt ovat erilaisia julkiselle ja yksityiselle toimijalle, viranomaistoiminta on ennakoimatonta ja kirjavaa, eikä lainsäädäntöprosessissa oteta huomioon yritysvaikutuksia, kirjoittavat EVAn johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää ja oikeustieteen professori Juha Raitio EVA Analyysissa Hiekkaa rattaissa.

Suomessa siirrytty hienoisesti kulutuksen verottamisesta työn verottamiseen – toisin kuin OECD suosittelee28.6.2023 06:00:00 EEST | Tiedote

Työn verojen suhde bruttokansantuotteeseen on viime vuosina Suomessa hieman kasvanut, kun taas kulutus- ja haittaverojen suhde bruttokansantuotteeseen on pienentynyt. Työn ja kulutuksen verojen suhde bruttokansantuotteeseen pysyi pitkään vakaana, mutta nyt Suomessa on siis siirrytty hienoisesti kulutuksen verottamisesta työn verottamisen suuntaan. Myös yritys-, pääomatulo- ja omaisuusverojen suhde bruttokansantuotteeseen on kasvanut. Tiedot käyvät ilmi EVAn päivitetystä Verojen kirja -julkaisusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme