Vihreät - De Gröna

Vihreiden Sofia Virta: Hallituksen politiikka syventää köyhyyttä ja katsoo menneisyyteen

Jaa
Vihreiden puheenjohtajan Sofia Virran mukaan tänään julkaistussa budjettiesityksessä konkretisoituu hyvin ne arvovalinnat joita Orpon hallitus on päättänyt tehdä.

– Hallitus leikkaa kaikista vaikeimmassa asemassa olevilta, pienituloisilta ja lapsiperheiltä mikä ei ole reilua - ja siltikin velkaantuminen jatkuu, Virta toteaa. 

– Hallituksen tulopolitiikka on höveliä eikä ota huomioon talouden tilanteen vakavuutta. Lisätään tukiaisia ja tehdään veroaleja, jotka eivät hyödytä taloutta. Ihmettelen, miksei vihreä verouudistus ja esimerkiksi kiertotalouden edistäminen ole osa keinovalikoimaa, sanoo Virta. 


Virta kritisoi hallituksen valitsemia leikkauskohteita. 

– Hallituksen kaavailemat leikkaukset osuvat koulutukseen, vammaisten palveluihin, pienituloisiin lapsiperheisiin sekä kaikkiin jo valmiiksi heikoimmassa asemassa oleviin. Vihreiden tavoitteena on inhimillinen ja aidosti välittävä Suomi, toteaa Virta. 

Virran mukaan hallitus ei myöskään ole panostamassa riittävästi osaavan työvoiman kouluttamiseen ja maahan houkuttelemiseen.

– Osaajapula on kasvun este. Tarvitsemme kipeästi lisää hoitajia, varhaiskasvatuksen ammattilaisia, Vihreän siirtymän toteuttajia ja osaajia. Samaan aikaan uusiin koulutuspaikkoihin tai jatkuvan oppimisen mahdollisuuksiin ei ole penniäkään rahaa. Osaajapulaa ei auta myöskään se, että hallitus on kiristämässä työperäistä maahanmuuttoa ja ajamassa ulos maasta tänne jo muuttaneita osaajia. 

Myös Luonnonsuojelussa ja ilmastotoimissa otetaan Virran mukaan takapakkia. 

– Sadan miljoonan pääomasijoitus Ilmastorahastolle leikataan, polttoaineveroa lasketaan sekä ympäristön- ja luonnonsuojelusta viedään 70 miljoonaa euroa. Jääkö hallituksen sitoutuminen ilmastolakiin vain paperille, Virta kysyy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Hallitus työntää ihmisiä pois työn syrjästä28.9.2023 14:31:32 EEST | Tiedote

Vihreiden kansanedustaja Fatim Diarra ja puoluevaltuuston puheenjohtaja Riina Lumme kritisoivat hallituksen työllistämispolitiikkaa. Hallitus sanoo haluavansa kannustaa työn vastaanottamiseen ja työllistää enemmän osa- ja täsmätyökykyisiä henkilöitä. Sen politiikkatoimet sen sijaan tekevät työllistymisestä vaikeampaa. Vihreiden puoluevaltuusto hyväksyi työvoimapoliittisen avauksen kokouksessaan 24.9.2023.

Vihreät julkaisi uuden ulko- ja turvallisuuspoliittisen ohjelman27.9.2023 18:19:36 EEST | Tiedote

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Inka Hopsu kertovat puolueen uuden ulko- ja turvallisuuspoliittisen ohjelman korostavan kokonaisvaltaista turvallisuuskäsitystä, ilmastonmuutokseen varautumista, kestävää kehitystä ja vähemmistöjen oikeuksia. Vihreät hyväksyi uuden ulko- ja turvallisuuspoliittisen ohjelmansa sunnuntaina 24.9. puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä.

Vihreiden Virta ja Hyrkkö esittävät opintorahan korottamista25.9.2023 10:08:39 EEST | Tiedote

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta ja valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtaja Saara Hyrkkö vaativat Orpon hallitusta vastaamaan opiskelijoiden hätään. Opiskelijat ovat vallanneet oppilaitoksia eri puolella Suomea ja kritisoineet voimakkaasti Orpon hallituksen kaavailuja jäädyttää opintotuen indeksikorotukset. Vihreät osoittaa tukensa mieltään osoittaville opiskelijoille ja aikoo esittää eduskunnassa indeksijäädytysten perumista sekä parannuksia opiskelijoiden toimeentuloon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme