KOVA ry

KOVA ry täyttää 10 vuotta

Jaa

Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat - KOVA ry täyttää 10 vuotta tänään 29.8.2023. KOVA on yleishyödyllisten ja omakustannusperiaatteella toimivien vuokratalo- ja asumisoikeusyhtiöiden toimialajärjestö, joka toimii jäsentensä edunvalvonta-, palvelu- ja yhteistyöjärjestönä.

KOVAn perustivat yhdeksän suurimman kaupungin (Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku, Oulu, Jyväskylä, Lahti ja Kuopio) omistamat vuokrataloyhtiöt 29.8.2013. KOVA perustettiin nimellä Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät ry (KOVA). KOVA keskittyi aluksi vuokrataloyhtiöiden edunvalvonnan tarpeisiin. KOVAn perustaneet yhtiöt kokivat, että tuolloin Suomesta puuttui taho, joka ajaisi kohtuuhintaista vuokra-asumista.

Vuonna 2021 KOVAn toiminta ja jäsenpohja laajentui asumisoikeusyhtiöihin, ja nykyisin KOVAn toiminta kohdistuu vuokratalo- ja asumisoikeusyhtiöiden toimintaympäristöön ja toimintaedellytyksiin. KOVA on Suomen ainoa vuokratalo- ja asumisoikeusyhtiöiden edunvalvoja, ja sen tavoitteena on luoda sellainen toimintaympäristö yleishyödyllisille vuokratalo- ja asumisoikeustaloyhtiöille, jotta ne voivat toteuttaa omaa perustehtäväänsä.

KOVA on kasvanut 10 vuodessa suureksi yleishyödyllisten asuntoyhtiöiden järjestöksi; tällä hetkellä KOVAlla on 122 jäsenyhtiötä, ja yhteensä KOVAn jäsenillä on omistuksessaan noin 320 000 vuokra- ja asumisoikeusasuntoa noin 130 kunnan alueella Suomessa. KOVAn jäsenillä asuu noin 500 000 henkilöä. KOVAn jäseninä on vuokrataloyhtiöitä, erityisryhmien asuntoja omistavia yhtiöitä sekä asumisoikeusyhtiöitä.

KOVAn missiona on edistää jäsentensä edellytyksiä toteuttaa kohtuuhintaista asumista nyt ja tulevaisuudessa. KOVAn visiona vuodelle 2025 on olla vaikuttavin asuntoalan järjestö Suomessa.

Jäsenmäärän kasvaessa myös toiminta on kasvanut

KOVAn ensimmäisenä työntekijänä aloitti lokakuussa 2014 Jouni Parkkonen. Hänet valittiin alun perin yhdistyksen toiminnanjohtajaksi ja käynnistämään yhdistyksen toiminta. KOVAn toiminta järjestettiin aluksi Suomen Kuntaliitto ry:n yhteydessä. KOVAn jäsenmäärän laajennettua myös yhdistyksen henkilöstöresursseja on voitu kasvattaa huomattavasti. Tällä hetkellä KOVAlla työskentelee neljä työntekijää. Työntekijämäärän kasvaessa myös KOVAn jäsenpalvelut ovat kasvaneet.

- KOVAn ensimmäinen vuosikymmen on nyt takana. Matka on ollut mahtava ja onnistunut. Olen ollut etuoikeutetussa asemassa, kun olen päässyt rakentamaan KOVAsta merkittävää asuntopoliittista vaikuttajaa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Jäsenmäärämme on kehittynyt 10 vuodessa erittäin myönteisesti ja sitä myöden myös vaikuttavuutemme ja palvelumme. Olen tyytyväinen, että KOVA edustaa jo nyt yleishyödyllisiä asuntotoimijoita erittäin laajasti – lisää jäseniä meille toki aina mahtuu! Annan lämpimimmät kiitokseni tuesta koko KOVAn jäsenistölle. Myös KOVAn henkilökunta ansaitsee kiitokset hyvin tehdystä työstä, KOVAn toimitusjohtaja Jouni Parkkonen kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat - KOVA ry on yleishyödyllisten ja omakustannusperusteella toimivien vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöjen toimialajärjestö, joka toimii jäsentensä edunvalvonta-, palvelu- ja yhteistyöjärjestönä. KOVAn jäsenet omistavat pääasiassa joko normaaleja vuokra-asuntoja tai asumisoikeusasuntoja. Osa KOVAn jäsenistä omistaa myös erityisryhmien vuokra-asuntoja, kuten palvelu-, opiskelija- ja nuorisoasuntoja.

KOVAlla on 122 jäsenyhteisöä. Niiden pysyvässä omistuksessa on yhteensä lähes 320 000 vuokra- ja asumisoikeusasuntoa, joissa asuu noin 500 000 henkilöä. KOVAn jäsenet toimivat yli 120 kunnassa. KOVAn jäsenet omistavat yli 80 prosenttia rajoituksenalaisista normaaleista ARA-vuokra-asunnoista, noin 70 prosenttia kaikista rajoituksenalaista ARA-vuokra-asunnoista Suomessa ja noin 85 prosenttia asumisoikeusasunnoista Suomessa. KOVAn jäsenet aloittavat vuonna 2023 yhteensä lähes 6 000 kohtuuhintaisen vuokra- ja asumisoikeusasunnon rakennuttamisen.

KOVA edustaa pitkäjänteisiä, pysyviä ja turvallisia vuokra- ja asumisoikeusasuntojen omistajia ja vuokranantajia. KOVA kehittää vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöjen toimintaedellytyksiä tekemällä vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöille Suomen parasta edunvalvontaa. KOVAn jäsenyhteisöt ylläpitävät asuntomarkkinoilla kilpailua, erityisesti hintakilpailua. KOVAn jäsenistö toimii siten, että pienituloisillakin ihmisillä on varaa laadukkaaseen ja kohtuuhintaiseen asumiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KOVA ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme